Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Control energetic

  avansat

  Tour Sequana,
  Issy Les Moulineaux, Franţa

   

  Aflaţi cum reuşeşte Tour Sequana să reducă consumul de energie cu ajutorul iluminatului pentru birouri.

  Sală de şedinţe în clădirea de birouri Tour Sequana, iluminată cu sisteme de iluminat pentru birouri de la Philips care reduc consumul de energie

  Doream să
  construim

  o clădire care să susţină imaginea Bouygues Télécom, o clădire cu un profil vizual distinctiv. Evident, confortul şi eficienţa erau elemente cheie, alături de considerentele ecologice”.

   

  - François Delatouche, Director mediu de lucru la Bouygues Télécom

  Faţada clădirii Tour Sequana, iluminată cu sisteme de iluminat pentru birouri de la Philips
  Lămpile pentru birouri de la Philips sunt montate în plafonul acestui birou din Tour Sequana

  Provocarea de la client

   

  Tour Sequana este un monolit al telecomunicaţiilor. Cu o înălţime de peste 100 m şi găzduind 2.400 de angajaţi ai Bouygyes Telecom, turnul a fost construit în cadrul unui program de regenerare urbană. Putea oare iluminatul inteligent pentru birouri să faciliteze atingerea obiectivelor privind eficienţa energetică ale clădirii?

  Iluminatul potrivit 


  Tour Sequana a fost construită în cadrul unui proiect care urma să aducă un spaţiu de 100.000 m² pentru birouri în Issy Les Moulineaux. Aspectele ecologice erau prioritare pentru dezvoltatori deoarece certificatele ecologice erau obligatorii peste tot. Un obiectiv cheie pentru Tour Sequana era să reducă consumul de energie la 90 kWh/m²/an. Este de trei până la patru ori mai puţin decât consumă un turn mediu din zona La Défense a Parisului.


  Echipa de proiectare a început să elaboreze un sistem de iluminat pentru birouri care să balanseze confortul şi eficienţa energetică. S-au folosit instalaţii de iluminat T5 şi LED pentru a crea un mediu primitor şi productiv şi a reduce în acelaşi timp la minim consumul de energie. Dar piesa de rezistenţă a noii instalaţii a fost soluţia Somfy Light Balancing de la Philips.


  Sistemul echilibrează cantitatea de căldură şi lumină primită de clădire de afară. În jurul clădirii, au fost instalate 3.500 de storuri veneţiene automate care sunt controlate cu motoare Somfy LW. Storurile sunt activate pentru a gestiona căldura, pentru a reduce disconfortul creat de efectele de orbire şi pentru a beneficia de pe urma poziţiei soarelui. Când se închid storurile, este crescut nivelul luminii artificiale. Când storurile sunt deschise, lumina artificială este diminuată, creându-se nivelurile optime de lumină pentru activităţile din birou.

  Datorită soluţiei Somfy Light Balancing de la Philips, au fost atinse nivelurile ţintă privind consumul de energie. Tour Sequana a primit scorul 10 de performanţă pentru confortul vizual conform procedurii de evaluare ecologică HQE.

  philips somfy

  Philips | Somfy

  Eficienţă energetică sporită. Philips şi Somfy asigură controlul complet privind lumina şi căldura din clădirea dvs.

  Vizualizare produs

  Susţinem productivitatea
  cu ajutorul luminii

  Echipa

  Bouygues Télécom

  Client
  Site web

  Bernardo Fort-Breschia, Arquitectonia

  Arhitect
  Site web

  Somfy

  Partener Philips
  Site web

  Cazuri similare