Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Cum se face iluminatul corect al unei clădiri de birouri


  Munca de birou este una dintre cele mai solicitante activități, în ciuda lipsei efortului fizic. Alături de provocările ridicate de caracterul sedentar al acesteia, activitatea pe care o desfășurăm în mod constant între patru pereți mai prezintă un factor de risc: lumina artificială, obținută din surse ineficiente. Cu un impact vital în fluența de care avem nevoie pentru a ne duce sarcinile la bun sfârșit, dar și cu un rol estetic ce nu poate fi neglijat, iluminatul este unul dintre elementele definitorii ale unei clădiri de birouri. Dispuse cât mai inspirat și alese în concordanță cu spațiul pe care îl deservesc, corpurile de iluminat influențează în timp real starea de bine a angajaților și, pe termen lung, mediul înconjurător.
  iluminat birouri

  Cum influențează un spațiu de lucru bine iluminat sănătatea ochilor


  Ergonomia mobilierului nu este singura cerință a unui angajat care petrece ore întregi la birou. Confortul vizual este foarte important pentru sănătatea cât mai îndelungată a ochilor. Potrivit unui studiu publicat în arhiva NCBI, cele mai indicate tipuri de becuri, pentru un iluminat cât mai apropiat de lumina naturală, sunt cele cu tehnologie LED. Alături de acestea, becurile de tip CFL reprezintă nivelul următor în materie de iluminat, iar importanța lor într-un mediu profesional este una foarte mare.  

   

  Primul indiciu al existenței unui iluminat neadecvat față de nevoile celor care petrec cel puțin opt ore la locul de muncă este oboseala tot mai frecventă a ochilor. Vederea neclară și senzația de iritare culminează cu durerile de cap, iar o altă consecință pe care puțini dintre noi ar asocia-o cu efectele unui iluminat deficitar este senzația de durere în zona gâtului. Aceasta se datorează pozițiilor foarte incomode pe care nu de puține ori suntem nevoiți să le adoptăm atunci când nu vedem foarte clar ecranul computerului sau hârtiile tipărite.  

   

  Atât intensitatea, cât și temperatura de culoare a becurilor LED ne influențează în mod decisiv starea de spirit. Nivelul slab de cortizol, cauzat de lumina insuficientă, ne predispune la migrene și la somnolență. Expuși la o lumină caldă, cu o temperatură de culoare de maximum 3000 K, vom putea face față la ore întregi de citit foi tipărite sau de urmărit monitorul. Lumina rece, cu o temperatură cuprinsă între 5000 și 6000 K favorizează sesiunile de brainstroming, ce necesită multă concentrare, dar provoacă oboseală pe termen lung. 

  iluminat cladiri birouri

  Impactul soluțiilor ecologice asupra mediului înconjurător


  Având în vedere că tehnologia LED aduce o reducere a consumului cu până la 80%, este evident efectul imediat asupra costurilor de iluminare a unui spațiu de birouri. Mai mult, unele modele de lămpi și tuburi cu LED permit reglarea fluxului și intensității luminii, ceea ce aduce un plus de eficiență și de flexibilitate în exploatare. Cu un consum de energie electrică ce crește de la an la an și cu o legislație care limitează și descurajează drastic folosirea becurilor cu incandescență, variantele ecologice devin, pe zi ce trece, norma în materie de iluminat.
  Becurile fluorescente compacte sunt o altă soluție la îndemâna celor care vor să-și micșoreze amprenta de carbon. Cu o durată de viață de până la 15 ori mai mare decât a celor clasice, acestea pot emite o lumină albă caldă sau una rece, cât mai apropiată de temperatura de culoare a luminii naturale. Cu până la 75% mai economice decât becurile obișnuite, becurile CFL sunt recomandate îndeosebi în spațiile în care lumina trebuie lăsată aprinsă pentru perioade foarte îndelungate de timp. 
  iluminatul biroului

  Cum se transformă iluminatul biroului în element de design


  Felul în care arată biroul are o mare influență asupra confortului de peste zi, dar și asupra sentimentului de satisfacție pe care toți îl căutăm. Spațiile de lucru generoase, delimitate abil de zonele comune, precum și culorile neutre, asociate cu petele de contrast inspirate, contribuie la formarea unui climat cât mai prietenos. Dacă spațiul de lucru nu duce lipsă nici de plante ambientale, atunci rețeta unui birou prietenos cu angajații pare completă. 

   

  Doar pare, pentru că cerințele moderne ale unui birou cu adevărat potrivit cu un stil de viață ce se vrea tot mai activ, cer corpuri de iluminat pentru interior bine integrate în ecosistem. Lămpile încastrate, corpurile de iluminat decorative sau becurile cu forme și dimensiuni adaptate utilizării într-un spațiu individual dau o identitate aparte oricărui spațiu de lucru. 

   

  Adaptarea cât mai bună a sistemului de iluminat la un stil de viață mai prietenos nu implică neapărat o reproiectare. Sfaturile din partea unui designer de interior experimentat te pot ajuta să dai o nouă formă unui spațiu de lucru familiar.