Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Arhitectura oraşului: 

  peisaj sculptat cu ajutorul luminii

  Pavilionul oraşului Bilbao, 
  Shanghai

     

  Aflaţi cum a fost adusă la viaţă sculptura dinamică a unui oraş cu ajutorul luminii.
  sculptura luminoasă reprezintă evoluţia oraşului Bilbao

  O capodoperă luminoasă 

  care permite vizitatorilor să admire evoluţia oraşului Bilbao prin intermediul unui tur multimedia şi interactiv."
  etalarea evoluţiei urbane a unui oraş cu ajutorul luminii
  etalarea evoluţiei urbane a unui oraş cu ajutorul luminii

  Provocarea de la client


  Cu ocazia Expoziţiei internaţionale de la Shanghai 2010, oraşul spaniol Bilbao a fost ales dintre 113 oraşe concurente să fie un exemplu strălucitor al dezvoltării urbane sustenabile. Pentru a celebra această recunoaştere, reprezentanţii din Bilbao au configurat o instalaţie care să explice evoluţia oraşului în cadrul evenimentului. Totuşi, pentru a evidenţia cu justeţe realizările oraşului Bilbao, exponatul central trebuia să fie remarcabil.
  sculptură cu lumină dinamică

  Iluminatul potrivit

   

  Instalaţia oraşului Bilbao de la Expoziţia internaţională din Shanghai 2010, denumită „Bilbao Guggenheim”, a celebrat transformarea remarcabilă a oraşului în ultimii 25 de ani. Datorită evoluţiei sale de la o stare de deteriorare ecologică şi criză industrială până la unul dintre cele mai atrăgătoare oraşe ale Europei, Bilbao este un exemplu strălucit de regenerare urbană. Piesa centrală a instalaţiei expuse, construită de artistul Esther Pizarro, a fost o sculptură uriaşă de lumină şi materie reprezentând arhitectura oraşului.

   

  Philips a fost mândră să poată asigura partea de iluminat. Instalaţia a fost concepută sub forma unei „cutii închise”, în care iluminatul facilitează crearea unei experienţe hipnotice. S-a folosit tehnologia iColor Flex SL pentru iluminatul dinamic al sculpturii care a permis controlul individual al fiecărui LED. Efectele de culoare rezultate care se schimbau şi se transformau sub privirile publicului, au permis artistului să creeze cutii de lumini şi reţele de LED-uri luminoase. Aceste reţele au fost programate pe computer pentru a crea o coreografie de lumini care să ilustreze transformarea oraşului.

   

  Estuarul din Bilbao a fost recreat cu Flexitube LED de la Philips. S-au folosit peste 80 de metri de Flexitube albastru strălucitor, înfăşurând oraşul într-un bandaj vibrant, în semn de respect pentru dragonii din mitologia chineză. Efectele luminoase au fost controlate cu controler Pharos LPC20, programat în corelaţie cu videoclipurile proiectate pe pereţi. Rezultatul final a fost o îmbinare uluitoare a artei şi luminii.

   

  Philips a furnizat la cheie întreaga soluţie audiovizuală pentru pavilion, inclusiv sistemele de iluminat dinamic, sistemul de comandă şi programare, videoproiectoarele, software-ul de gestionare a conţinutului, echipamentele pentru efecte audio şi punerea în funcţiune a instalaţiei.

  Arhitectura oraşului: peisaj sculptat
  cu ajutorul luminii

  Echipa

  Consiliul municipal din Bilbao

  Artemio Fochs, Carlos Lahoz, Inés Primo de Rivera

  Arhitect

  Vitelsa

  Instalator

  Către site-ul web

  Esther Pizarro

  Proiectant machetă

  Cazuri similare