Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Cum aduci „hygge” la tine acasă: 3 trucuri scandinave de iluminat


  Hygge este un concept danez despre care s-au scris nenumărate cărți în ultimii ani și care a făcut înconjurul lumii, devenind celebru. Deși nu există echivalentul termenului în limba română, acesta semnifică un fel de comoditate, dar nu se limitează la atât. Cuvântul descrie și o stare de bine ce implică relațiile interpersonale.
  Adesea asociat cu fericirea, hygge se reflectă în stilul de viață al scandinavilor. Ideea a cucerit și domeniul designului interior, mai ales în ceea ce privește lumina. Locuitorii acestor zone pun preț pe iluminatul calitativ și de efect al locuințelor. Fapt datorat în principal iernilor îndelungate din nordul Europei.

  Surse plăcute de lumină

  Designerii scandinavi se remarcă prin modul distinct în care folosesc lumina la interior. Aceasta trebuie să creeze un sentiment plăcut, o atmosferă caldă și primitoare. În același fel ca lumina, umbrele sunt considerate elemente importante, deoarece completează spațiul în mod natural. Astfel, alegerea surselor de lumină joacă un rol important.

  Un detaliu de remarcat este faptul că în cadrul interioarelor scandinave se folosește puțin, spre deloc, lumina centrală puternică. Pentru a aduce hygge la tine acasă, încearcă să creezi cu ajutorul luminii acea senzație pe care o ai când stai cu prietenii în jurul focului de tabără. Poți opta pentru corpurile de iluminat de la Philips, printre avantaje numărându-se calitatea și diversitatea produselor. Lămpile de perete, de podea, corpurile suspendate sau veiozele au diferite funcții și oferă opțiuni nelimitate. Poți combina tonurile ori ambianțele create, pentru ca fiecare proiect să fie unic și special.

  Farmecul lumânărilor

  Lumânările se numără printre obiectele decorative preferate de locuitorii țărilor nordice. Lumina naturală ce pâlpâie creează un sentiment de intimitate, iar flacăra oferă senzația de energie vitală.

  Poți realiza o astfel de atmosferă în mai multe moduri. Ține cont de context, dar și de propriile preferințe.

  Pentru o lumină romantică, dar care să se reverse în toată încăperea, optează pentru un suport de lumânări metalic, mai înalt. Suporturile din sticlă amplifică, de asemenea, lumina. Pune în aplicare aceste idei la cină. Atmosfera creeată va fi perfectă pentru a distinge felurile de mâncare servite și pentru a te bucura în același timp de o lumină difuză.

  Pentru o atmosferă mai jucăușă, alege suporturi de lumânări cu diferite orificii ornamentale. Lumina va desena forme frumoase pe perete.

  Lumânările pot fi folosite și pentru aromaterapie. Fie alegi de la început unele parfumate, fie le așezi sub o lampă de ulei esențial.

  Natura la interior

  Nordicii iubesc și apreciază natura. Prin stilurile decorative abordate încearcă de fiecare dată să o aducă la interior, în moduri cât mai ingenioase. Lasă-te inspirat de locuințele scandinave și combină lumina cu elemente din natură. Rezultatul va fi unul neașteptat de frumos.

  O bună idee este să cauți în plimbările prin parc o ramură interesantă, cu formă regulată. Așaz-o într-o vază și acoper-o cu un șirag de luminițe, ca cele pentru pomul de Crăciun.

  O altă idee ce va încânta privirea e să recreezi aurora boreală la tine acasă. Poți realiza un sistem simplu de iluminat și de efect cu ajutorul unor benzi cu LED-uri. Acestea sunt disponibile în diferite culori ce amintesc de luminile Nordului. Se pot aplica pe marginea mobilei, în jurul unui element arhitectural sau oriunde îți dorești să evidențiezi ceva.

  De asemenea, alege lămpi pentru masă în forme sau din materiale naturale. De exemplu, există modele care imită aspectul pietrelor sau al lemnului.

  Studiile arată că scandinavii sunt cei mai fericiți oameni de pe pământ, astfel că poate fi o idee bună să te inspiri din stilul lor de viață. Iar ideile de design interior cu privire la iluminatul locuinței se numără cu siguranță printre cele mai eficiente. Este suficient să ne gândim la iernile lungi și zilele scurte din nordul Europei pentru a înțelege motivul.

  În plus, un sistem de iluminat hygge va conferi un sentiment de confort și stare de bine tuturor locuitorilor casei.

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting