Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Lumina în spațiile comerciale. Cum o folosim pentru a pune mai bine în valoare produsele


  Lumina influențează în mare măsura percepția și are un rol esențial atunci când în joc este decizia de a intra sau nu într-un anumit magazin.

  Ochiul uman îi oferă creierului 80% din informațiile senzoriale, iar ce vedem ne influențează în mare măsură starea de spirit și, în consecință, deciziile pe care le luăm. Este firesc, așadar, ca lumina să joace un rol atât de important când vine vorba despre utilizarea ei în spațiile comerciale. Nimic nu ar trebui să fie întâmplător în utilizarea ei, pentru că, de fapt, ea imprimă felul în care se simt cei care calcă pragul magazinului.

   

  Petru a crea un spațiu cu o atmosferă plăcută, este indicat să folosim aceste 3 tipuri de lumină: 

  1. 1. Lumina generală, baza în alegerea tehnicii de iluminat


  Începem cu baza - lumina generală. Este vorba despre iluminarea care se „vede” prima și cel mai des este și singura utilizată, însă, dacă îți dorești mai mulți clienți, trebuie să fii dispus să plusezi la acest capitol și să mai adaugi și alte tipuri.

   

  Iluminarea generală se poate face cu tuburi fluorescente, care oferă o lumină rece, potrivită dacă avem de-a face cu un magazin cu un decor industrial și la care vom adăuga elemente cu lumină caldă. O altă idee este, desigur, utilizarea luminii calde, realizată cu ajutorul unor spoturi încastrate în tavan și bolte.

  2. Lumina utilizată specific pe fiecare zonă utilitară


  Un magazin are, pe lângă zona rafturilor, și alte zone importante pentru client - intrarea, cabina de probă și casele de marcat. Fiecare dintre ele joacă un rol bine definitiv în experiența clientului, astfel încât nu trebuie ignorate.

   

  • Intrarea în magazin - O lumină ceva mai puternică decât în restul magazinului este indicată, ea având menirea de a atrage atenția.
  • Cabina de probă - În această zonă ar trebui să existe lumină suficientă încât clientul să observe dacă produsul i se potrivește sau nu. Majoritatea clienților se hotărăsc dacă vor achiziționa sau nu un produs în această zonă, astfel încât lumina joacă un rol esențial. Există soluții gândite special pentru cabinele de probă, iar impactul lor asupra deciziilor de cumpărare nu este deloc de neglijat.
  • Zona de checkout/Casele de marcat - Iluminatul dinamic în această zonă este important, pentru că pot exista cozi care îi pot determina pe unii dintre clienți să renunțe la achiziție. Un sistem de iluminat dinamic, gândit pentru casa de marcat, poate ajuta clienții să nu-și piardă răbdarea la rând. 
  Lumina din spatiile comerciale: Cat de importanta este?

  3. Luminile accent


  Este lumina gândită pentru a evidenția decorurile și elemente specifice de afișare din magazin. Este vorba despre felul în care sunt luminate vitrinele, produsele pe rafturi, dar și ofertele. Sunt extrem de importante, poate chiar vitale pentru un magazin, pentru că ele ajută clientul să vadă cu adevărat ce cumpără.

   

  Exista tipuri de iluminare create chiar pentru acest scop și care reușesc să îi ofere clientului toate informațiile de care are nevoie pentru a face achiziția. Sistemele PerfectAccent, de pildă, creează o lumină omogenă şi uniformă, cu fascicule de precizie tocmai pentru a se observa detaliile produselor.

   

  În final, sfatul designerilor este să amplasăm luminile în magazin începând de la cele accent, continuând cu zonele utilitare și sfârșind cu cele generale. Este un mod de a te asigura că la final lumina nu va fi prea puternică, dar și că în interiorul magazinului există toate tipurile de lumini.

  Sursă foto: Shutterstock.com

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting