Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Sfaturi utile pentru iluminarea eficientă a unei parcări

   

  În ziua de astăzi, iluminatul nu se mai rezumă doar la instalarea unor surse de lumină şi, uneori, la schimbatul becurilor: noile tehnologii oferă eficienţă, dar şi costuri reduse pe termen lung.

   

  Pentru mulţi oameni, o parcare subterană este doar locul unde îşi lasă autoturismul în timpul serviciului sau atunci când merg la cumpărături. Spaţiul nu are nicio valoare arhitecturală, iar proprietarii nu depun eforturi să-l facă mai primitor: e un loc gri, uneori lăsat netencuit, cu iluminat prea slab sau prea intens şi, din aceste cauze, aici pot avea loc accidente sau chiar infracţiuni mai grave.

   

  Unul dintre elementele care generează mare parte din problemele menţionate mai sus este iluminatul deficitar. Iată mai jos câteva sfaturi care vă vor ajuta să transformaţi parcarea complexului rezidential sau a sediului companiei voastre într-un loc primitor cu vizitatorii, reducând în acelaşi timp cheltuielile de întreţinere şi cele cu energia electrică.

  1. Păstrați echilibrul între costuri și eficacitate 

   

  Una dintre soluţiile cele mai des întâlnite în parcările cu un sistem de iluminat deficitar este amplasarea unui număr cât mai mare de surse de lumină, care să acopere toate zonele rămase în întuneric. Pe lângă problemele ridicate de poluarea luminoasă, costurile de mentenanţă şi cele cu energia electrică sunt foarte ridicate.

   

  O idee bună în acest caz este să consultaţi un specialist care vă poate proiecta un sistem de iluminat optimizat pentru spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie. Chiar dacă investiţia poate să pară prea costisitoare, pe termen lung vă va ajuta să economisiţi sume importante prin reducerea cheltuielilor cu energia electrică şi cu mentenanţa surselor de iluminat.

  2. Alegeți sisteme de iluminat care oferă un nivel ridicat de siguranță

   

  Într-o parcare închisă, optimizarea surselor de lumină şi utilizarea unor soluţii moderne va duce la creşterea nivelului de siguranţă şi pentru şoferi, şi pentru pietoni. Şi unii, şi alţii pot estima mult mai uşor eventualele pericole, dacă lumina este uniformă şi consistentă.

   

  Printre cele mai bune soluţii sunt sistemele de iluminat cu LED-uri: oferă un control mai bun asupra modului în care va fi distribuită lumina, fără pete întunecate sau umbre. De asemenea, emit o lumină constantă de culoare albă, uşor de asimilat de către ochi.

   

  De exemplu, corpurile de iluminat Philips Pacific LED oferă un sistem optic de ultimă generaţie şi generează o lumină albă, strălucitoare, de înaltă calitate. Datorită designului modular şi a uşurinţei cu care pot fi montate, aceste corpuri de iluminat sunt uşor de întreţinut şi de îmbunătăţit. De asemenea, sunt rezistente la umezeală şi oferă performanțe optime pe întreaga durată de viață.

   

  Mai multe despre performanţele corpurilor de iluminat Pacific LED

  4. Instalați sisteme avansate de control al luminii

   

  Sistemele moderne de iluminat pot fi configurate cu ajutorul detectoarelor de mișcare prin redirecţionarea surselor de lumină acolo unde este nevoie de ele. Traficul rutier - dar şi cel pietonal - poate fi astfel optimizat, iar unele sisteme inteligente folosesc surse de lumină de intensitate variabilă în funcţie de nivelul de activitate din zona în care sunt amplasate. Aceste sisteme vă vor ajuta să economisiţi bani, prin reducerea consumului de energie electrică în momentele în care parcarea nu este utilizată.

   

  O soluţie ideală pentru iluminatul eficient al unei parcări este GreenParking, un sistem de iluminare cu ajutorul tehnologiei LED şi al senzorilor controlaţi prin wireless, care detectează prezenţa oamenilor şi a vehiculelor. Pentru că funcţionează doar atunci când este nevoie, sistemul economiseşte energia şi reduce costurile cu până la 80%.

   

  Unul dintre marile avantaje ale sistemului de iluminat GreenParking este că senzorii sunt controlaţi prin wireless, aşa că nu sunt necesare modificări ale reţelei electrice pentru modernizarea unei parcări vechi.

   

  GreenParking este un sistem integrat oferit de Philips Lighting, iar specialiştii noştri vă pun la dispoziţie toate serviciile de care aveţi nevoie pentru optimizarea iluminatului în parcarea companiei dumneavoastră: consultanţă, design, instalare şi mentenanţă.

   

  Sursa foto: Philips

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Boris Zupancic

  Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!


  Boris Zupancic
  Expert Philips Lighting