Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Cum sa alegeti becul potrivit

   

  Lumina potrivită aduce, în afară de economii semnificative la factura de energie electrică, confort, bunăstare și siguranță. Pentru a vă bucura de lumina ideală, alegeți becul potrivit urmând pașii de mai jos.

  Consultați ambalajul becului pentru a identifica caracteristicile becului care trebuie să corespundă cu corpul dumneavoastră de iluminat. Uneori, este necesar să verificați și manualul de utilizare al corpului de iluminat pentru a afla caracteristicile becului care i se potrivește.

  Cum sa alegeti becul potrivit

  Becurile cu LED și becurile economice au aceleași tipuri de soclu precum becurile incandescente. Nu este nevoie să schimbați corpul de iluminat dacă decideți să optați pentru aceste tipuri de becuri moderne care oferă o serie de avantaje pe care becurile clasice nu le au.


  · Tipuri de forme ale becurilor

  Cum sa alegeti becul potrivit

   

  · Tensiunea de alimentare

   

  În funcție de corpul de iluminat în care le montați, becurile au tensiuni de alimentare diferite: 220-240Vac, curent alternativ; 12Vdc sau 24Vdc, curent continuu.

  · Eficiența energetică
   

  Becurile economice și becurile cu LED reduc consumul de energie pentru iluminat cu până la 80%. Astfel, achiziționarea unor becuri de calitate este o investiție pe termen lung și se amortizează prin facturi mai mici la electricitate.

  · Nivelul fluxului luminos

  Fluxul luminos reprezintă cantitatea de lumină emisă de o sursă de lumină într-o secundă și se măsoară în lumeni. Viteza cu care se consumă energia electrică se măsoară în watti. Lumenii vă permit să cumpărați exact cantitatea de lumină dorită.

  Dacă, de exemplu, vă doriți o lumină asemănătoare cu a unui bec clasic de 100W, va trebui să vă îndreptați atenția către o sursă cu un flux luminos comparabil (100 W bec incandescent = 1500 lumeni). În tabelul de mai jos, puteți observa caracteristicile fluxului luminos al becului și puterea echivalentă a becului incandescent, pentru a obține luminozitatea cu care v-ați obișnuit:

  Cum sa alegeti becul potrivit

   

  Astfel, un bec este cu atât mai economic și mai eficient cu cât raportul lm/W este mai mare.

  Unele becuri permit reglarea fluxului luminos, care scade sau crește intensitatea luminii becului. Ambalajul becului indică dacă becul are această funcție sau nu.

  Cum sa alegeti becul potrivit
  Cum sa alegeti becul potrivit

  · Durata de viață

   

  Becurile economice sau cu LED au durata de viață mult mai mare decât becurile incandescente, ceea ce înseamnă că le veți schimba mult mai rar.

   

  Durata de viață a unui bec se calculează pe baza unei utilizări medii de 3 ore/zi, cu un număr de cel puţin 650 cicluri de pornire/oprire.

   

  · Lumina caldă vs. Lumina rece

   

  În vreme ce becul cu incandescență sau halogen emite o lumină caldă (warm white, 2700K), becurile moderne au proprietatea de a oferi diverse nuanțe de culoare. Becurile cu LED pot emite de la lumina albă caldă, până la lumină albă rece, pe o scară de la 2700 K (alb caldă, warm white) până la 6500 K (alb rece, cool white).  Temperatura culorii  este cea care face lumina să pară caldă sau rece. O temperatură mică produce o lumină mai caldă şi mai relaxantă, iar o temperatură mare emite o lumină mai rece şi mai energizantă.

  Cum sa alegeti becul potrivit

  Nu în ultimul rând, asigurați-vă că becul pe care urmează să-l achiziționați respectă standardele de protejare a mediului.
   

  Marcajul CE  certifică fabricarea produsului în conformitate cu normele tehnice ale Uniunii Europene și întrunirea tuturor cerințele legate de sănătate, siguranță, protecția consumatorului și a mediului. Marcajul RoHS indică faptul că echipamentul nu conține substanțe periculoase.

  Pe ambalajul becului trebuie să se regăsească indicatorul care arată că becul ars face obiectul unei colectări separate.
  Cum sa alegeti becul potrivit

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Pentru mai multe informatii contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!