Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Iluminatul parcărilor: planificare, montare și soluții eficiente

   

  Poți construi o clădire de birouri sau un bloc de locuințe cu dotări premium, dar nu uita de parcare: mai ales în orașele care se confruntă cu lipsa locurilor de parcare, aceasta poate face diferența pentru eventualii clienți.

   

  Într-o parcare auto, unul dintre cele mai periculoase lucruri, pentru șofer și pentru pietoni în aceeași măsură, este absența iluminatului. Nu sunt puțini cei care și-au avariat mașina noaptea în vreun stâlp dintr-o parcare lăsată în beznă. Și nu sunt puțini nici pietonii care au căzut victime unei infracțiuni tot într-o parcare neiluminată.

   

  Clădirile de birouri construite în foste zone industriale au adesea parcări uriașe pentru angajați, dar și pentru clienți și vizitatori. Dar chiar și pentru parcări care nu ocupă atât de mult spațiu, iluminatul este o parte importantă a amenajării lor, lumina trebuie să creeze condițiile vizuale ideale pentru șoferi. Un spațiu bine luminat ajută șoferii și pietonii să se simtă în siguranță și le facilitează o deplasare ușoară

   

  Meniu Intertitluri

   

  ●     Cum planifici sistemul de iluminat a unei parcări

  ●     Produse de iluminat pentru parcări auto și zone exterioare

  ●     Procesul de instalare

  ●     Green Parking

  Cum planifici sistemul de iluminat a unei parcări

   

  Primul lucru de avut în vedere este designul obiectelor de iluminat (stâlpi, lămpi, etc). Atunci când cauți opțiuni, e bine să ai în vedere durabilitatea materialelor, dar și avantajele pe care ți le poate aduce tipul luminii.

   

  Materialele sunt necesare în special pentru o parcare exterioară, deoarece într-una interioară corpurile vor fi cel mai probabil încorporate în pereți. Cel mai des sunt folosite:

  ●     Cuprul, datorită rezistenței la coroziune;

  ●     Aluminiul, deoarece are o greutate redusă și o rezistență mare în timp;

  ●     Oțel galvanizat, pentru că are un strat de zinc ce protejează metalul împotriva coroziunii.

   

  În general, cea mai bună opțiune pentru parcări sunt luminile LED, deoarece au o durată de viață mai lungă și consumă mai puțină putere pentru a livra o intensitate luminoasă puternică. Printre avantajele utilizării luminilor LED regăsim:

  ●     sunt foarte eficiente și rezistente în timp;

  ●     produc o intensitate a luminii care poate fi ușor controlată;

  ●     va fi irosită mai puțină căldură;

  ●     vizibilitatea în parcări va fi îmbunătățită;

  ●     spațiile exterioare vor fi iluminate uniform chiar și după lăsarea serii.

   

  Un alt factor important atunci când vrei să instalezi un sistem de iluminat eficient într-o parcare este utilizarea corectă a spațiului. Lămpile de iluminat trebuie să ofere o lumină uniformă, dar asta nu înseamnă că spațiul trebuie iluminat foarte puternic, deoarece aceasta ar putea ridica nivelul de poluare luminoasă.

   

  Pentru a te asigura că eviți acest tip de poluare, fii atent ca grupurile de iluminat să nu fie prea aproape și să creeze o lumină deranjantă, care poate crea confuzie și disconfort.

  Produse de iluminat pentru parcări auto și zone exterioare

  Iluminat parcari | Pacific LED Green Parking

  Pacific LED Green Parking

   

  Este un sistem optic foarte eficient cu module cu LED-uri mid-flux, solid și rezistent la apă, care oferă o lumină albă cu un control eficient al fasciculului luminos pentru reducerea efectului de orbire. Este ideal pentru parcări și poate fi instalat rapid și ușor.

  Iluminat parcari | Iridium gen3 LED mini

  Iridium gen3 LED mini

   

  Este un corp de iluminat ce poate fi controlat la distanță prin software-ul CityTouch. Corpurile de iluminat Iridium sunt ideale pentru parcările exterioare, datorită gamei largi de pachete de flux luminos, sisteme optice și temperaturi de culoare.

