Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Care este legătura dintre lumină și sănătatea copiilor


  Oricât de tentant ar fi sa alegi corpurile de iluminat pentru camera copiilor în funcție de design, principalul criteriu trebuie să fie altul: confortul vizual.

  Un studiu realizat la nivel global, la care au luat parte respondenți din Europa, Asia și Statele Unite, arată că părinții acordă o importanță tot mai mare sănătății ochilor copiilor, chiar înaintea rezultatelor la școală sau calității somnului. Aproape trei sferturi dintre aceștia cred că problemele de vedere ale celor mici pot fi prevenite prin limitarea timpului petrecut în fața ecranelor, fie că este vorba despre TV, computer sau tabletă, iar mai mult de două treimi consideră că un rol important în îngrijirea ochilor copiilor îl are iluminatul de calitate.

   

  Un candelabru viu colorat poate fi o idee bună pentru camera celor mici, pentru că le menține atenția trează și le poate stimula imaginația. Dacă copilul tău este, însă, școlar, lucrurile se schimbă: mai important, acum, este să alegi becurile potrivite. Iată ce înseamnă acest lucru.

  Ce trebuie să știi despre vederea copiilor

   
  • Potrivit site-ului allaboutvision.com, ochii bebelușilor nu sunt foarte sensibili la lumină în prima lună de viață, ba chiar este necesară o lumină intensă pentru ca micuții să poată sesiza că există o sursă de lumină în preajmă. În schimb, vor distinge culorile destul de repede.
  • Acuitatea vizuală crește în următoarele luni și este recomandată chiar o stimulare a vederii - de pildă, prin menținerea unei lămpi aprinse în timpul nopții, în camera celui mic.
  • Un prim examen vizual este recomandat la vârsta de 6 luni, iar pentru a proteja ochii copiilor, în cameră trebuie să existe becuri LED, care oferă o lumină de calitate, plăcută și confortabilă și nu generează efecte negative asupra vederii. 

  Cum poate afecta lumina vederea


  Ochii pot fi afectați de expunerea la razele ultraviolete, de aceea alegerea ochelarilor de soare nu trebuie făcută la întâmplare. Efecte nedorite asupra vederii poate avea și lumina albastră intensă, care ne afectează și calitatea somnului și care este responsabilă de sindromul privitului la computer (Computer Vision Syndrome).

  Ce tip de becuri sunt ideale pentru camera copiilor


  LED-urile cu lumină albă asigură confort vizual atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, acestea difuzând o lumină în același timp plăcută și eficientă. LED-urile au și alte avantaje: eficiență energetică ridicată, o mai bună calitate a luminii, un impact mai vizibil asupra atmosferei din cameră.

  Sursa foto: Shutterstock.com

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting