Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Reflexie

  dinamică

  Arhivele regionale de pe Rhône  Lyon, Franţa  

   

  Descoperiţi cum Les Eclaireurs creează reflexii dinamice pe materialele aurite ale arhivelor regionale de pe Rhône cu LED-uri.

  Arhivele regionale de pe Rhône - Les Eclaireurs © Renaud Araud, fotograf

  Pentru a completa
  proiecţiile,  

  deasupra sălii de lectură, ne-am imaginat că lumina ar putea penetra simbolic clădirea."


  - Lucas Goy, proiectant sisteme de iluminat la Les Eclaireurs, Lyon, Franţa

  Arhivele regionale de pe Rhône - Les Eclaireurs © Renaud Araud, fotograf

  Provocarea de la client


  Imediat la sudul gării principale din Lyon, noile Archives Départementales (Arhivele regionale de pe Rhône) ale districtului Rhône sunt integrate treptat în cartierul de afaceri din Part Dieu. Au o poziţie strategică ce completează noul traseu urban de-a lungul liniilor de cale ferată.
  Arhivele regionale de pe Rhône - Les Eclaireurs © Renaud Araud, fotograf

  Iluminatul potrivit

   

  În conformitate cu reglementările din Franţa care prevăd că 1% din costul de construcţie a unei clădiri noi trebuie dedicat creării unei lucrări de artă, Les Eclaireurs, o agenţie de proiectare a sistemelor de iluminat cu sediul în Lyon, a proiectat o instalaţie de iluminat artistic permanentă.

   

  Pentru a completa proiecţiile, deasupra sălii de lectură, ne-am imaginat că lumina ar putea penetra simbolic clădirea", trecând printre benzile metalice ale parasolarelor. În acest scop, am decis să folosim blocuri de LED-uri pentru a crea această reflexie dinamică pe materialele aurite". Fiind programate într-o matrice mare bidimensională, aceste LED-uri creează valuri de lumină aurie proiectată din spate.

   

  Corpurile de iluminat e-Graze Powercore, în combinaţie cu LED-urile cu lumină albă caldă şi chihlimbar, au fost folosite pentru faţada dinamică şi pentru a ilumina difuz centrul faţadei principale în perioadele de repaus ale clădirii. "Le-am ales pentru eficienţa, constanţa lor mare şi uşurinţa de instalare datorită cablajului continuu care include sursa de alimentare şi semnalul DMX", afirmă Lucas Goy. Fixate de grilele pasarelelor de întreţinere, aceste blocuri de lumină sunt uşor accesibile şi pot fi reglate.

  Cazuri similare