Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Cum alegeti iulminatul perfect pentru cabina de probă: 5 sfaturi utile

   

  60% dintre toate deciziile clienților care vizitează un magazin de haine au loc în cabina de probă.*

   

  Nu sunt puține cazurile în care iluminatul defectuos dintr-o cabină de probă a fost principalul motiv pentru care un client a plecat fără să mai cumpere haina preferată. Poate că luminile îi accentuau unele defecte, sau poate că jocurile de umbre dădeau naştere la alte defecte, inexistente. Cert este că proprietarii magazinelor de haine trebuie să accepte faptul că, în cabina de probă, clientul trebuie să aibă condiţii perfecte pentru a decide dacă va cumpăra sau nu o haină.

   

  Unul dintre cele mai importante elemente de care trebuie să se ţină cont este iluminatul. Iată 5 sfaturi utile pentru amplasarea unui sistem perfect de iluminare, care să încurajeze clienţii să-şi cumpere hainele pe care şi le doresc.

  1. Amplasați surse multiple de lumină în cabina de probă


  Modul în care sunt amplasate sursele de lumină într-o cabină de probă nu mai este decis doar de electrician. A devenit deja o strategie de marketing să ştii cum să iluminezi acea încăpere minusculă în aşa fel încât să scoţi în evidenţă toate calităţile hainelor, dar şi ale clientului care le probează.

   

  Din fericire, există o singură regulă şi este extrem de importantă: clientul trebuie să primească lumină şi din faţa sa, şi de deasupra. Luminile amplasate frontal, de o parte şi de alta a oglinzii, vor estompa umbrele generate de sursa de lumină amplasată în tavan şi-i vor permite clientului să aibă o imagine cât mai bună a sa.

  2. Utilizați surse de lumina cât mai apropiate de cea naturală

   

  Orice sursă de lumină, fie că este un bec cu incandescenţă sau un LED, are un anumit efect asupra culorilor. Acest efect este calculat în funcţie de indicele de redare a culorii, o scală de la 0 la 100, unde 100 este indicele luminii naturale. Pentru o cabină de probă, cele mai indicate sunt sursele de lumină cu un indice de redare a culorii cât mai ridicat, pentru a scoate cât mai bine în evidenţă culorile hainelor.

   

  Citiţi mai multe despre indicele de redare a culorii

  3. Dotați cabinele de probă cu sisteme de iluminat cu putere reglabilă

   

  Întrerupătoarele cu intensitate reglabilă vă permit să controlaţi cu uşurinţă nivelul de luminozitate din cabina de probă. Pe lângă faptul că factura de energie electrică va fi redusă, clienţii vor putea să controleze mult mai bine lumina din cabina de probă, în funcţie de propriile gusturi şi de hainele pe care vor să le încerce.

   

  De exemplu, dacă probează un costum sau o rochie de seară pentru un eveniment nocturn, vor putea să-şi creeze singuri atmosfera mai întunecată în care vor purta haina respectivă.

  4. Țineți cont de cheltuielile pe termen lung 

   

  Preţul de achiziţie al unui sistem de iluminat potrivit pentru cabina de probă este în mod cert unul dintre criteriile la care trebuie să vă raportați atunci când vă planificați costurile. Nu este, însă, singurul criteriu important. Trebuie să luați în calcul şi cheltuielile cu energia electrică, dar şi pe cele cu înlocuirea surselor de lumină.

   

  Aceste calcule vă vor ajuta să vă faceți o idee estimativă legată de costurile anuale cu iluminatul, iar la final veți observa că sursele de lumină care aduc cele mai mari avantaje nu sunt şi cele mai ieftine.

   

  Iată ce trebuie să ştiţi despre principalele patru tipuri de surse de lumină existente în acest moment pe piaţă:

   

  ●       Becuri cu incandescenţă - sunt cele mai ieftine dintre toate tipurile de becuri, dar şi cele mai ineficiente. Au o durată redusă de viaţă şi consumă foarte multă energie, ceea ce pe termen lung se poate traduce prin cheltuieli ridicate.

  ●       Becuri cu halogen - sunt o variantă mai modernă a becurilor cu incandescenţă. Sunt folosite pentru a focaliza lumina în anumite puncte şi asta le face utile pentru spoturi.

  ●       Becuri fluorescente - cele mai cunoscute tipuri de becuri fluorescente sunt neoanele. Au o durată mai mare de viaţă şi consumă mai puţină energie decât becurile cu incandescenţă.

  ●       Becuri cu LED - sunt cele mai eficiente, au durata cea mai mare de viaţă, dar sunt şi cele mai costisitoare. Pe termen lung, însă, eficienţa lor înseamnă economii serioase la consumul de energie electrică. Este şi motivul pentru care tot mai multă lume le preferă celorlalte surse de lumină.

  5. Amplasați oglinzile strategic, pentru a îmbunătăți luminozitatea


  Înainte să vă hotărâţi ce sistem de iluminat veţi folosi în cabinele de probă, trebuie să ţineţi cont şi de oglinzi, şi de faptul că lumina se va reflecta în ele. Amplasate cu grijă, oglinzile pot aduce un plus de luminozitate sau pot să schimbe drastic iluminatul,  aşa că e indicat să faceţi teste înainte să le fixaţi în cabina de probă.

   

  O soluţie ideală care ţine cont de toate cele cinci sfaturi menţionate mai sus este sistemul de iluminat PerfectScene. A fost gândit de experţii Philips pentru a crea condiţiile perfecte de lumină în cabina de probă. PerfectScene elimină umbrele neplăcute care pot strica experienţa celor care vor să-şi găsească hainele potrivite şi vine cu un panou de control care permite clienţilor să simuleze condiţiile de luminozitate în care vor să poarte hainele: în timpul zilei, seara, în oraş sau acasă.

   

  Sursa foto: Philips Lighting

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting