Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Conectăm

  experienţele culturale

  Itinerarul Rivers of Light,
  Valladoid, Spania


  Aflaţi cum a creat oraşul Valladoid un tur istoric al oraşului cu ajutorul iluminatului arhitectural
  Iluminat arhitectural la Pasaje Gutierrez, Valladolid de la Iluminat Philips cu conceptul Rivers of Light

  Noul sistem de iluminat
  arhitectural

  a ajutat oraşul Valladoid să crească turismul, promovându-şi în acelaşi timp reputaţia de oraş inovator".
  Un copac Chillida pe itinerarul Rivers of Light, pus în lumină cu sisteme de la Iluminat Philips
  Iluminatul itinerarului Rivers of Light, Valladolid cu lămpi cu LED de la Iluminat Philips

  Provocarea de la client

   

  Valladolid este unul dintre oraşele cele mai încărcate cu istorie din Spania. Cândva capitala imperiului Spaniol, are un patrimoniu bogat şi este plin de palate elegante, biserici, pieţe, teatre, parcuri şi muzee. Putea oare lumina să ajute consiliul municipal să pună în valoare importanţa istorică a oraşului Valladolid?

  Iluminat peisagistic pe Teatrul Calderon, Valladolid, de la Iluminat Philips

  Iluminatul potrivit 


  A fost luată decizia de a utiliza iluminatul urban pentru a crea o rută turistică spectaculoasă care să prezinte atracţiile deosebite din Valladolid. Aureolighting, o agenţie de design locală, a elaborat conceptul „Rivers of Light”. Numele se referă la râul Esgueva care traversa cândva oraşul vechi dar care a fost deviat la începutul industrializării din Valladolid. Proiectul crea un nou „râu” simbolic pe vechea albie a Esgueva, iluminând frumos spaţiile şi monumentele de pe traseu.

   

  Philips a colaborat cu ELPA, furnizorul de servicii electrice al oraşului, pentru a instala o pletoră de corpuri de iluminat cu LED pe traseu. Luminile indică itinerarul de urmat de către vizitatori, evidenţiind arhitectura înconjurătoare cu lumini puternice şi colorate. Culoarea principală a oraşului Valladolid, vişiniu, este folosită pentru iluminarea clădirilor culturale, iar verdele-albăstriu este folosit îi ghidează pe oameni să parcurgă traseul râului. Culorile de pe celelalte clădiri se schimbă în funcţie de evenimentele culturale, cum ar fi Crăciunul.

   

  Pentru a furniza informaţii privind monumentele de pe traseu, au fost instalate ecrane LED. Adăugarea acestei funcţii suplimentare pe traseu a pus câteva probleme tehnice deoarece, la vremea respectivă, nu exista tehnologia de conectare wireless a ecranelor. Totuşi, cu puţină cercetare&dezvoltare, s-a găsit o soluţie iar Philips a putut pune la dispoziţia oraşului un sistem la cheie.

   

  Itinerarul Rivers of Light este un exemplu uimitor de iluminat urban şi peisagistic. Proiectul a dat un farmec nou oraşului iar plimbările de-a lungul traseului sunt o excursie excelentă pentru turişti şi localnici, în egală măsură.

  • LEDline² BCS710/713/716/719/722
   LEDline² BCS710/713/716/719/722
   LEDline² este un corp de iluminat liniar razant, de performanţă ridicată, care creează efecte decorative de cortină luminoasă. Liniaritatea corpului LEDline² este concepută pentru ...
  • eW Graze MX Powercore
   eW Graze MX Powercore
   Multe structuri arhitecturale necesită un sistem liniar capabil să ilumineze mai multe etaje de la o distanţă minimă. Proprietarii/utilizatorii finali au nevoie de un produs contro...

  Ghidăm vizitatorii
  prin lumină 

  Echipa

  Consiliul municipal din Valladolid

  Client

  AUREO

  Proiectant sistem de iluminat

  Către site-ul web

  Lara Elbaz

  Proiectant sistem de iluminat

  Către site-ul web

  ELPA

  Instalator

  Cazuri similare