Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Ce aduce diferit iluminatul cu LED și care sunt avantajele pentru sănătate


  Diferența dintre becurile LED și becurile economice nu este întotdeauna clară pentru mulți utilizatori. LED-urile au, însă, multe alte avantaje: printre acestea, confortul vizual și alte câteva beneficii pentru sănătate.

   

  Ce aduce diferit iluminatul cu LED


  Becurile cu LED vor inlocui tot mai mult becurile incandescente (clasice), pe cele cu halogen sau pe cele compact-fluorescente.
   

  Tehnologia LED are toate avantajele unei utilizări eficiente, sigure și economice. Lumina atinge o intensitate maximă instantaneu, fără un timp de încălzire și este plăcută ochiului, becurile nu se încălzesc, nu conțin mercur, iar consumul de energie este redus considerabil.
   

  Primele becuri cu LED au fost dezvoltate în anii ‘60, acestea emițând, însă, o lumină roșie. În 1994, Shuji Nakamura a inventat LED-ul cu lumină albastră, ceea ce a permis trecerea la pasul următor: crearea becurilor LED cu lumină albă.
   

  Tehnologia LED a început să fie cu adevărat dezvoltată ceva mai târziu, Philips Lighting numărându-se printre pionierii în domeniu: în anul 2008, eforturile de cercetare ale companiei au început să fie direcționate aproape exclusiv spre dezvoltarea și testarea acestei tehnologii. Ca urmare, Philips a adus pe piață soluții de iluminat cu LED destinate nu doar locuințelor, ci și iluminării stradale și industriale, orașe ca Buenos Aires, Los Angeles, Paris beneficiind de avantajele noii tehnologii.

   

  Care sunt avantajele iluminatului cu LED


  Becurile se impart in becuri clasice (incandescente), becuri fluorescente, becuri cu  halogen și becuri LED. Tehnologia LED poate fi considerată cea mai avansată, nu doar datorită eficienței energetice (o reducere a consumului de energie cu până la 80%), ci și pentru că aduce numeroase avantaje:

  ●      Multe becuri cu LED permit reglarea fluxului luminos și deci a intensității luminii, astfel încât poți trece ușor de la lumina potrivită pentru citit sau alte activități, la lumina unei lămpi de veghe. Pentru a afla dacă ai achiziționat un astfel de bec, caută pe etichetă pictograma „reglarea fluxului luminos”.

   

  ●      Intensitatea luminoasă rămâne stabilă pe toată durata de viață a becului.

   

  ●      Durata de viață este mult mai mare decât în cazul becurilor incandescente (clasice) sau cu halogen, becurile LED putand fi înlocuite mai rar și reprezentând, astfel, o investiție pe termen lung;

   

  ●      LED-urile au forme și tipuri de fasung asemanatoare cu becurile incandescente, ceea ce însemnă că poti inlocui unu la unu becurile si nu este nevoie sa înlocuiesti corpurile de iluminat din locuință.

   

  ●      Becurile LED pot avea diferite nuante de alb, de la lumina alba calda la lumina alba rece. Lumina albă caldă este plăcută ochiului, relaxantă și creează intimitate, motiv pentru care este recomandată în spații ca livingul și dormitoarele, în timp ce lumina albă rece este energizantă, stimulează concentrarea și permite observarea detaliilor, ceea ce o recomandă ca lumină de lucru, în birouri, dar și in bai si holuri.

   

  ●      Un alt avantaj al becurilor LED îl reprezintă faptul că se aprind instantaneu.

  Cum ajută iluminatul cu LED confortul vizual si starea de bine

  Un important beneficiu al becurilor cu LED îl reprezintă faptul ca  lumina este confortabila pentru ochi. Potrivit unui studiu, 74% dintre utilizatori cred ca lumina le influențează sănătatea ochilor, iar o treime consideră confortul vizual un criteriu important în alegerea becurilor.

   

  Un alt studiu arată o preocupare crescută, din partea părinților, față de calitatea luminii din locuință, două treimi dintre aceștia considerând că iluminatul de calitate contribuie la îmbunătățirea rezultatelor școlare ale copiilor lor.

   

  Tehnologia LED oferă o lumină de calitate, confortabilă, fără efecte nedorite asupra vederii. LED-urile de calitate bună nu au fluctuații de intensitate a luminii (nu pâlpâie), emit o lumină eficientă și plăcută ochiului și au un impact pozitiv asupra atmosferei din cameră, care se poate traduce și printr-o stare de spirit mai bună. În același timp, multe LED-uri permit reglarea intensității luminoase, caracteristică care asigură, de asemenea, confortul vizual.

   

  Becurile LED nu conțin mercur sau alte substanțe toxice, nu se încălzesc, ceea ce le face sigure, dar și simplu de utilizat și pot fi reciclate ca si deșeuri electrice. 

  Aplicațiile casnice ale iluminatului cu LED


  Becurile cu LED le regasim sub forme diferite cum ar fi: forma clasica, lumânare, lustra, spot, reflector, capsulă sau in forme liniare si tubulare care se potrivesc in majoritatea corpurilor de iluminat din fiecare camera a casei. Exista si solutii de iluminat cu LED integrat cum ar fi lustre, aplice sau lampadare sau benzi luminoase pentru pentru interior cat si stalpi de gradina pentru exterior. Mai nou sistemele de iluminat inteligent, pentru casa conectata, alcătuite din mai multe becuri sau corpuri de iluminat conectate wireless (cum ar fi https://www.philips.ro/hue Philips Hue) se bazeaza pe tehnologia LED.

  Aplicațiile industriale și comerciale


  Tehnologia LED este soluția aleasă tot mai des, în ultima vreme, pentru iluminatul stradal și arhitectural, dar și pentru a aduce lumina de calitate în spațiile comerciale, în spitale și în birouri.

   

  Philips Lighting a derulat deja numeroase proiecte, în aceste direcții:

   

  ●      În România, Palatul Culturii din Iași este luminat, la exterior, prin sisteme cu LED, iar în Baia Mare, Piața Cetății a fost restaurată cu lumină.

   

  ●      Prin intermediul platformei CityTouch, Philips le oferă orașelor un sistem de monitorizare și gestionare a unui număr foarte mare de corpuri de iluminat cu LED.

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting