Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Iluminatul în magazine și restaurante - cum folosești luminile ca să atragi clienți

   

  Iluminatul joacă un rol important în atât în retail, cât și în industria ospitalității, indiferent că vorbim de magazine, restaurante sau de hoteluri. Acesta creează o atmosferă primitoare pentru clienți și ajută la îmbunătățirea experienței pe care aceștia o au atunci când caută produsele preferate sau savurează diverse preparate.

   

  Dacă despre importanța iluminatului în industria hotelieră am vorbit mai multe în acest articol, acum vom prezenta cum pot fi folosite diferite sisteme și surse de iluminat în amenajarea magazinelor și restaurantelor și care sunt principalele avantaje oferite.

  Iluminatul în magazine


  În magazine, primul pas către atragerea clienților începe cu modul în care scoți în evidență produsele din vitrină cu ajutorul luminilor. Astfel, lumina trebuie să cadă direct pe produsele pe care vrei să le promovezi și poți chiar să folosești iluminatul dinamic ca să modifici intensitatea sau culoarea luminilor.

   

  Odată ce clienții intră în magazin, există câteva moduri în care iluminatul te ajută să le oferi o experiență de shopping unică. Iată câteva sfaturi utile:

   

  ●     Un mod eficient prin care poți să atragi atenția către produse este să folosești surse de iluminat direct, care să accentueze anumite detalii din magazin sau chiar produse. Totodată, intensitatea luminii ar trebui să fie mai puternică pe acele produse pe care dorești să le scoți în evidență

  ●     Pentru o atmosferă mai plăcută poți să folosești lumini cu diferite temperaturi de culoare, de la cele calde, ambientale, în tonuri de galben-portocaliu, și până la lumina rece, în tonuri de albastru.

  ●     Instalează panouri luminoase cu LED, de tipul celor Kvadrat Soft Cells, pe pereții magazinului astfel încât să creezi efecte vizuale uimitoare pentru clienți și un spațiu interior ieșit din comun. Aceste panouri pot fi controlate cu ușurință de pe tabletă sau de pe smartphone și poți să afișezi chiar și mici filmulețe prin care clienții să rețină mai ușor identitatea brand-ului.

  iluminat magazine

  Iluminatul în restaurante

   

  Într-un restaurant, simțurile pot fi stimulate atât prin aromele preparatelor, cât și prin atmosfera creată cu ajutorul luminilor, care construiesc un spațiu ideal pentru relaxare. Totodată, un aspect important în ceea ce privește tipul de iluminat ales este să îl ajustezi în funcție de momentul zilei, astfel încât să pui accent pe preparatele servite. Iată cum funcționează acest lucru:

   

  ●     Pentru micul dejun sunt recomandate luminile puternice, cât mai apropiate de lumina naturala. În acest sens sunt ideale becurile LED cu lumină rece, care scot în evidență micile detalii, precum culorile și plating-ul. În general, dacă indicele de culoare al becurilor este mai apropiat de 100, lumina va evidenția mult mai bine culorile preparatelor.

  ●     Pentru prânz este recomandat un iluminat moderat, de preferat câteva surse indirecte, care să distribuie lumina în mod uniform în spațiul interior al restaurantului. Ca surse de iluminat indirect poți să folosești lămpi de podea sau spoturi cu LED.

  ●     Pentru cină poți să folosești o lumină caldă, ambientală, care să creeze o atmosferă primitoare și relaxantă.

  Iluminatul în restaurante

  Poți ajusta mai ușor lumina din restaurant dacă folosești becuri LED cu putere reglabilă sau un sistem de panouri luminoase cu LED pe care să le montezi pe tavan, deasupra fiecărei mese, sau pe pereți. În plus, acest sistem inteligent te poate ajută să creezi o atmosferă de neuitat pentru cei care îți vor trece pragul.

   

  Tipul corect de iluminat interior în restaurant poate să atragă mai mulți clienți și le poate influența starea de spirit astfel încât să își dorească să petreacă mai mult timp savurând mâncăruri și băuturi.

   

  Sursă foto: Philips Asset Library

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting