Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Ambianţă de impact, atmosfer

  victorioasă pentru Friends Arena

  Friends Arena,
  Solna, Suedia


  Descoperiţi cum iluminatul modern pentru stadioane ajută Friends Arena să îşi uimească fanii de la distanţă
  Exteriorul impresionant al stadionului Friends Arena din Suedia iluminat cu sisteme Philips

  Se presupune că
  iluminatul arhitectural

  este liniştit, cu schimbări lente de culoare. Scenariul de lumină avea nevoie de o anumită uniformitate pentru a da impresia că exteriorul a fost pictat în culori diferite, iar noi am reuşit să facem acest lucru”.

   

  - Helena Åkerberg, arhitect sisteme de iluminat. Lighthouse AB

  Faţada cu culori variabile de la Friends Arena, Suedia
  Faţada impresionantă cu culori variabile de la Friends Arena, Suedia iluminată de Philips

  Provocarea de la client

   

  Noul stadion naţional din Suedia avea nevoie de un sistem de iluminat gigant. Totuşi, planul sistemului de iluminat exterior original pentru arena cu o capacitate de 65.000 de locuri era prea costisitor şi ar fi fost imposibil de întreţinut. Agenţia de proiectare de sisteme de iluminat Lighthouse AB a elaborat un plan mai practic cu ajutorul tehnologiei Philips.

  Stadionul Friends Arena iluminat eficient cu sisteme de iluminat de la Philips pentru terenuri sportive

  Iluminatul potrivit 


  Cu arhitectura sa nouă şi modernă, Friends Arena avea nevoie de un sistem de iluminat proaspăt şi incitant. Se urmărea construirea unui exterior viu care să poată fi schimbat de un eveniment la altul. Pentru a realiza acest lucru, proiectanţii au căutat un sistem de iluminat RGB pentru stadioane, suficient de puternic pentru iluminarea înălţimii exterioare de 24 metri de jos şi de sus.

   

  Gama iColorGraze de la Philips era pregătită pentru crearea unei ambianţe de impact. În pofida consumului scăzut de energie, poate proiecta lumina pe distanţe mari, creând un perete de culoare vibrant. Corpurile de iluminat au fost amplasate la distanţe de 3 metri, pentru un aspect echilibrat, această poziţionare facilitând şi întreţinerea. În colaborare cu arhitectul, a fost ales un ipsos cu nuanţa şi textura potrivită pentru a accentua şi a reflecta în mod atractiv lumina.

   

  În interiorul arenei, 316 corpuri de iluminat ArenaVision luminează terenul de joc, creând o imagine clară pentru fani şi jucători. Aceste reflectoare îndeplinesc obiectivul de iluminare a terenului cu un consum minim de energie. În plus, corpurile de iluminat sunt direcţionate individual pentru a menţine nivelurile luminozităţii sub 3500 lucşi pentru transmisiile televizate, în conformitate cu cerinţele FIFA. Toate obiectivele fiind îndeplinite, proiectul a reprezentat o victorie răsunătoare pentru Friends Arena.


  Sistemul de iluminat cu LED al faţadei îşi poate schimba culoarea într-o clipă, astfel că exteriorul stadionului se poate schimba pentru a reflecta culorile echipei sau diferitele evenimente sezoniere. Indiferent de culoare, pereţii de lumină extraordinari îi vor încânta cu siguranţă pe vizitatori de la distanţă.

  • ArenaVision MVF404
   ArenaVision MVF404
   Proiectorul ArenaVision MVF404 – proiectat pentru stadioane sportive în aer liber şi arene acoperite de mari dimensiuni – creşte în mod impresionant impactul teatral şi emoţional a...

  Mândrie
  pentru fani 

  Echipa

  Peab AB

  Companie de construcţii/Client

  Helena Åkerberg, Lighthouse AB

  Arhitect sistem de iluminat

  Cazuri similare