Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Iluminatul tunelurilor

  de cursă lungă

  Lundbytunnel,
  Gothenburg, Suedia


  Aflaţi cum sporeşte iluminatul cu LED siguranţa în tunelul de mare lungime Lundbytunnel
   Interiorul tunelului Lundbytunnel iluminat cu sistem de iluminat pentru tuneluri de la Philips

  Ne făceam griji
  în privinţa efectului de orbire al

  iluminatului cu LED dar s-a dovedit că grijile noastre erau nefondate. Corpul de iluminat TunLite LED asigură o distribuţie şi uniformitate bună a luminii iar soluţia de sistem în ansamblul ei este foarte atrăgătoare”.

   

  -Berth Torsson, Director tehnic de proiect, Trafikverket (Administraţia Transporturilor din Suedia)

  Lundbytunnel iluminat de Philips
  Lundbytunnel iluminat de Philips

  Provocarea de la client

   

  Lundbytunnel din Gothenburg avea nevoie de un sistem de iluminat de cursă lungă. Cu o lungime de 2,2 km, instalaţiile de iluminat funcţionau 24 de ore din 24. La sfârşitul duratei de utilizare a lămpilor din dotare, administratorii drumului, Trafikverket, au căutat o soluţie nouă revoluţionară.

  Iluminatul potrivit 


  Sistemul pentru iluminatul tunelului a trebuit să satisfacă mai multe standarde pentru a fi acceptabil. Trafikverket a dorit instalaţii eficiente energetic care să emită o lumină cu o bună redare a culorii. Deoarece lucrările de întreţinere afectează traficul şi sunt costisitoare, sistemul trebuia să fie şi longeviv. În ultimul rând, sistemul trebuia să respecte standardele de luminozitate şi să emită o lumină uniformă, fără efecte stroboscopice.

   

  Soluţia TunLite LED de la Philips a fost pusă la încercare. „Am realizat o instalaţie de test cu LED-uri TunLite de 10 66 W”, a explicat Berth Torsson, Director tehnic de proiect la Trafikverket. „LED-urile au avut rezultate atât de bune încât am încercat să reducem puterea la 61 W. Rezultatul a fost chiar impresionant, astfel că am instalat 160 de corpuri de iluminat pe mijlocul plafonului tunelului. Distanţa dintre corpurile de iluminat este de 8 metri; corpurile anterioare fiind dispuse la distanţe de 6 metri. Acum am decis să instalăm LED-uri în tot tunelul”.

  Numărul de corpuri de iluminat necesare este acum mai mic, ceea ce reduce costurile totale. În plus, noul sistem de iluminat a sporit siguranţa în tunel. Berth Torsson explică: „Utilizatorii au avut o reacţie foarte pozitivă. Consideră că iluminatul cu LED este mult mai clar decât lumina galbenă emisă de vechile lămpi SON. De asemenea, au o mai bună redare a culorii, Ra 70, sporind siguranţa traficului din tunel”.

  Lămpile revoluţionare cu LED au o durată de utilizare de 60.000 ore, acest lucru minimizând costurile de întreţinere şi întreruperile de trafic. Consumul de energie a scăzut cu 21.000 kWh pe an, iar emisiile de CO2 cu 25.000 kg pe an.

  • TunLite LED
   TunLite LED
   Mecanicii de tuneluri necesită pentru un iluminat şoferi, biciclişti şi pietoni şi care să minimizeze în acelaşi timp cheltuielile cu energia şi întreţinerea disruptivă.TunLite LED...

  Reducem riscurile rutiere
  cu ajutorul luminii

  Echipa

  Trafikverket, Berth Torsson

  Client

  Cazuri similare