Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Amenajarea biroului de acasă: sfaturi inspirate


  Până nu demult, lucrul de acasă reprezenta apanajul freelancerilor, artiștilor independenți sau persoanelor boeme din toate profesiile liberale. De câteva săptămâni, însă, această modalitate de îndeplinire a atribuțiilor profesionale a devenit o realitate pentru noi toți. 

   

  Peste noapte, zeci de mii de profesioniști din companii cu profil financiar, din industria digitală sau din publishing s-au văzut nevoiți să își mute biroul acasă și să își transforme una dintre camere atât în post de lucru, cât și în sală de conferințe.

   

  O mișcare pentru care nimeni nu a fost cu adevărat pregătit, dar ale cărei efecte pot fi ameliorate de la o zi la alta. Alegerile inspirate în privința amenajării și iluminării încăperii pot face mai ușor oricare dintre task-urile care se ivesc peste zi.

  Unde amplasezi biroul în funcție de spațiul disponibil 

   

  Înglobarea spațiului de lucru în firescul casei tale nu pare o sarcină ușoară, la prima vedere, dar o analiză atentă a nevoilor tale te va ajuta să determini cel mai bun loc pentru noul tău birou. Dacă dispui de un spațiu generos, vei prefera să te desfășori cât mai în voie, așa că vei alege camera de zi. Aici, vei putea amplasa nu doar biroul în sine, cu tot cu laptop, mape și agendă, ci chiar vei putea amenaja un colț special pentru momentele de video call. O lampa de podea se va dovedi deopotrivă utilă pentru socializare, va completa peisajul cu designul ei elegant, iar la finalul unei zile pline te va ajuta să te relaxezi.

   

  În cazul în care împarți locuința cu un partener, vei avea nevoie de liniște, mai ales pe parcursul momentelor de interacțiune cu ceilalți colegi de la job. Dacă nu ai nevoie decât de apeluri audio, poți opta fără probleme pentru biroul amplasat în dormitor. Aici, vei putea să reconfigurezi rapid mobilierul, pentru a face loc spațiilor de depozitare. O noptieră poate prelua rapid rolul corpului în care păstrai documentele în mod normal, la serviciu, iar pe polițele de pe perete poți așeza, la finalul zilei, laptopul și echipamentele periferice. Dacă vrei să păstrezi conexiunea cu lumea exterioară, poți opta pentru biroul amplasat pe balcon.

  Lighting according to work style

  Cum alegi iluminatul după stilul de lucru

   

  Sănătatea cât mai îndelungată a ochilor depinde de confortul vizual, a cărui importanță o realizezi cel mai mult acum, când nu mai ai la dispoziție mijloacele profesionale dintr-o clădire de birouri. Primul semn al faptului că nu ai parte de un iluminat adecvat față de nevoile tale îl vei resimți sub forma oboselii tot mai frecvente a ochilor. La finalul fiecărei zile, te-ai putea confrunta cu senzația de iritare și chiar cu dureri de cap. Pentru a evita toate acestea, ai nevoie să faci rapid tranziția către becurile LED.

   

  Temperatura de culoare a acestora îți influențează în mod pozitiv starea de spirit pe toată durata zilei. Becurile clasice ne predispun la un nivel slab de cortizol, cauzat de lumina insuficientă, astfel apar migrenele și episoadele de somnolență. Dacă obișnuiești să stai mult timp la birou, ai nevoie de o lampa de masa cu lumină optimă. Atunci când o folosești pe cea caldă, cu o temperatură de culoare de 2700 K–3000 K, poți rezista mai bine de-a lungul orelor petrecute cu ochii în monitor sau parcurgând documente stufoase.

  Pe de altă parte, lumina rece cu o intensitate cuprinsă între 5000 K și 6000 K favorizează sesiunile de brainstorming, care necesită multă concentrare și pot genera oboseală pe termen lung. Dacă specificul muncii tale este unul creativ sau analitic și implică momente prelungite în care elaborezi idei și te muți de pe scaunul biroului pe o canapea, ai nevoie de o soluție flexibilă. Spoturile luminoase pot fi orientate exact în colțurile în care îți faci treaba cel mai frecvent, pentru a proiecta lumina de care ai nevoie.
  Ce trucuri poți aplica pentru mai multă eficiență

  Ce trucuri poți aplica pentru mai multă eficiență

  Un iluminat LED de calitate te va ajuta să-ți păstrezi starea de relaxare și să compensezi lipsa luminii naturale sau insuficiența ei. Nu în ultimul rând, alegerea corectă a corpurilor de iluminat te va ajuta să îți păstrezi atenția și gradul de productivitate pe care le-ai fi avut în mod normal, de-a lungul unei zile petrecute la birou. Pentru a atinge un nivel cât mai bun de randament, poți aplica o parte din tacticile light ale designerilor care concep spațiile de lucru.

   

  Astfel, în colțul pe care l-ai prevăzut pentru video call-uri, vei folosi exclusiv lumina artificială, pentru a-ți stimula puterea de concentrare. Atunci când munca și odihna se realizează în același spațiu, spre exemplu în dormitor, vei putea delimita cele două roluri ale încăperii prin alternanța celor două tipuri de lumină. Dacă în zona biroului vei alege o lumină neutră sau albă, veiozele de lângă pat trebuie să proiecteze o lumină caldă, chiar galbenă.

   

  Vei face, astfel, o diferență clară între momentele de activitate și cele de relaxare. Indiferent de alegerile pe care le vei face în privința iluminatului, vei crea un ambient mai plăcut dacă vei amplasa în biroul de acasă un ghiveci cu plante naturale, un tablou sau fotografii ale celor dragi pe care nu-i poți vedea în această perioadă.

   

  Importanța iluminatului este foarte mare, iar efectele benefice ale alegerilor corecte se răsfrâng inclusiv asupra biroului de acasă. Cu sfaturile de mai sus, cu siguranță vei simți că lucrezi mai eficient, de la o zi la alta.

  Sursă:
  Sursă foto: Shutterstock