Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Iluminatul scărilor de bloc: idei practice și soluții indicate

   

  Securitatea apartamentului nu este completă atât timp cât holurile și zonele comune ale imobilului nu sunt iluminate corespunzător. Mai mult, soluțiile optime nu conferă doar siguranță, ci măresc gradul de economie care se realizează din punctul de vedere al consumului de energie electrică. Dacă iluminatul stradal nu mai reprezintă o problemă majoră de mulți ani, în privința modului în care asociațiile de proprietari administrează acest capitol, mai este loc de îmbunătățiri. Înlocuirea becurilor și aplicelor vechi, ineficiente atât din punct de vedere energetic, cât și ca randament de iluminare, se va face simțită imediat, în factura la energie electrică și în starea de bine a locatarilor.

   

  Vezi 👉 AICI oferta noastră de becuri LED

  Ce avantaje au becurile LED față de cele clasice

   

  Aceste becuri sunt cu până la 80% mai eficiente, din punctul de vedere al consumului, iar caracteristicile lor le fac excelente pentru a lumina întreaga suprafață a scării blocului și a spațiilor adiacente. Pentru lustrele principale, cele mai potrivite vor fi becurile compatibile cu fasungurile de tip E27, în timp ce lămpile de perete vor primi becurile cu soclu E14. Cu o rezistență mai mare la ciclurile de aprindere-stingere, față de cele incandescente, becurile LED sunt ideale pentru lămpile cu senzor de mișcare.

  Aprinderea becurilor de tip LED se face instantaneu, un avantaj ce va fi resimțit îndeosebi în scările de bloc cu lămpi de neon vechi, a căror funcționare este imprecisă. Lumina confortabilă pentru ochi este un atu important, mai ales în perioadele cu zile foarte însorite, când adaptarea la spațiile închise, iluminate artificial, este mai dificilă pentru ochi. LED-urile de bună calitate, recomandate în cazul spațiilor comune din blocuri, au o durată de viață de până la 15.000 de ore și nu manifestă fluctuații de intensitate a luminii.

   

  Vezi categoria noastră de 👉 aparat de iluminat de siguranta

  APARAT DE ILUMINAT DE SIGURANTA

  Care este importanța unui sistem de siguranță

   

  Există numeroase momente în care întreruperile în alimentarea cu energie electrică scot la iveală problemele existente în instalația clădirii sau în rețeaua generală de alimentare. Acestea nu trebuie să pună în pericol siguranța locatarilor, punându-i în riscul de a nu putea parcurge coridoarele sau prin pericolul de a se accidenta la coborârea scărilor. Iluminatul de siguranță este folosit pe scară tot mai largă, iar noile soluții tehnologice adaptate pentru baterie garantează o autonomie superioară.

   

  Aparatul de iluminat EM120B reprezintă soluția optimă, datorită bateriei reciclabile, cu litiu, care garantează trei ore de funcționare optimă și are un comportament de descărcare mai bun față de una pe bază de nichel. Un alt avantaj al acestui aparat de iluminare ce respectă reglementările europene este conferit de lentilele interschimbabile. Acestea permit reglarea unghiului de distribuție a fluxului de lumină de 180 de lumeni fie pentru un coridor, fie pentru un spațiu deschis.

  Când merită să înlocuiești becurile clasice cu lămpi CFL

  Când merită să înlocuiești becurile clasice cu lămpi CFL

   

  Cunoscute în sens larg drept becuri ecologice, lămpile fluorescente compacte (CFL) sunt o soluție care încă mai are de oferit beneficii importante. Există unele scări de bloc în care iluminarea se face permanent. Acest mediu este cel mai nepotrivit pentru soluția clasică a becurilor cu filament, cunoscute drept mari consumatoare de energie și incapabile să ofere o durată de utilizare întinsă pe mai mult de 1.000 de ore.

   

  Vezi categoria noastră de  ▶️ becuri fluorescente compacte

   

  Cu o rezistență în timp cuprinsă între minimum 6.000 de ore și maximum 15.000, becurile cu CFL de nouă generație vin într-o mare diversitate de forme. Fie că alegi lămpile CFL cu formă de tijă, ideale pentru spațiile foarte mari, cum ar fi coridoarele, becurile spiralate, capabile să ofere un flux puternic pentru iluminarea unei anumite zone, sau pe cele cu formă standard, vei obține o eficiență mai mare cu până la 75%.

   

  Prin caracteristicile lor, aceste becuri folosesc avantajul unui iluminat puternic, tipic soluției tehnice fluorescente, dar îl adaptează la o plajă largă de utilizări, datorită formei și soclului similare cu cele folosite de becurile cu incandescență. Lumina lor albă are o temperatură de culoare apropiată de cea a luminii naturale, fapt care le face ideale în spațiile cu puține ferestre, ce depind permanent de sursă electrică de iluminat.

   

  Soluțiile de mai sus sunt la îndemâna celor mai multe dintre asociațiile de proprietari, iar adaptarea lor necesită efort minim și resurse moderate de timp.

  Surse:
  Sursa foto: Philips