Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Iluminatul în horticultură: beneficiile tehnologiei LED


  Lumina este ingredientul cheie al fotosintezei, prin care plantele transformă dioxidul de carbon în oxigen, pentru ca energia întregului proces să le confere o dezvoltare armonioasă. Într-un mediu controlat, precum serele și solariile, în care cultivatorii se străduiesc să obțină cantități cât mai mari de legume, iluminatul eficient este una dintre căile sigure de a crește plante sănătoase, indiferent de condițiile naturale.

   

  Receptivitatea plantelor față de spectrul de culori la care sunt supuse este binecunoscută, iar flexibilitatea oferită de echipamentele LED de ultimă generație ajută exact în etapele esențiale din horticultură. Sub spectrul concentrat și uniform de culori al lămpilor, procesul de înflorire este accelerat, iar acțiunea dăunătorilor, precum și apariția deformărilor sunt împiedicate. Printr-o fotosinteză deopotrivă mai rapidă, ciclul de creștere este și el dinamizat.

  Horticulture Lamp

  Caracteristici tehnice dedicate cultivatorilor 

   

  Specialiștii și tehnicienii în iluminare Philips au elaborat o serie cuprinzătoare de produse gândite pentru nevoile profesionistilor din horticultură. Rețelele de lumină gândite de aceștia au rolul de a satisface cerințele plantelor și legumelor cele mai cultivate pe cuprinsul Europei. Fie că vorbim despre tomate, salată verde, ardei, ridichi, kale, coriandru, pătrunjel sau chiar crizantemă comestibilă, toate acestea vor avea un nivel înalt de calitate și un gust apetisant, obținute cu randament maxim.

   

  Cu ajutorul tehnologiei Philips GreenPower LED, plantele beneficiază de spectrul cel mai benefic dezvoltării lor, fără ca temperatura din seră să crească peste nivelul optim recomandat. Controlul vegetativ și reproductiv al culturilor este garantat de posibilitățile de a regla intensitatea și temperatura de culoare a corpurilor de iluminat. Precizia oferită de echipamentele LED garantează rezultate bune chiar și pe timpul sezonului rece, în condițiile unui consum foarte eficient de energie.

  Greenpower LED

  Producție optimă, cu fiecare metru pătrat acoperit

   

  Printre numeroasele inovatii aduse de Philips GreenPower LED se numără și superioritatea adusă față de tehnologia convențională, HPS. Cu un control separat pentru căldură și pentru intensitatea luminii, condițiile de creștere ale plantei se apropie de ideal, iar rapiditatea conferită are drept consecință obținerea unei recolte mai bogate. Aceasta, datorită ciclurilor de creștere scurtate, în condițiile utilizării optime a spațiului din seră și a folosirii unui minimum de resurse energetice.

  Unul dintre rezultatele obținute de specialiștii de la Delphy Improvement Centre dovedește din plin potențialul tehnologiei LED în horticultură. Specialiștii institutului de cercetare din Bleiswijk, Olanda, testează frecvent tehnici noi și sustenabile de cultivare în seră, iar echipamentele Philips GreenPower LED i-au ajutat să obțină o cifră impresionantă. Nu mai puțin de 100,6 kg de tomate au fost recoltate de pe o suprafață cultivată de un metru pătrat, cu ajutorul unui scenariu de iluminare optimizat și al unui regim standard de irigare.
  Greenhouse

  Legume mai aspectuoase, de cea mai bună calitate

   

  De avantajul final al contribuției pe care o aduc echipamentele LED de iluminare în domeniul horticol se bucură consumatorii. Legumele crescute cu ajutorul acestei tehnologii au un aspect estetic, un gust mai apetisant, o textură mai zemoasă și frunze mai bogate. Toate acestea, datorită unei alte diferențe esențiale între tehnologia convențională, HPS, și revoluționarele echipamente de iluminare Philips GreenPower LED.

   

  Datorită spectrului optimizat și modulelor care dirijează și concentrează lumina, pentru a stimula creșterea celor mai importante părți ale plantei, fructele și legumele primesc o cantitate optimă de energie. Mai mult, printr-o iluminare eficientă, planta atinge o temperatură optimă și folosește mult mai eficient rezervele de CO2. Astfel, culturile capătă soliditate și vitalitate, elemente indispensabile pentru o cultură bogată.

   

  Creșterea legumelor în spații mici reprezintă o provocare aparte, din punctul de vedere al resurselor. Tehnologia LED își dovedește polivalența prin avantajele aduse chiar și acestui domeniu. 

  Sursă:
  Sursă foto: Philips Asset Library