  Procesul de instalare

   

  După ce ai încheiat etapa de planificare a parcării, e momentul instalării. Majoritatea corpurilor de iluminat din parcări sunt instalate într-o fundație de beton ce are bare de aluminiu, pentru a susține stâlpii în caz de furtună.

   

  Alege mereu să lucrezi cu specialiști care înțeleg dimensiunea spațiului și cum să poziționeze și să susțină corpurile de iluminat pentru ca rezultatul final să fie unul estetic și eficient.

   

  Procesul de instalare include mai multe etape:

  ●     Design-ul parcării prin care este planificată poziționarea stălpilor și a altor corpuri de iluminat în funcție de mărimea spațiului;

  ●     Instalarea firelor ce vor conduce electricitatea pentru fiecare stâlp în parte; pot fi îngropate sau integrate în pereți;

  ●     Construirea fundației pentru susținerea stâlpilor; betonul folosit trebuie să fie uscat complet înainte de instalarea firelor;

  ●     Montarea stâlpilor de iluminat și conectarea lor la rețeaua electrică.

  Iluminat parcari | Green Parking

  Green Parking

   

  Un exemplu foarte bun de sistem modern de iluminat al parcărilor este Green Parking, produs de Philips Lighting. Acesta este un sistem de iluminare wireless care combină rezistența și eficiența luminilor LED cu metode de control și senzori pentru a crește nivelul de siguranță și pentru a scădea costurile.

   

  Cum funcționează

  Sistemul de iluminat Green Parking poate fi utilizat în două moduri: ori combini lumini Pacific LED cu unități wireless de control și detecție, ori alegi lumini Pacific LED cu senzor integrat. Luminile sunt rezistente la apă și la alți factori de mediu.

   

  Orice opțiune ai alege, te vei bucura de efectele unui sistem cu detecție a mișcării, reglare automată a intensității și de o calitate excelentă a luminii fără variații de culoare. Senzorii externi pot fi montați pe pereți sau tavan, în funcție de tipul parcării.

   

  Pentru început, trebuie să setezi multiple zone de iluminare în funcție de spațiul de parcare. Apoi le configurezi să se lumineze automat când pietonii sau mașinile sunt detectate și să scadă în intensitate atunci când nu simte nicio mișcare.

   

  Când pietonii sunt detectați, nivelul de iluminare crește la 100% pentru a-i face să se simtă confortabil și în siguranță.  Când aceștia părăsesc zona de iluminare, intensitatea scade la 20% pentru a conserva energia. Utilizatorii pot regla oricând zonele de iluminat, intensitatea și durata.

   

  Avantajele utilizării acestui sistem

  ●     Reduceți costurile de energie cu până la 80%;

  ●     Reduceți costurile necesare înlocuirii sistemului, deoarece luminile LED au o durată de viață mai lungă;

  ●     Puteți porni sau reconfigura rapid zonele de iluminat, folosind sisteme de control de la distanță.

   

  Mai multă siguranță

  ●     Sistemul de iluminat oferă o vizibilitate excelentă care înseamnă mai multă siguranță pentru conducătorii auto;

  ●     Umbrele sunt reduse datorită nivelului foarte bun de vizibilitate și uniformitate;

  ●     Dacă condițiile de iluminare sunt bune și utilizatorii au o experiență plăcută de utilizare, parcarea va fi mai des folosită, deci profiturile vor fi mari.

  Sustenabilitate îmbunătățită

  ●     Prin iluminarea cu LED-uri, consumul de energie și amprenta de carbon sunt reduse;

  ●     Folosind acest sistem, respectați reglementările referitoare la sustenabilitate și iluminat stabilite de administrația locală;

  ●     Sistemul de iluminat circular asigură repreluarea, reutilizarea și reciclarea produselor (becurilor), astfel, sporind sustenabilitatea.

   

  Când alegi un sistem de iluminat, trebuie să fii atent atât la durabilitatea materialelor din care este construit sistemul, cât și la calitatea și puterea luminii, dar și la consumul de energie.

   

  Sursă foto: Shutterstock & Philips Lightning Asset Library

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting