Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Iluminatul inteligent al vitrinelor: ce este, tipuri și care sunt avantajele

   

  Iluminatul magazinelor și în special al vitrinelor îi ajută pe clienți să se simtă confortabil și să aibă o experiență plăcută la cumpărături. Luminile în acest tip de spațiu nu înseamnă doar vizibilitate, ci ajută și la crearea unei atmosfere primitoare și pot scoate în evidență principalele zone de interes (produse la promoție, oferte speciale).

   

  Pentru o afacere de succes, iluminatul este foarte important, în special iluminatul inteligent, care îți oferă mai mult control asupra modului în care folosești lumina și, implicit, te ajută să reduci costurile și să economisești energie. Iată care sunt avantajele unui sistem de iluminare inteligent, ce tipuri de iluminare pot fi folosite în vitrine și care sunt produsele de care ai nevoie.

  Ce este un sistem de iluminat inteligent

   

  Un sistem de iluminat reprezintă un ansamblu compus din corpuri de iluminat, un sistem de control și comandă (ecran tactil, senzori) și servicii de mentenanță. Datorită tehnologiei performante, sistemul poate fi monitorizat și gestionat în timp real, chiar și de la distanță.

   

  Dacă alegi corpuri de iluminat cu senzori integrați, fiecare corp în parte va deveni un punct inteligent care va furniza informații cu privire la tiparele de activitate, modificări de temperatură sau umiditate și nivelul de lumină naturală.

   

  Astfel poți stoca, vizualiza și analiza informațiile despre performanța corpurilor de iluminat. Mai mult, sistemele de iluminat pot fi conectate cu alte sisteme dintr-o clădire, pentru a spori eficiența.

  Care sunt avantajele unui sistem de iluminat inteligent

   

  Un sistem de iluminat inteligent al magazinului și al vitrinelor poate contribui la succesul afacerii tale, deoarece îi va ajuta pe clienți să se simtă confortabil. Iată care sunt avantajele acestui sistem:

   

  ●       poate crește vânzările, deoarece vitrinele luminate eficient vor atrage atenția trecătorilor și îi vor determina să intre în magazin;

  ●       scoți în evidență produsele la promoție și ofertele speciale;

  ●       controlezi iluminarea din mai multe vitrine și spații printr-un singur sistem de control, chiar și de la distanță; mai mult, poți crea propriile scheme de iluminare;

  ●       economisești energie dacă folosești becuri LED și un sistem de comandă;

  ●       reduci costurile prin eficientizarea energiei și prin utilizarea luminii doar atunci când e necesar;

  ●       creezi scheme de iluminare care să inducă o anumită atmosferă, folosind diferite tipuri de becuri și temperaturi de culoare;

  ●       monitorizezi starea de funcționare a sistemului pentru a identifica rapid orice defecțiune.

  Tipuri de iluminat

   

  Prin alăturarea a două elemente - sistem de prindere și becuri - se pot crea diverse efecte de iluminare. Modul în care cele două sunt combinate depinde de nevoile spațiului și de preferințele tale. Iată care sunt principalele patru tipuri de iluminat:

   

  ●       Iluminare accent: este folosită pentru a lumina anumite zone, vitrine și părți din decorul din magazin. Scopul acestui tip de iluminat este să atragă atenția clienților asupra unui anumit loc, precum produsele din vitrine, ferestre sau zone de pe pereți. Poate fi folosită în interiorul vitrinelor pentru a ilumina fundalul sau zonele mai întunecate. Ca regulă generală, iluminarea accent este folosită pentru a lumina o zonă care trebuie pusă în evidență în contrast cu lumina ambientală.

  ●       Iluminat zonal: este utilizat pentru a ilumina zonele folosite într-un anumit scop, precum case, cabine de probă sau birouri;

  ●       Iluminat decorativ: se obține prin utilizarea unui corp de iluminat decorativ, precum un candelabru, o lustră, plafoniere, aplice, lampadare etc.;

  ●       Iluminat ambiental: este folosit în tot magazinul și îi ajută pe clienți să se simtă confortabil și să poată explora spațiul în siguranță.

  AmbiScene

   

  AmbiScene reprezintă o serie de sisteme de iluminat flexibile și dinamice care te pot ajuta să atragi clienți și să îi convingi să revină. Acesta te ajută atragi atenția cu fațade iluminate creativ și cu o ambianță îmbietoare.

   

  Schemele de iluminare cu efect de accent ghidează clienții către mărfuri, iar cele personalizate pot fi folosite pentru a scoate în evidență anumite mărci. În plus, lumina AmbiScene poate fi folosită alături de alte tehnologii pentru eficiență sporită.

   

  Iluminarea vitrinelor este foarte importantă pentru succesul afacerii tale, deoarece te poate ajuta să atragi noi clienți și să îi faci să revină. Mai mult, dacă utilizezi corpuri de iluminat eficiente energetic, vei reuși să scazi costurile de întreținere.uranță.

   

  Sursa foto: Philips Lighting