Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Aducem zâmbetul

  într-un spital de copii

  Ronald McDonald VU,
  Amsterdam, Olanda


  Aflaţi cum îi înveseleşte iluminatul cu LED pentru spitale pe copiii bolnavi la Ronald McDonald VU.

   

  Tunelul experimental cu LED creat de Iluminat Philips pentru spitalul Ronald McDonald VU, Amsterdam

  Tunelul
  nu dezamăgeşte niciodată

  o plăcere pentru copii şi părinţi. Copiii sunt extrem de fericiţi”.

   

  - Marijke Peer, Educatoare la Ronald McDonald VU Kinderstad

  Provocarea de la client

   

  Centrul medical VU din Amsterdam ştie cum să aibă grijă de copii. Pentru a oferi micilor pacienţi o distracţie binevenită care să îi facă să uite de boală, a construit un spaţiu de joacă dedicat în cadrul spitalului, denumit Ronald McDonald VU Kinderstad. Îi poate face lumina pe copii să uite de boală?

  Iluminatul potrivit 


  Kinderstad este un fel de orășel de distracţie pentru copii. Include un teren mic de fotbal, o pistă pentru maşini de curse, un studio radio, un colţ cu computer şi televizor şi un loc de urmărire a avioanelor. Philips a fost rugată să adauge câteva lumini interesante în Kinderstad.


  Pentru a face mai uşoară trecerea de la mediul clinic la lumea distractivă din Kinderstad, a fost proiectat un tunel luminos cu lumini speciale şi colorate. Copiii adoră să treacă prin tunel în drum către Kinderstad. Tunelul are şapte metri în lungime şi este suficient de lat pentru a permite trecerea unui pat. Din acest motiv, lumina trebuia să fie suficient de puternică pentru a fi percepută de copiii întinşi pe pat dar nu atât de intensă încât să provoace probleme copiilor cu epilepsie.


  După numeroase teste, a fost aleasă sursa de lumină VidiWall DPIX 600. Această reţea de pixeli RGB LED distribuiţi uniform face posibilă afişarea unor efecte de lumină plăcute pentru spitale şi a unor imagini controlate pe computer. Pentru cele mai bune efecte de lumină, s-au amplasat 1.722 pixeli LED la distanţe de 15 centimetri, în spatele unui perete translucid din plastic alb, care confereau culorilor saturate un aspect difuz şi plăcut. Cu ajutorul procesorului video VidiWall, tunelul este transformat într-un curcubeu verde-roşu dar se pot afişa şi imagini cu picături de ploaie sau iarbă unduitoare.


  Noul tunel iluminat îi încântă şi îi înveseleşte pe copii, distrăgându-le atenţia de la mediul clinic. Culorile frumoase alternante au un efect liniştitor asupra pacienţilor cu dizabilităţi mentale, în special dacă se află pe un pat sau într-un scaun cu rotile.

  VidiWall DPIX 600

  Vidiwall DPIX 600

  Creaţi şi controlaţi mediul cu ajutorul luminii. Aceste LED-uri versatile pot fi controlate pe computer pentru efecte vizuale încântătoare.

  Un mediu liniştitor pentru copii 
  cu ajutorul luminii

  Echipa

  Centrul medical VU

  Client
  Site web

  Sponge Architects

  Arhitect/Opinie
  Site web

  Kropman/Intos

  Instalator

  Cazuri similare