Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Importanța iluminatului în centrele comerciale: trucuri și recomandări

   

  Sistemele de iluminat pot influența enorm experiența de care au parte cei care merg la cumpărături într-un mall, motiv pentru care astăzi discutăm despre cele mai bune tehnologii, dar și despre tipurile de lumini și efectele lor

  Trucuri și recomandări

   

  Atunci când vine vorba de un business, indiferent de profilul acestuia, experiența consumatorilor ar trebui să fie o prioritate pentru investitori și dezvoltatori. Iar centrele comerciale sunt, poate, cel mai bun exemplu în acest sens. Designul și atmosfera dintr-un mall pot influența semnificativ interacțiunea clientului cu produsele și serviciile oferite în respectivul centru comercial.

   

  Sistemele de iluminat din aceste locuri joacă un rol-cheie în crearea unui mediu elegant, bine organizat și primitor. Atunci când atmosfera este una plăcută și captivantă, persoanele care calcă pragul centrelor comerciale ajung să petreacă mai mult timp în ele, să testeze diferite servicii, să achiziționeze noi produse, altfel spus, să se bucure cu adevărat de experiența la cumpărături, de întâlnirile cu prietenii sau partenerii de afaceri, de opțiunile de distracție existente.

   

  Tocmai din acest motiv, astăzi vă prezentăm pe larg sistemele de iluminat din centrele comerciale și analizăm care sunt cele mai bune opțiuni în funcție de nevoile clienților.

   

  • Importanța sistemelor de iluminat în centrele comerciale

  • Tipuri de lumini în centrele comerciale

  • Beneficiile sistemelor de iluminat cu LED în centrele comerciale

  • Sistemele de iluminat Signify

   

  Importanța sistemelor de iluminat în centrele comerciale

   

  Ochii sunt cei care îi oferă creierului uman aproximativ 80% dintre informațiile senzoriale, ceea ce înseamnă că lucrurile pe care le vedem au un impact puternic asupra deciziilor pe care le luăm.

   

  Lumina influențează percepția pe care o avem despre un anumit loc și poate fi un factor cu greutate în ceea ce privește decizia de a intra sau nu într-un magazin, de exemplu. În plus, lumina creează o anumită atmosferă și își lasă amprenta asupra stării de spirit pe care o au clienții care vin într-un centru comercial. Iar aceste aspecte au o legătură directă cu vânzările și cu imaginea mallulului respectiv, deci, implicit, și cu succesul de care se bucură în rândul publicului.

   

  Pe scurt, sistemele de iluminat joacă un rol esențial în centrele comerciale din următoarele considerente:

   

  • atrag atenția potențialilor clienți;

  • contribuie la îmbunătățirea experienței de shopping;

  • îi ajută pe clienți să se relaxeze;

  • îi ajută pe vizitatori să se orienteze rapid în spațiul centrului comercial;

  • îi pot determina pe consumatori să stea mai mult în magazine și să exploreze opțiunile;

  • creează o ambianță specială.

   

  Tipuri de lumini în centrele comerciale

   

  Sunt mai multe tipuri de lumini în centrele comerciale și fiecare dintre ele are o anumită funcție, menită să le ofere consumatorilor cea mai bună experiență de shopping și nu numai.

   

  Lumina generală

   

  Este lumina de bază, pe care o vedem atunci când intrăm într-un mall sau orice alt magazin, realizată, de regulă, prin intermediul spoturilor și al tuburilor fluorescente încastrate în tavan sau în pereții laterali.

   

  Se folosește preponderent o lumină rece, care nu deranjează privirea, dar nici nu nu iese în evidență în mod special. Tocmai din acest motiv, aceasta trebuie completată și de alte tipuri de lumină, care să pună în valoare și alte aspecte ale centrului comercial, fie că este vorba despre un magazin sau despre o anumită zonă.

   

  Luminile specifice fiecărei zone utilitare      

   

  Un centrul comercial are, pe lângă holurile principale și spațiile magazinelor, și multe alte zone care merită semnalizate luminos, astfel încât consumatorii să observe chiar și cele mai mici detalii și să găsească rapid lucrurile de care au nevoie.

   

  • lumina de fațadă, care are rolul de a pune în valoare arhitectura clădirii, de a capta atenția și de a atrage vizitatorii în interiorul centrului comercial;

  • lumina de la intrările în magazine, care ar trebui să fie mai puternică decât cea de bază și să îi invite pe potențialii clienți înăuntru;

  • lumina de la cabinele de probă, o zonă foarte importantă pentru magazine, pentru că aici iau mulți clienți decizia de cumpărare, motiv pentru care lumina joacă un rol-cheie; lumina ar trebui să îi ajute pe clienți să observe cum trebuie culorile pieselor vestimentare și să își dea seama dacă produsele li se potrivesc sau nu, așa că există soluții de iluminat special gândite pentru aceste spații;

  • lumina din zonele de checkout sau de la casele de marcat, care are rolul de a-i ghida pe clienți pentru a face rapid achiziția, dar și de a le reține atenția cât timp așteaptă la coadă;

  • lumina de la food court, un spațiu important pentru centrele comerciale, aglomerat de foarte multe ori, care necesită un sistem bun de iluminat, astfel încât potențialii clienți să găsească rapid standurile de care sunt interesați.

