Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Ce este iluminatul funcțional și cum ne ajută în bucătărie

  În interiorul locuințelor, în funcție de modul în care amplasăm corpurile de iluminat, lumina obținută poate fi de trei feluri:

   

  ●     Lumina generală, distribuită egal, este cea dă tonul în întreaga încăpere; lămpile de tavan sau alte corpuri montate în centrul plafonului asigură acest tip de iluminat.

   

  ●     Lumina de lucru este folosită pentru citit, dar este la fel de utilă în bucătărie, unde permite desfășurarea în siguranță a activităților în care sunt folosite diverse ustensile; poate fi obținută cu ajutorul lămpilor suspendate, al lămpilor de masă sau de podea, orientate spre masa unde gătim.

   

  ●     Lumina de accentuare scoate din umbră rafturile, obiectele decorative și diverse alte detalii și poate fi obținută cu ajutorul spoturilor luminoase.

   

  În bucătărie, ne interesează în primul rând lumina generală și lumina de lucru, aceasta din urmă fiind totuna cu iluminatul funcțional.

  Cum obținem lumina de lucru în bucătărie

   

  În bucătărie, zona de lucru este reprezentată de blat sau masa pentru gătit, dar iluminatul funcțional poate viza și locul unde luăm masa. Se știe că gustul mâncării este influențat de aspectul pe care îl are în farfurie și mai ales de culoare, așa că nu este de dorit să avem o lumină prea slabă la masă, oricât de romantică ar părea ideea.

   

  Rolul luminii este extrem de important în zona de lucru, ca să evităm micile accidentări. Cea mai bună lumină este cea directă, pe care o putem obține prin instalarea unui pendul deasupra mesei unde gătim. Cu cât corpul de iluminat va avea dimensiuni mai generoase, cu atât vom evita formarea umbrelor în zona unde tăiem legumele sau carnea.

   

  Deasupra blatului pot fi instalate, desigur, și spoturi încastrate, multe la număr, în așa fel încât să ne bucurăm de cantitatea de lumină necesară în momentul în care desfășurăm diferite activități în bucătărie.

   

  De cele mai multe ori, bucătăriile au nevoie atât de un corp de iluminat central, așa cum sunt lămpile de tavan, cât și de iluminatul local, obținut cu ajutorul spoturilor luminoase, al lămpilor de podea sau al lămpilor suspendate până aproape de nivelul mesei. În bucătăriile de mici dimensiuni, o lampă suspendată cu lumină intensă ar putea fi suficientă pentru zona de lucru.

  Cum alegem corpurile de iluminat pentru bucătărie

   

  Lumină caldă sau rece? Lumina albă, caldă, pe care o oferă becurile și lămpile cu LED, este plăcută ochiului și de aceea potrivită în orice zonă a casei, inclusiv în bucătărie.

   

  În ce privește dimensiunile corpurilor de iluminat instalate aici, alegerea ține de spațiul disponibil, dar și de cât de mult “ne desfășurăm” atunci când lucrăm în bucătărie. De exemplu, o lampă suspendată de dimensiuni mari, instalată deasupra blatului unde pregătim mâncarea, ne permite să înșirăm toate ingredientele de care avem nevoie.

   

  Iată și câteva sugestii de amplasare a corpurilor de iluminat în bucătărie, în funcție de scopul lor:

  de iluminat pentru bucătărie
  lumina de lucru în bucătărie
  amplasare a corpurilor de iluminat în bucătărie

  Philips Amaze Hue – soluția ideală pentru bucătărie

   

  Philips Amaze Hue este o lampă cu putere luminoasă ridicată, care oferă o lumină albă caldă, intensă, și o mulțime de alte beneficii. Te umple de energie, te ajută să te concentrezi, dar te lasă și să te relaxezi, totul grație unui sistem care permite selectarea a 4 scenarii de lumină diferite, prin simpla apăsare a unuia dintre butoanele întrerupătorului.

   

  Lampa face parte din gama Philps Hue și poate fi controlată inteligent prin intermediul aplicației Hue Bridge, compatibilă cu sistemele de operare Android și iOS. Designul și posibilitățile de iluminat variate pe care le oferă o fac potrivită pentru bucătării, dar și pentru colțul de lectură sau dormitor.

   

  Sursa foto: Shutterstock

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting