Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Cum folosești lumina ca să păstrezi prospețimea alimentelor


  Dacă ar fi să facem o clasificare a principalelor trei elemente care influențează decizia de cumpărare a clientului, probabil că lista ar fi următoarea: prețul, aspectul produsului, calitatea și prospețimea lui. Cu cât aceste caracteristici se apropie mai mult de nevoile cumpărătorului, cu atât mai repede se vor goli rafturile cu alimente din magazinul tău.

   

  Probabil știi deja că în ziua de astăzi nu este suficient să ai produse bune dacă nu reușești să le pui în evidență calitățile, iar una dintre metodele prin care poți face asta este să alegi inteligent sursele de iluminat din magazinul tău care:

   

  • Conferă produselor un aspect apetisant, punând în evidență culorile și texturile;
  • Dau magazinului o atmosferă aerisită, în care clienții se simt în siguranță să cumpere produsele prin lumina albă, curată şi puternică; 
  • Satisfac toate standardele de lucru pentru personal, oferind o lumină care nu obosește, ci oferă un ambient relaxant și plăcut;
  • Sporesc vizibilitatea produselor și le pun calitățile în evidență.

   

  Și, nu în ultimul rând, păstrează prospețimea alimentelor, un lucru esențial mai ales în magazinele alimentare ce comercializează fructe, legume, mezeluri sau produse lactate.

  Cum te ajută tehnologia LED să păstrezi prospețimea alimentelo

  krefeld kaisers

  În general, scopurile iluminatului comercial în magazinele alimentare trebuie să fie, pe lângă cel evident, de a oferi lumină și vizibilitate și de a păstra prospețimea alimentelor mai mult timp. Cele mai recomandate sisteme de iluminat sunt cele tip LED, deoarece:

  1. Becurile cu LED produc o cantitate mică de radiații în infraroșu (IR) și raze ultraviolete (UV) și astfel calitatea produselor nu este afectată;
  2. Becurile de tip LED nu emană căldură, un lucru vital atunci când vrei să păstrezi produse proaspete pe rafturi și în vitrinele frigorifice;
  3. Sporesc vânzările prin evidențierea culorilor potrivite, a nuanțelor și a texturilor. Cu cât produsele alimentare arată mai bine, cu atât mai repede sunt cumpărate de pe rafturile magazinului tău.

  De ce specificații trebuie să ții cont atunci când alegi sistemul de iluminat  

   

  Pentru a alege sursele superioare de lumină potrivite pentru galantarele de alimente proaspete este bine să urmărești câteva aspecte tehnice:

   

  Temperatura de culoare corelată, care se măsoară în grade Kelvin și care îți spune despre o sursă de lumină dacă este caldă sau rece, în funcție de cât de galbenă sau albastră este lumina pe care o reflectă. De exemplu, lumina caldă, albul cald, se referă la o temperatură de culoare de 2500-3000 K, lumina neutră 3500-4000 K, lumina rece 4000-6500 K. 

   

  Indicele de culoare (CRI) - cu cât indicele este mai aproape de 100, cu atât mai mult lumina are capacitatea de a evidenția culorile alimentelor. În același timp, este bine să știi că un indice de culoare prea mare poate decolora alimentul. 

   

  În continuare ai specificații despre modul în care aceste două aspecte tehnice trebuie corelate în funcție de categoria de produse. 

  Iluminarea corectă a produselor de panificație, patiserie și brânzeturi

  my edeka

  Când intri într-o brutărie sau în zona de patiserie a unui supermarket primele două elemente care te ademenesc și te conving să cumperi rapid ceva sunt mirosul și aspectul produsului, în special textura și culoarea sa. Pentru a reda culorile calde, gălbui și pentru a evidenția calitățile produselor din aria de patiserie, panificație și brânzeturi este necesară o lumină care are temperatura de culoare corelată de 2700 K, lumină caldă, albă și indicele de redare a culorii 90.

   

  În plus, trebuie să știi că pentru a fi potrivit, sistemul de iluminare trebuie să aibă emisia de infraroșii și ultraviolete foarte redusă, pentru a nu întări produsele de panificație și a nu deteriora brânzeturile. Integrarea tehnologiei LED este o soluție potrivită, mai ales pentru vitrinele frigorifice în care sunt așezate brânzeturile. Lămpile cu LED nu încălzesc și astfel protejează atât vitrinele, cât și produsele lactate. 

  Iluminarea corectă a fructelor și legumelor

  philips supermarket maskom

  Pentru raioanele cu fructe și legume lumina trebuie să pună în evidență culoarea, luciul și prospețimea. De asemenea trebuie să dea acel aspect fresh de spațiu în aer liber, un fel de grădină bogată a bunicii. Secretul este să te orientezi către becurile cu LED care permit reglarea cu ușurință a intensității, deoarece fructele și legumele nu trebuie să fie expuse prea mult timp sub lumină puternică. De exemplu, cartofii au nevoie de lumină cu intensitate mică deoarece o lumină prea puternică duce la decolorare și la încolțirea acestora, în timp ce alte fructe au nevoie de o lumină cu intensitate mare care să accentueze culorile. 

   

  Chiar dacă în general este nevoie de o lumină cu  indice de culoare (CRI) mai mare, apropiat de valoarea 100, expunerea trebuie să fie limitată. Temperatura de culoare potrivită este cuprinsă între 3.500 și

  4.000 K, lumină rece, iar temperatura de la raft trebuie să fie constantă, în jur de 25 de grade Celsius.

  Produse de iluminat pentru carne și pește 

  campus

  Probabil cele mai pretențioase alimente sunt produsele din carne. Cumpărătorii decid dacă vor să le cumpere sau nu ținând cont în primul rând de aspectul lor, de cât de bine arată. O lumină nepotrivită are un impact major negativ asupra deciziei de cumpărare și implicit a profitului vânzătorului. Intensitatea luminii (temperatura de culoare) trebuie să fie moderată, echilibrată. În cazul în care intensitatea este prea mare, carnea se va decolora rapid, devenind mai puțin estetică. Dacă temperatura de culoare este mică, nuanțele nu vor fi evidențiate și astfel produsul este mai puțin atrăgător. De aceea, este indicat să folosești corpuri de iluminat care minimizează decolorarea și în același timp folosesc spectrul de lumină potrivit care nuanțează calitățile produsului. Sunt potrivite lămpile cu LED care au temperatura de culoare corelată 2.500 K - 3.000 K, iar indice de culoare 80. 

   

  Mai multe detalii poți afla și de aici: Etalarea alimentelor într-o lumină proaspătă

  Folosește sursele de lumină cu LED care nu încălzesc răcitoarele în care sunt ținute produsele. De asemenea, prospețimea produselor din pește poate fi păstrată dacă sunt folosite sisteme de iluminat cu LED cu lumină rece.

   

  Așadar, alegerea inteligentă a luminilor nu doar că sporește vizibilitatea produselor, ci te ajută și să le păstrezi prospețimea, menținând temperatura potrivită și condițiile de depozitare optime.

  Surse:

   

  Credit  foto: www.assetlibrary.signify.com