Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Pieţele din oraş

  devin prietenoase

  Pieţele din Saint-Gervais,
  Geneva, Elveţia


  Aflaţi cum au fost transformate pieţele simple din oraş în locuri de socializare interesante cu ajutorul iluminatului cu LED.
  Piaţă din Geneva iluminată cu sisteme de iluminat de la Philips

  Datorită LED-urilor economice
  care necesită puţină întreţinere,

  Geneva economiseşte bani şi îmbunătăţeşte în acelaşi timp calitatea vieţii pentru locuitori şi vizitatori".

  Provocarea de la client


  Cartierul Saint-Gervais din Geneva era în proces de modernizare radicală. Din dorinţa de a crea mai multe zone unde localnicii să se poată relaxa şi să socializeze, consiliul local a transformat trei pieţe din oraş în zone pietonale. Pentru a desăvârşi această transformare, era nevoie de o soluţie de iluminat prielnică oamenilor.

   

  Iluminatul potrivit 


  Înainte de renovare, cele trei pieţe erau foarte diferite. Place Simon-Goulart era o parcare, Place de Saint-Gervais o insulă de trafic iar Place de Bel-Air un nod pentru transportul public neprietenos. În cadrul transformărilor, toate cele trei pieţe aveau nevoie de sisteme de iluminat în conformitate cu Planul de iluminat general al Genevei.

   

  Place Simon-Goulart a devenit un loc spaţios de întâlnire pentru toate generaţiile, ornamentat cu fântâni şi o arhitectură atractivă. Iluminatul pentru pieţe de la Philips a fost folosit pentru a genera o atmosferă sigură şi sociabilă care să îi ademenească pe localnici după lăsarea întunericului. Sistemul de iluminat este suspendat cu cabluri, la o înălţime de opt metri deasupra nivelului străzii, pentru a favoriza cât mai mult spaţiul liber de la sol. Un „candelabru”, format din trei lămpi stradale dotate cu LED-uri, iluminează partea centrală a pieţei fără efecte de orbire neplăcute.

   

  În Place de Saint-Gervais, corpurile de iluminate montate pe perete eliberează spaţiu şi creează un mediu confortabil şi prietenos. În Place de Bel-Air, au fost montate indicatoare RGB LED în vârful stâlpilor triunghiulari. Deoarece în piaţă bate vântul, lămpile au fost programate să îşi schimbe culoarea în funcţie de viteza vântului. Acest efect de schimbare a culorii a oferit un subiect de discuţie pentru localnici şi un motiv să se mândrească cu această zonă.

   

  Instalaţia din Geneva a fost apreciată cu ocazia prestigiosului concurs city.people.light organizat de Philips în 2013, unde a şi câştigat premiul trei.

  Întregim
  designul urban

  Echipa

  Cartierul Saint-Gervais, Geneva

  Client

  Cazuri similare