Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Mai multă siguranţă

  pe timpul nopţii

  Securitate


  Lumina influenţează puternic senzaţia de siguranţă atunci când suntem afară pe timpul nopţii. În zonele slab iluminate, chipurile sunt mai greu de recunoscut şi distingem greu dacă ne pândeşte vreun pericol din umbră. Studiile efectuate în Polonia au constatat că, atunci când traversează o zonă neiluminată, aproape trei sferturi dintre participanţi s-au temut pentru siguranţa lor.
  Femei mergând pe o stradă iluminată eficient cu produse Philips

  Calmare cu lumină albă  

   

  Lumina albă asigură noi niveluri de confort şi securitate. Redarea superioară a culorii şi luminozitatea percepută mai mare ne permite să distingem mai uşor obiectele, culorile, formele şi alte detalii. Chiar şi de la distanţă, recunoaşterea facială este ameliorată de lumina albă care reduce anxietatea. Lumina albă asigură şi cel mai echilibrat iluminat, fără zone de umbră de natură să intimideze.

  O stradă iluminată cu lumină albă de la Philips unde cetăţenii se simt în siguranţă

  Creăm un cerc virtuos de securitate  


  Lumina albă creează un lanţ de evenimente care se propagă automat – un „cerc virtuos” – sporind securitatea. Dacă locuitorii se simt mai în siguranţă pe străzi, le vor folosi mai mult. Datorită numărului mai mare de persoane pe jos sau pe bicicletă, străzile vor deveni mai dinamice şi mai primitoare.

   

  Mai mulţi oameni afară vor descuraja actele de vandalism şi infracţiunile, oraşul devenind astfel mai atrăgător pentru locuitori şi vizitatori.

  Reduce infracţionalitatea, combate frica  


  Lumina albă poate crea o societate mai sigură. Studiile recente subliniază că iluminatul sporit şi uniform scade teama de infractori iar lumina albă facilitează prinderea acestora.

   

  Conform spuselor purtătorului de cuvânt al Consiliului municipal din Neath Port Talbot, Wales, „Lumina albă ajută la reducerea infracţionalităţii deoarece îmbunătăţeşte nivelul de iluminat şi susţine recunoaşterea facială şi a culorilor. Acest lucru îi descurajează pe infractori şi ajută poliţia”. Lumina albă asigură şi o mai bună calitate a înregistrărilor efectuate de camerele de supraveghere, ducând la obţinerea unor dovezi mai clare.

  Ofiţer de poliţie uitându-se la camerele de securitate
  Crearea unei parcări mai sigure cu lumina albă de la Philips

  Combatem infracţionalitatea prin lumină: un studiu comparativ

   

  În anul 2000, proiectele de cercetare desfăşurate de Institutul de Criminologie din cadrul Universităţii din Cambridge, au investigat efectele iluminatului stradal îmbunătăţit asupra infracţionalităţii din două zone urbane din Marea Britanie. În Dudley, infracţionalitatea a scăzut cu 41% în zona experimentală, comparativ cu o scădere de numai 15% în zona de control.

   

  În Stoke, infracţionalitatea a scăzut cu 43% în zona experimentală şi cu 45% în două zone adiacente, comparativ cu o scădere de numai 2% în două zone de control. Concluzia a fost că economiile realizate în zonele cu infracţionalitate redusă au depăşit costurile investiţiilor în iluminatul stradal îmbunătăţit de 2,4 până la 10 ori după un an. Legătura dintre ratele infracţionalităţii şi iluminat arată că noile sisteme de iluminat nu numai că combat infracţionalitatea, dar se achită şi singure prin reducerea activităţilor ilegale.