  Luminile accent

   

  Pe lângă lumina de bază și cea din zone specifice, foarte importante sunt și luminile accent, cele care atrag atenția asupra decorului, detaliilor și semnelor de afișare din magazine (săgețile care indică ieșirea, semnele de la toalete etc.). Acestea sunt folosite pentru a pune în valoare vitrinele, al căror design este primul element care le atrage vizitatorilor atenția și îi îndeamnă să intre, să vadă produsele de pe rafturi, dar și promoțiile speciale sau reducerile de sezon.

   

  Luminile accent sunt recomandate, de exemplu, pentru magazinele care comercializează bijuterii, pentru că acestea scot în evidență detaliile accesoriilor (culori, pietre, ornamente), sau pentru cele care vând produse de lux, pe care le păstrează în suporturi din sticlă bine iluminate.

   

  Există anumite sisteme de lumini, cum este și PerfectAccent, care îi ajută pe clienți să observe detaliile produselor pe care doresc să le cumpere. PerfectAccent folosește fascicule omogene de lumină, care îmbunătățesc percepția culorilor și a texturilor și evidențiază exact zonele pe care le doriți.

   

  Studiu de caz: centrul comercial Bullring din Birmingham, Marea Britanie      

   

  Bineînțeles, într-o situație ideală, centrele comerciale ar trebui să includă toate aceste tipuri de lumini. Prioritară este cea de bază, pentru că, evident, nimeni nu ar vrea să intre vreodată într-un magazin în care este întuneric. Însă nu ar trebui uitate nici luminile din zonele utilitare sau cele de accent, pentru că au rolul de a îmbunătăți experiența clienților care vin la cumpărături.

   

  Un exemplu demn de luat în calcul este cel al centrului comercial Bullring din Birmingham, unde sistemul de iluminat cu LED-uri a transformat estetica și impactul vizual al spațiului. Primul pas a fost înlocuirea vechiului sistem de iluminat catodic cu lumină rece cu soluții eW® Cove Powercore de la Philips.

   

  În apropierea intrărilor principale de la Bullring, au fost instalate corpuri de iluminat stradal LED City Wing, care s-au potrivit perfect cu amestecul de arhitectură istorică şi contemporană din vecinătatea clădirii. Pe culoarul principal, au fost ataşate sisteme RGB iColor Cove QL de-a lungul aleilor şi module ColorBlast în vecinătatea comercianţilor majori.

  Astfel, Bullring a căpătat mai multă personalitate și a devenit un loc mult mai atractiv din punct de vedere vizual, o dovadă în plus a impactului pe care îl are sistemul de iluminat.

   

  Beneficiile sistemelor de iluminat cu LED în centrele comerciale

   

  Pe lângă faptul că oferă o notă de modernitate oricărui spațiu, sistemele de iluminat cu LED oferă și un pachet complex de beneficii:

   

  • contribuie la reducerea consumului de energie, ceea ce duce la costuri mai mici la factura la curent, un factor important, ținând cont de dimensiunile centrelor comerciale și ale spațiilor care trebuie iluminate;

  • reprezintă o metodă de iluminat sustenabilă;

  • au o durată de viață mai mare;

  • captează atenția potențialilor clienți, care observă cu mai multă ușurință detaliile și iau mai rapid decizia de achiziție a diferitelor produse;

  • pun în valoare arhitectura clădirii și designul vitrinelor, al rafturilor, al magazinelor;

  • oferă o lumină plăcută ochiului, deci și un confort vizual ridicat;

  • sunt mult mai simplu și sigur de utilizat, pentru că LED-urile nu conțin mercur sau alte substanțe toxice și nici nu se încălzesc rapid;

  • îi ajută pe vizitatori să se orienteze în spațiu și să găsească mai repede zonele, magazinele sau lucrurile de care au nevoie;

  • îmbunătățesc calitatea interacțiunii clienților cu produsele și serviciile oferite în centrele comerciale.

   

  Sistemele de iluminat Philips Signify

   

  Signify vă pune la dispoziție o serie de sisteme de iluminat pentru magazine și centre comerciale, o tehnologie care se adaptează tuturor nevoilor clienților.

   

  AmbiScene este una dintre opțiuni, un sistem care, prin simpla atingere a unui buton, își schimbă efectele și culorile, adaptându-se la noi colecții și teme. Este o instalație interactivă, care poate fi conectată cu alte tehnologii, rezultatul fiind o experiență de shopping transformată în spectacol pentru potențialii consumatori.

   

  Pentru iluminatul de accent, puteți opta pentru variantele iColor Cove EC și eW Cove MX Powercore, corpuri care pun în valoare detaliile și își schimbă intensitatea sau temperatura luminii în funcție de nevoi.

   

  Însă gama de sisteme de iluminat Signify este, bineînțeles, mult mai variată, gândită astfel încât să răspundă cât mai multor necesități.

   

  Dacă plănuiți să vă schimbați sistemul de iluminat, Signify vă poate ajuta cu o evaluare a instalației actuale și cu un plan pentru un nou proiect, luând în calcul nevoile și rezultatele pe care le doriți. De asemenea, Signify vă ajută să transmiteți un mesaj de marcă puternic prin intermediul sistemului de iluminat și oferă servicii de asistență pentru infrastructura de lumini pe toată durata de viață a acesteia.

   

  În concluzie, upgrade-ul sistemului de iluminat ar putea fi primul pas pentru crearea unei noi identități a unui brand, dar și pentru îmbunătățirea experienței pe care o au consumatorii atunci când merg la cumpărături într-un centru comercial.

   

  Sursa: https://www.lighting.philips.ro

  Sursa foto: Philips

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Pentru mai multe informatii contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!