Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  10 idei de corpuri de iluminat handmade originale și ușor de realizat 

   

  Când realizezi de unul singur un obiect de decor, satisfacția este dublă - te simți mândru de reușita ta și la final ai și un corp de iluminat unic.

   

  Obiectele de decor handmade sunt mai apreciate ca niciodată. Ele au calitatea de a fi unice și de a purta amprentele tale și energia ta pozitivă. Dacă îți place să lucrezi cu propriile mâini, ești creativ și ai și puțină îndemânare, atunci modelele de mai jos ți se vor părea o adevărată joacă de copii.

  3 modele de corpuri de iluminat făcute acasă 


  Poți realiza câteva corpuri de iluminat handmade de la zero din obiecte refolosite - o sticlă cu o formă deosebită, niște borcane - și din materiale naturale - lemn, de pildă. Iată trei idei interesante de corpuri de iluminat realizate totalmente de mână:

   

  Corp de iluminat pentru bucătărie din lemn și răzătoare:

   

  Un corp din lemn, o bormașină, cabluri, răzătoare, becuri și sfoară sau cabluri pentru a suspenda corpul de iluminat - de aceste lucruri ai nevoie pentru a realiza un corp pentru bucătărie. După cum vezi în fotografie, poți adăuga și elemente de decor, iar în final vei avea o lustră făcută acasă în totalitate, chiar de tine, desigur. 

  wooden-kitchen-luminaire


  Refolosește borcanele pentru un corp de iluminat interesant


  O lustră handmade se poate realiza, așa cum observi în imaginea de mai jos din o bucată de lemn cu aspect brut, bormașină, becuri și borcane groase, poate chiar unele cu un mesaj pozitiv, motivațional și cabluri sau sfoară. 
  reuse the jars


  Un corp de iluminat pentru cei care iubesc literatura


  Iata si un model de corp de iluminat foarte ușor de realizat cu ajutorul unor tomuri groase, a unui bec și a unui kit pentru abajur. Vei avea pe noptieră o veioză cu adevărat unică. 
  a lighting body

  Poți, de asemenea, să realizezi adevărate candelabre făcute manual din nenumărate obiecte - de la ceșcuțe din ceramică, la sticle și obiecte de bucătărie cu aspect antichizat (ceainice, suporturi de tacâmuri, căni, cutii de tablă de la diverse conserve alimentare, vopsite).

  7 idei interesante de abajururi handmade


  Un abajur handmade se poate confecționa cu mare ușurință și poți folosi aproape orice material îți trece prin cap: de la un mileu pe care ai aplicat aracet, lingurițe de plastic și până la simpla hârtie. Iată șapte dintre cele mai interesante modele de abajururi pe care le poți realiza manual și cu un efort minimal:

   

  Abajur din material textil

   

  Pentru a-l crea, poți folosi un kit simplu de abajur, pe care îl poți acoperi cu material textil. În felul acesta, opțiunile tale sunt infinite, pentru că poți opta pentru un material uni în orice culoare îți dorești, un material cu un pattern interesant sau chiar și un material cu o tematică anume - spre exemplu, un material cu imprimeu cu supereroi pentru camera copilului. Iată și un model de abajur realizat de mână prin acestă tehnică atât de simplă:

  textile shade

  Folosește vechile pălării ale bunicilor într-un mod creativ


  O lustră handmade cu abajururi din accesorii vechi, pe care le purtau bunicii noștri, va da un aer vintage, foarte interesant unei locuințe. Iată cât de bine poate arăta:
  grandmothers hats in-a-creative-way

  Hartia, un material potrivit pentru un abajur original 


  Un abajur din hârtie handmade poate avea nenumărate forme și modele. Iată un model superb, realizat cu bambus și aracet, menit să întărească hârtia. O asemenea lustră făcută manual se va integra cu brio în orice tip de design interior, inclusiv unul scandinav
  a suitable material for an original lampshade

  Poți realiza un abajur grozav dintr-un mileu


  Un mileu pe care ai aplicat aracet pentru ca el să devină rigid, poate conferi un aspect cu totul special unei încăperi. Iată și rezultatul:
  great mileage from a mile

  Abajur realizat din fire groase de ață


  Firele de ață mai groasă reprezintă un material excelent pentru un corp de iluminat făcut acasă. Ai nevoie de un balon rezistent sau o minge mai subțire, ață și vopsea sau var. Învârte ața în mai multe direcții în jurul balonului sau al mingii, realizând în felul acesta o sferă. Nu uita să lași o porțiune liberă suficient de mare pentru a putea schimba becul și pentru a putea îndepărta mingea sau balonul la momentul potrivit. Scufundă apoi balonul învelit cu ață în var sau vopsea. Scoate-l și lasă-l la uscat, apoi îndepărtează balonul/mingea. Rezultatul va arăta cam așa:
  shade made of thick yarn

  Vechile casete audio pot deveni un abajur interesant


  Pentru o persoană pasionată de muzică, o lampă cu un abajur realizat din casete audio este în mod cert o idee ce merită explorată. Iată cum ar arăta:
  old audio cassettes

  Transformă o simplă cutie de carton într-un abajur 


  Cartonul este un material ușor de găsit, ba chiar poți folosi cutii de la electrocasnice, pe care să le vopsești. Un abajur făcut acasă din carton ar putea arăta ca unul din acestea: 
  transforms a simple cardboard

  Modelele acestea nu sunt complicate, iar unele dintre ele par realizate de profesioniști, însă sunt, de fapt, realizate din materiale care se găsesc cu ușurință oriunde. Deci? Care e modelul tău preferat dintre cele de mai sus?

   

  Sursa foto: Shutterstock, Pinterest

   

  Designeri: Jeeves & Wooster, designsponge.com, Isabelle Mcallister

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting