Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Lumina in designul industrial. Cum sa aduci caldura intr-un spatiu rece 


  Designul industrial creaza uneori senzatia unui spatiu auster si rigid, micile detalii fiind cele ce confera personalitate locului dominat de griul betonului.

   

  Designerii de interior s-au lasat inspirati de aspectul fabricilor si uzinelor generatiilor trecute si au creat un decor interesant, din ce in ce mai vizibil in ultima vreme in viata noastra. Versatil, decorul industrial este potrivit atat pentru locuinte, cat si pentru birouri sau cafenele si restaurante, iar unul dintre aspectele ce au puterea de a aduce caldura intr-un intr-un astfel de spatiu este lumina. 

  Elementele cheie ale designului industrial 


  Putem recunoaste designul industrial dupa cateva elemente ce ies in evidenta de la prima vedere:

   

  ●      Tevi si conducte vizibile - in alte stiluri ele sunt bine ascunse in podele si in tavane false, in timp ce in  designul industrial sunt parte integrata

  ●      Aspect nefinisat al caramizilor- lasate la vedere

  ●      Betonul aparent- un trend arhitectural si decorativ ce castiga tot mai mult teren, folosirea betonului aparent la interior si la exterior da un aspect brut, ultra-modern. Alaturat elementelor de decor potrivite, acesta devine un element cu un farmec aparte

  ●      Folosirea metalului- este, desigur, un element ce face parte din universul fabricilor si uzinelor si nu poate lipsi din decorul industrial

  ●      Lemnul in forma bruta, nefinisata- este si el o componenta ce nu lipseste din acest stil decorativ

  ●      Mobilier si decoratiuni vintage sau antichizate- nu lipsesc rugina, patina timpului, crapaturile vopselei 

  Cum folosim lumina in designul industrial 


  Spatiile decorate dupa principiile designului industrial, la fel ca si cele de inspiratie scandinava au nevoie de elemente  care sa aduca un plus de caldura decorului. In ambele cazuri avem de-a face cu putine culori si  nuante reci (alb, negru, gri) si  elemente de decor aproape inexistente. Din acest motiv lumina joaca un rol vital si are capacitatea de a modifica radical vibratia spatiului.

   

  Un prim principiu de care merita sa tinem cont este utilizarea unor corpuri de iluminat tot de inspiratie industriala. Ele nu vor oferi doar mai multa lumina, ci se vor integra cu succes in linia urmarita de designer. 

  Nu trebuie sa uitam ca aceste corpuri de iluminat nu au doar o menire practica, ci au si un rol decorativ important. Putem folosi mai multe astfel de corpuri pentru a crea o zona accent in camera.
  Folosim doar lumina calda care sa contrasteze cu decorul rece si culorile reci utilizate de obicei in acest stil decorativ. 
  Adaugam corpuri adiacente plafonierelor. Ele vor fi utile pentru momentele in care ne dorim o atmosfera mai intima, dar sunt si artificii estetice interesante. 
  Putem folosi corpuri de iluminat cu estetica diferita, dar cu un filon comun. Utilizarea unor elemente din stiluri diferite este un aspect definitoriu pentru designul industrial - scaune diferite la masa, canapea diferita de fotolii si, dupa cum spuneam, corpuri de iluminat din diferite zone 

  Spatiile industriale pot capata un farmec aparte si daca integram elemente din natura precum o gradina verticala sau plante ornamentale voluminoase si iata ca, detalii care par neinsemnate la prima vedere, au puterea de a transforma totalmente un spatiu. 

   

  Sursa foto: Shutterstock 

   

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Pentru mai multe informatii contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!