Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Iluminatul garajului: eficienta maxima cu costuri minime

   

  Pentru că garajul este un spațiu important pentru orice casă, și soluțiile de iluminat alese pentru acesta trebuie să fie unele optime. În cele ce urmează îți oferim un ghid complet, prin care te ajutăm să alegi cele mai eficiente sisteme de iluminat.

  Iluminatul garajului 1

  Atunci când alegem sistemele de iluminat pentru casă, prioritatea cea mai mare o au încăperi precum livingul, dormitorul, bucătăria sau baia. Totuși, o atenție sporită trebuie acordată și garajului, întrucât acesta reprezintă un spațiu extrem de complex, care poate îndeplini mai multe scopuri în același timp.

   

  Pentru că un garaj nu este doar un loc destinat parcării mașinilor, sistemele de iluminat trebuie alese în funcție de fiecare zonă a acestei anexe, astfel încât să faciliteze o utilizare optimă. Astfel, în cele ce urmează îți vom oferi un ghid util, care să te ajute să alegi cele mai eficiente și aspectuoase soluții de iluminat pentru garajul tău.

  Iluminatul Garajului 2

  Soluții de iluminat în funcție de dimensiunile garajului

   

  Pentru un garaj de mici dimensiuni

   

  În cazul în care ai un garaj de mici dimensiuni pe care îl folosești doar pentru a parca mașina și pentru a depozita câteva scule, o soluție de iluminat de bază este suficientă pentru a-ți asigura o experiență de utilizare optimă a acestuia.

   

  Pentru un garaj cu o dimensiune de sub 30 de metri pătrați se recomandă folosirea a două becuri LED cu lumină albă, pe care să le poziționezi pe tavan astfel încât să emane o cantitate uniformă de lumină în întreaga încăpere. În cazul în care consideri că ai avea nevoie de o distribuire mai eficientă a luminii, poți folosi tuburi fluorescente, pe care să le poziționezi pe tavanul garajului.

  Iluminatul Garajului 3

  Pentru un garaj mare

   

  În situația în care ai un garaj mai mare, utilizat pentru parcarea a două sau mai multe mașini, ca spațiu de depozitare și ca mic atelier în care trebuie să-ți desfășori anumite activități, atunci va fi nevoie să te orientezi spre soluții de iluminat mai complexe.

   

  Pentru iluminatul de bază poți folosi aceleași soluții precum cele menționate anterior, cu precizarea că, pentru a asigura o intensitate luminoasă optimă în întregul garaj, va trebui să suplimentezi numărul de becuri sau de tuburi fluorescente. În mod normal, cantitatea de lumină necesară în garaj pe un metru pătrat este de 50 de lumeni. Astfel, dacă suprafața utilă a construcției este de 50 de metri pătrați, sursele de lumină artificială ar trebui să emane, împreună, circa 2.500 de lumeni.

   

  Dacă folosești garajul și ca atelier de lucru, ar trebui să folosești și o sursă de lumină mai puternică, pe care să o poziționezi astfel încât să ai parte de vizibilitate maximă atunci când desfășori anumite activități. Pentru acest lucru, poți folosi lămpi cu LED, pe care să le așezi fie pe masa de lucru, fie pe un corp aflat în vecinătatea spațiului tău de lucru. Asigură-te că acestea sunt așezate astfel încât să nu producă orbire și să nu umbrească anumite suprafețe.

  Iluminatul Garajului 4

  Alege soluții economice

   

  Instalarea unor soluții profesionale de iluminat în garajul tău nu trebuie să presupună și încărcarea facturilor la electricitate. Pentru a te bucura de o calitate superioară a iluminatului din garaj, dar și de o eficiență energetică ridicată, trebuie să te orientezi spre soluții care să îndeplinească ambele funcționalități cu succes.

   

  Sistemele care se încadrează cel mai bine în această categorie sunt cele de iluminat cu LED, care vor oferi o cantitate mai mare de lumină decât cele convenționale, au un consum energetic mult mai redus, dar și o durată de viață mult mai mare, asigurând în medie circa 60.000 de ore de funcționare.

   

  De asemenea, pentru a susține economia de energie electrică și pentru a-ți asigura un confort de utilizare mai mare, poți conecta soluțiile de iluminat la un senzor de miscare, iar acestea se vor aprinde ori de câte ori intri în garaj sau când sosești seara acasă și parchezi mașina.

   

  Cu toate că soluțiile de iluminat LED sunt ușor mai scumpe decât cele clasice, această investiție va fi amortizată rapid și îți va oferi mai mult confort pe termen lung, nemaifiind nevoie să schimbi becurile atât de des ca înainte.

  Iluminatul Garajului 5

  Iluminatul exterior al garajului

   

  Deși iluminatul garajului este deosebit de important, trebuie să te asiguri că și spațiul exterior acestuia beneficiază de suficientă lumină. Aleea pe care vii pentru a parca mașina trebuie, de asemenea, să fie dotată cu un sistem de iluminat eficient, care să îți asigure deplasarea până la garaj în condiții de siguranță.

   

  O soluție foarte bună pentru iluminatul aleei și intrării în garaj este reprezentată de lămpile exterioare, care vor produce o cantitate optimă de lumină și te vor ajuta să parchezi în siguranță și să ai vizibilitatea necesară pentru a te deplasa în casă, iar pentru o economie de curent, poți dota și aceste lămpi cu un senzor de mișcare.

   

  Pentru a reduce total costurile cu energia electrică poți alege să folosești lampi solare, pe care le poți plasa de o parte și de alta a aleei de intrare în garaj sau chiar și în jurul casei. Acestea se încarcă folosind energie solară, iar atunci când se întunecă se vor aprinde și vor ilumina eficient împrejurimile. Pe lângă faptul că sunt eficiente, acestea au și un aspect deosebit, reprezentând excelente obiecte de decor.

  Pentru că iluminatul garajului reprezintă o operațiune la fel de importantă precum acela al oricărei alte încăperi din casă, este important să fii bine informat și să alegi cele mai bune soluții disponibile pe piață. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să înveți cum să îmbini funcționalitatea cu designul. Astfel, te vei bucura de siguranță, eficiență, dar și de o amenajare plăcută din punct de vedere estetic.

   

  Sursă foto: Signify

  Sursă articol: 

  Ai nevoie de mai multe informatii?