Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Cum influenţează şi de ce este important iluminatul în industria hotelieră


  Iluminatul dintr-o încăpere are un efect important asupra designului interior, dar şi a stării de spirit, fiind un element cu atât mai important în industria hotelieră cu cât iluminatul corect este cel care creează o atmosferă primitoare pentru oaspeți.
  Uite care sunt cele trei motive pentru care este necesar un iluminat corect în industria hotelieră:

  Influenţează starea de spirit


  Calitatea iluminatului poate avea o influență semnificativă asupra stării de spirit pe care o au oaspeţii. Iluminatul cu becuri LED cu lumină albă rece este apropiat de lumina naturală, fiind potrivit în spaţiile de lucru, precum sălile de conferință sau la biroul din cameră. De asemenea, lumina rece e recomandată şi în băi, însă trebuie evitată lumina prea rece, care poate provoca disconfort vizual.

   

  Lumina rece, care are o temperatură de aproximativ 4.000 K, este comodă pentru ochi şi ne ajută să ne concentrăm mai bine, aspect care nu trebuie neglijat de hotelurile care vor să atragă persoanele care călătoresc în scopuri de afaceri.


  În schimb, lumina caldă este potrivită într-un dormitor sau în livingul unui apartament, deoarece creează o atmosferă primitoare şi plăcută. O altă metodă simplă prin care poate fi sporit confortul oaspeţilor este integrarea unor lămpi LED cu putere reglabilă, pe care aceştia le pot regla în funcţie de necesităţi.

  Reduce costurile


  Folosirea unor soluţii eficiente pentru iluminat poate reduce costurile pentru energia electrică, mai ales că hotelurile sunt unele dintre cele mai mari consumatoare de electricitate, aproape un sfert din totalul care este consumat în întreaga lume.

   

  Becurile LED reprezintă soluţia ideală pentru reducerea costurilor, deoarece consumă cu 80% mai puțină energie electrică decât becurile incandescente și au o durată de viață de peste 50.000 de ore.

   

  Acesta este motivul pentru care unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere, Marriott, a ales să folosească acest tip de iluminat încă din anul 2006, economisind într-un singur an aproximativ 6 milioane de dolari.

  Scoate în evidenţă decorul


  Atunci când vine vorba de crearea conceptului şi designului unui hotel, iluminatul este unul dintre cele mai importante aspecte. Hotelurile folosesc diferite sisteme de iluminat pentru a crea o atmosferă plăcută, ţinând cont de nevoia crescută de confort a oaspeţilor.

   

  Dacă vorbim de restaurantul unui hotel, lumina este cea care poate scoate în evidență culorile şi plating-ul preparatelor. Cu cât indicele de culoare a becurilor este mai apropiat de valoarea 100, cu atât lumina are o capacitate ridicată de a evidenția culorile mâncărurilor mai bine.

   

  Restaurantele, în particular, pot stimula simțurile în numeroase moduri. Dacă preparatele îmbie cu aromele irezistibile, iluminatul corect creează un spațiu relaxant și o atmosferă confortabilă.

   

  Iluminatul în industria hotelieră combină aspectul practic cu cel estetic şi este esențial în crearea unei stări de spirit şi a atmosferei potrivite pentru fiecare spaţiu în parte.

   

  Sursă foto: Shutterstock

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting