Iluminat calitativ pentru Spitalul Mioveni

Spitalul Mioveni

Spitalul Mioveni

Mioveni, România

Spitalul Mioveni este prima unitate medicală construită integral cu produse Philips, atât la interior, cât și la exterior.

Proiectul este foarte complex și a implicat iluminat atât pentru interior, cât și exterior, parcare și fațadă. Prin colaborarea dintre constructorul de instalații electrice Eden Design și Signify, planurile Primăriei Mioveni au devenit realitate.
-Andreea Doncea, Key Account Manager Retail & Hospitality, Signify SEE
Provocarea clientului

Provocarea clientului

Spitalul Orășenesc Mioveni este o construcție importantă pentru regiune. A fost necesară elaborarea unei soluții de iluminat , care să asigure standardele ridicate de igienă, dar care să contribuie totodată la eficientizarea energetică și reducerea costurilor.

Conceptul și soluția

Conceptul și soluția

Pentru a răspunde cât mai eficient provocărilor, echipa Signify s-a implicat încă din etapa de proiectare, iar Spitalul Mioveni a devenit astfel prima unitate medicală construită integral cu produse Philips, atât la interior, cât și la exterior.

S-a ales un sistem de iluminat pe baza tehnologiei LED și au fost folosite, în principal, corpurile de iluminat din categoria Cleanroom, adecvate standardelor stricte de igienă, pentru că împiedică pătrunderea prafului și a altor germeni în interiorul acestora. S-au instalat astfel de echipamente pentru protecție ridicată în toate zonele spitalului – de la sălile de operație, la cele de așteptare și saloane. Echipate cu cele mai noi motoare LED, aceste aparate de iluminat Cleanroom reprezintă soluția ideală, care livrează cea mai bună performanță energetică de pe piață – mult mai performantă față de soluțiile cu tuburi fluorescente – peste 50.000 de ore de operare fără mentenanță. Aceasta se traduce în costuri extrem de scăzute de operare pe întreaga durată de viață a aparatelor de iluminat și astfel o recuperare excelentă a investiției.

Cazuri similare