Podul de la Medgidia, un simbol readus la viață cu ajutorul luminilor

imagine pod Medgidia introduction

Podul de la Medgidia

Medgidia, România

În anumite zile ale anului (Ziua Națională, sărbătorile religioase, evenimentele locale), efectele de lumină se pot schimba și personaliza în funcție de eveniment.

imagine pod Medgidia quote
Iluminatul arhitectural potrivit poate transforma imaginea unui oraș. Sperăm că aspectul nou și recondiționat al podului va contribui la dezvoltarea comerțului și creșterea turismului în zonă.
-Cristian Bardu, Key Account Manager Signify Romania
imagine pod Medgidia challenge

Provocarea clientului

Podul Medgidia a fost construit în urmă cu 40 de ani peste canalul Dunăre - Marea Neagră. Nu este doar un simbol al orașului, ci are și un rol funcțional important, deoarece face legătură între cele două părți ale orașului. Dorința primarului și a locuitorilor a fost ca acest pod să fie frumos luminat și în timpul nopții. După reabilitarea sistemului de iluminat funcțional în urmă cu 3 ani, în noiembrie 2019 podul a fost iluminat arhitectural.

imagine pod Medgidia solution

Iluminatul potrivit

Podul are o parte centrală prevăzută cu o arcadă principală și doi piloni de susținere, precum și două părți laterale sprijinite pe 13 stâlpi. Ideea de la care s-a pornit fost aceea de a imita efectele apei și ale valurilor printr-un sistem inteligent de iluminare

Related cases