Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Lumina artificială - un ajutor de neprețuit în recuperarea pacienților aflați pe patul de spital


  Sistemele de iluminat artificial inteligente pot ajuta la crearea unui mediu perfect în care pacienții aflați pe patul de spital să se poată recupera.

  Lumina artificială, despre care de multe ori se spunea că ar distruge ritmul natural de funcționare a organismului, a ajuns în faza în care ajută pacienții aflați pe patul de spital să suporte mai bine perioada de recuperare. Asta datorită avansului tehnologic, care a permis dezvoltarea unor LED-uri inteligente, a căror scop este să sprijine ritmul circadian (ciclul de aproximativ 24 de ore al proceselor biologice, fiziologice și comportamentale specifice tuturor organismelor vii, inclusiv oamenilor).

   

  Rezultatul? Pacienții se odihnesc mai bine, sunt mai fericiți, mai optimiști și mai încrezători în șansele lor de recuperare. Astfel, ajung să se vindece și să se externeze mai repede.

  Lumina artificială - un ajutor de neprețuit în recuperarea pacienților aflați pe patul de spital

  Un astfel de sistem inteligent de stimulare a ritmului circadian este și HealWell, creat de specialiștii de la Philips. Aceștia au venit cu ideea unor module integrate în plafoanele saloanelor. Aceste module de ultimă generație simulează schimbările de intensitate și dinamica tonurilor specifică luminii naturale, pe parcursul unei zile, sprijinind astfel organismul pacienților țintuiți de patul de spital timp îndelungat. În același timp, HealWell oferă un grad optim de vizibilitate pentru personalul medical, în timpul examinărilor.

   

  Acest sistem le va permite pacienților să personalizeze lumina din salon, cu ajutorul unor controale montate pe paturile de spital. Iar subtilele becuri LED a căror orientare poate fi schimbată în funcție de nevoi îi ajută pe medici și pe asistente să navigheze rapid și eficient printre pacienți și să se concentreze mai repede.

   

  Studiile efectuate de Philips în parteneriat cu Universitatea Maastricht din Olanda au scos la iveală că, în spitalele care folosesc sistemul inteligent HealWell, pacienții adorm mai repede, mai profund, se odihnesc mai bine și au un tonus mai bun.

  HealWell

  Beneficiile imediate ale unui sistem de iluminat inteligent în spitale

   
  • Statisticile arată că pacienții se vindecă mai repede;
  • Sprijină ritmul circadian, imitând dinamica luminii naturale pe parcursul unei zile;
  • Sprijină psihicul pacienților, care sunt mai fericiți și mai optimiști;
  • Îmbunătățesc durata și calitatea somnului;
  • Asigură confortul optim al pacienților, prin posibilitatea personalizării luminii din salon;
  • Crește gradul de satisfacție a personalului medical. Medicii și asistentele pot ajusta gradul de luminozitate în funcție de analizele pe care trebuie să le facă sau nevoile pacientului;
  • Consumă mai puțină energie electrică, datorită ultimelor tehnologii LED;
  • Poate fi upgradat rapid cu o varianta nouă și îmbunătățită a sistemului, fără să fie nevoie de procese costisitoare de renovare;
  • Poate fi ușor integrat în sistemul general de iluminare al spitalului, controlat de computer, dacă acesta există.
  Lumina artificială - un ajutor de neprețuit în recuperarea pacienților aflați pe patul de spital

  Astfel de sisteme de iluminat inteligent, care sprijină bioritmul, funcționează deja în Centrul de cardiologie german din Berlin, Infirmeria regală Bradford din Marea Britanie sau Centrul de cardiologie din Filipine.

   

  Membri ai personalului medical al Infirmeriei regale Bradford au declarat că, odată implementat, sistemul HealWell a ameliorat aspectul general al secțiilor, saloanele devenind mai prietenoase, mai calde și mai primitoare. Astfel, pacienții au devenit mai relaxați și mai calmi, fapt care i-a ajutat în procesul de recuperare.

   

  Așadar, sistemele de iluminat artificial de ultimă generație pot veni în sprijinul pacienților, pe care îi ajută să se recupereze mai repede, dar și a medicilor, cărora le facilitează munca și îi ajută să fie mai eficienți.

  Sursă foto: Shutterstock.com

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting