Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  4 lectii desprinse din designul scandinav, pentru a aduce caldura intr-o casa moderna

   

  Intr-o casa moderna, cu putine obiecte de mobilier si in care predomina o singura culoare, pare greu sa creem acea atmosfera de acasa. Totusi, scandinavii au reusit sa faca asta din plin si reprezinta o sursa de inspiratie, daca ne dorim sa creem un ambient familiar intr-un cadru ultramodern.

  Recent, tarile scandinave au fost plasate pe primele locuri intr-un raport privind fericirea mondiala realizat de ONU. Sa fie oare lipsit de relevanta designul caselor lor in acest context? Noi spunem ca exista o legatura stransa intre designul interior si starea de spirit, asa ca decorurile scandinave pot deveni un izvor de idei pentru a crea un decor original, cald si fermecator. Iata ce principii din designul nordic merita puse in aplicare in orice locuinta:

  Lectia #1 - Lumina, cel mai important factor cand trebuie sa conferi caldura unui spatiu decorat dupa principiile designului scandinav


  Tarile din nordul Batranului Continent au parte de vreme friguroasa, ploioasa si de lumina putina. Din aceasta cauza este vital ca oamenii sa se foloseasca de lumina artificiala din plin. Cand locuiesti intr-o zona in care soarele sta mai mult ascuns, lumina este vitala pentru a crea un spatiu primitor.

   

  Ce poti face? E foarte simplu - poti folosi corpuri de iluminat cu montaj incastrat in perete si in pardoseala, care dau senzatia unei incaperi luminoase si cu o atmosfera intima si familiara. Mai mult decat atat, lumina cea mai potrivita pentru locuinte este cea calda care te relaxeaza.

  Lectia #2 - Variatoarele pentru reglarea intensitatii luminoase te ajuta sa ai parte de un joc splendid al culorilor chiar si intr-o camera decorata in alb si negru


  Practice, dar de folos si in crearea atmosferei dorite intr-o locuinta, dimmerele te ajuta sa realizezi un joc de culori splendid intr-o camera decorata doar in non-culori. Poti observa cum se transforma totalmente o incapere in care au fost folosite dimmere, in imaginile acestea.

   

  Mai mult decat atat, pentru a crea efectul dorit, poti utiliza Scene Switch, un bec care ofera trei tipuri de lumina - stralucitoare, la lumina naturala la o stralucire calda, confortabila, intima. Creati ambianta dorita cu ajutorul unui singur bec, folosind intrerupatorul existent. Spre deosebire de LED-urile standard, aceste becuri Philips va pun la dispozitie mai multe setari, fara a fi nevoie sa instalati un variator.

  4 lectii desprinse din designul scandinav, pentru a aduce caldura intr-o casa moderna

  Lectia #3 - Culori deschise pentru a da senzatia unui spatiu generos 


  Utilizarea culorilor deschise pentru a crea iluzia unui spatiu mai generos este un principiu bine cunoscut in designul de interior. Scandinavii par sa puna in practica din plin acest principiu - vedem in locuintele lor mult alb atat la nivelul finisajelor, cat si cand vine vorba despre mobilier. Acest truc vizual ajuta la crearea unui spatiu amplu si linistitor.

   

  Pentru a nu avea un decor prea simplist, cu mult alb, poti alege cate un obiect accent in fiecare incapere - un fotoliu colorat in living, o draperie deosebita in dormitor, poate chiar un perete intr-o culoare puternica.

  Lectia #4 - Lemnul si alte materiale naturale imprima oricarei incaperi o atmosfera calda


  Materialele naturale confera oricarei locuinte o caldura aparte. Podelele din lemn, tapiteriile sau cuverturile din in, obiectele decorative sculptate in lemn - toate ofera casei un aer intim, placut, care te ajuta sa te simti mai bine. Poti, asadar, sa renunti la clasica gresie din hol si bucatarie si sa optezi pentru un parchet din lemn masiv, pretios si cu personalitate.

   

  In final, nu mai trebuie decat sa te ghidezi dupa principiile „hygge”, acel cuvant aproape intraductibil din vocabularul norvegian si danez si care desemneaza confortul si atmosfera de acasa dintr-o locuinta, acea senzatie pe care nu o ai decat atunci cand esti in intimitatea caminului tau, alaturi de oamenii dragi.

  Sursa foto: Shutterstock 

  Ai nevoie de mai multe informatii?

  Pentru mai multe informatii contacteaza-ne folosind formularul de mai jos!