Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Cum influențează iluminatul sănătatea ochilor


  Un spaţiu iluminat în mod corect nu creează doar o atmosferă primitoare şi relaxantă, ci are un rol benefic pentru sănătatea ochilor, aşa cum demontrează o cercetare la nivel global efectuată de Philips.

  Iluminarea este un aspect esenţial pentru o vedere bună, iar reglarea corectă a intensității luminii dintr-o încăpere are un efect benefic asupra gradului de confort al ochilor. O cercetare recentă efectuată de Philips a arătat faptul că oamenii nu oferă o importanţă prea mare sănătăţii ochilor, spre deosebire de preocuparea pentru menţinerea unei greutăţi normale, a exerciţiilor fizice sau îngrijirea pielii. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, din cauza acestui interes scăzut pentru sănătatea ochilor, una din două persoane va fi afectată de miopie până în 2050, mai ales că tot mai mulţi adulţi resimt o presiune constantă la nivelul ochilor şi nu apelează la metode care să le îmbunătăţească confortul vizual.

  Becurile cu LED îmbunătăţesc vederea adulţilor


  În prezent, majoritatea adulţilor lucrează cel puțin opt ore în faţa calculatorului şi într-un spaţiu care nu este întotdeauna iluminat în mod corect. Atât biroul de la locul de muncă, cât şi cel personal necesită o lumină de calitate, cu becuri LED care au grijă de ochii tăi.

   

  Lumina potrivită pentru un mediu de lucru este cea rece, care oferă mai multă vizibilitate, și evidențiaza mai bine detaliile şi contrastele. Astfel, nu îţi vei forţa privirea pe parcursul zilei, ceea ce înseamnă că te vei putea concentra mai bine, iar starea de oboseală se va diminua semnificativ.

   

  Un studiu efectuat de compania noastra si care a inclus adulţi din 11 ţări - Germania, Franţa, Polonia, SUA, Spania, Turcia, China, Cehia, Indonezia, Suedia şi Thailanda - a demonstrat că iluminatul cu LED de calitate sporeşte confortul vizual, în special în mediile de lucru.

  Ce inseamna iluminat de calitate


  Atunci când vine vorba de alegerea unui tip de iluminat, 66% dintre persoanele chestionate au fost dispuse să cheltuiască mai mult pe un iluminat de calitate, în timp ce numai 42% aleg în mod activ soluţii de iluminat care sunt benefice pentru sănătatea ochilor.

   

  Philips Lighting testează în mod constant becurile cu LED, astfel încât acestea să respecte standardele de calitate și eficienţă energetică. LED-urile de calitate slabă pâlpâie atunci când sunt aprinse şi pot afecta gradul de confort al ochilor, acesta fiind unul dintre principalele aspecte pe care Philips le-a avut in vedere atunci cand a dezvoltat becurile LED de inalta calitate.

   

  Becurile LED cu lumină albă nu doar că sporesc confortul vizual datorită luminii clare, ci au şi alte avantaje importante: un grad de eficienţă energetică ridicat şi o durată de viaţă mult mai îndelungată faţă de alte tipuri de becuri, precum cele incandescente sau cele economice.

   

  Preocuparea pentru iluminarea corectă înseamnă totodată și o preocupare pentru sănătatea noastră. O iluminare potrivită nu doar că are un efect benefic asupra vederii, ci are implicit avantaje pentru starea noastră de bine. Iluminatul cu becuri LED de calitate sporeste confortul vizual si te ajuta sa te concentrezi mai bine, in special atunci cand lucrezi la birou in fata calculatorului pentru o perioada indelungata.

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting