Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Istorie antică,
  iluminată modern

  Muzeul egiptean, Italia

   

  Aflaţi cum iluminatul pentru muzee cu LED pune artefactele în cea mai bună lumină.

  O statuie la Muzeul egiptean, Italia Iluminată cu spoturi LED economice de la Iluminat Philips

  Este într-adevăr impresionant
  şi suntem cu toţii încântaţi

     

  că nu îi vine nimănui să creadă că acesta este iluminat cu LED. Datorită spoturilor MASTER LED economice, reuşim să economisim în jur de 600 Euro lunar în zona Mormântului lui Kha şi a Statuilor”.

   

  - Eleni Vassilika, Director, Museo Egizio, Turin

   

   

  Statuie pe tron la Muzeul egiptean, Italia iluminată cu tehnologia LED de ultimă generaţie de la Iluminat Philips
  Iluminatul unei statui la Muzeul egiptean, Italia de Iluminat Philips

  Provocarea de la client

   

  Museo Egizio (Muzeul egiptean) din Turin pune istoria antică în lumina reflectoarelor. Este principala instituţie din lume dedicată artei egiptene, depăşită doar de Muzeul din Cairo. Odată cu remodelarea galeriilor în 2010, muzeul avea nevoie de un iluminat care să acorde fiecărui exponat atenţia cuvenită, fără generarea de căldură suplimentară.

  Iluminatul potrivit 

   

  Chiar dacă Muzeul egiptean din Turin găzduieşte relicve antice, acest lucru nu înseamnă că nu se pricepe la tehnologia modernă. Conducerea muzeului a angajat compania Philips pentru a îndeplini două obiective cheie. În primul rând, sistemul trebuia să proiecteze o lumină puternică pe fiecare exponat fără a crea prea multe umbre. Pe de altă parte, sistemul de iluminat învechit din zona Statuario (Statui) trebuia înlocuit cu o instalaţie care să replicheze iluminatul existent, proiectat de directorul artistic premiat cu Oscar, Dante Ferretti.

   

  Iluminatul LED pentru muzee a fost pus la încercare. Conducerea fusese reticentă privind trecerea la LED-uri dar după instalarea sistemului, avantajele au fost evidente. În Mormântul lui Kha care include foarte multe exponate, artefactele au fost aduse la viaţă cu ajutorul unei lumini puternice, colorate şi calde care minimalizează umbrele. Fiecare exponat primeşte acum atenţia binemeritată.

   

  În zona statuilor, iluminatul anterior completa statuile într-o manieră fantastică. Cu toate acestea, vechile transformatoare cedau iar lămpile cu halogen generau multă căldură şi mult praf. Având binecuvântarea lui Dante Ferretti, am putut folosi lumina cu spoturi MASTER LED. Conceptul de iluminat nu a fost schimbat dar statuile beneficiază acum de redarea caldă a culorii fără căldură excesivă.

   

  Noua instalaţie de iluminat din zona statuilor foloseşte doar 150 de lămpi – cu 80 mai puţine decât proiectul original. În plus, noile lămpi consumă cu până la 80% mai puţină energie şi aproape că nu generează deloc căldură. Facturile de energie ale muzeului au scăzut semnificativ şi, datorită longevităţii LED-urilor, întreţinerea necesită mult mai puţin timp.

  Aducem senzaţionalul
  la expoziţii

  Echipa

  Eleni Vassilika, Muzee egiptene

  Client

  Nicola Polzella, Philips Ilti Luce

  Partener Philips

  Cazuri similare