Galben pal: Rețeta de iluminare care limitează decolorarea și oxidarea lipidelor din brânzeturi

Studiu de caz AH XL

Brânzeturi bogate, cremoase

O selecție curatoriată de brânzeturi din întreaga lume – este adesea locul din supermarket preferat de gurmanzi. Dar cum vă puteți afișa cel mai bine produsele, menținând în același timp prospețimea și calitatea de top? Răspunsul constă într-o rețetă de iluminat care răspunde tuturor așteptărilor.

SPAR Wespelaar Belgia

Păstrați prospețimea

Deși grăsimile din brânză sunt cele care conferă bogăție acestui aliment delicios, ele sunt de asemenea problematice când vine vorba de iluminarea corectă a acestei zone a supermarketului. Când brânza este expusă la lumină, grăsimile (sau lipidele) încep să se oxideze – mai întâi schimbând aspectul brânzei și apoi modificându-i gustul și mirosul. Acest proces are loc în doar câteva zile. Decolorarea indusă de lumină și oxidarea lipidelor pot descuraja clienții să cumpere produsul și ar putea influența experiența cu brânza dacă decid să o cumpere.

Încercați rețeta LED galben-pal pentru alimente proaspete, concepută special pentru brânzeturi

Cercetările noastre:

  • Există un efect mare al spectrului de lumină asupra intensității oxidării lipidelor. Cantitatea creată de lămpile convenționale este mult mai mare decât atunci când brânza este iluminată cu LED-uri. Optimizarea spectrului LED poate reduce și mai mult oxidarea lipidelor.
  • Oxidarea lipidelor din brânzeturi poate pătrunde până la adâncimea de 0,5 cm.
  • Am descoperit că, după ce brânza este expusă la lumină, procesul de oxidare a lipidelor continuă în întuneric. Dacă magazinul folosește iluminat tradițional, oxidarea în întuneric este mai intensă decât atunci când se folosesc LED-uri.

Graficul 1a Nivelul de oxidare a lipidelor

Efectul spectrului și al iluminării asupra oxidării lipidelor. Date după 10 zile de iluminare. Linia roșie de prag se bazează pe evaluările senzoriale din literatură: deasupra acestei linii, mirosul și gustul sunt afectate de lumină.

Graficul 1b Nivelul decolorării

Efectul spectrului și al duratei expunerii la lumină asupra decolorării. Rezultate pentru nivelul de iluminare de 1000 lx.

Măriți puterea de atracție a raionului de brânzeturi cu rețeta Champagne

Pe baza cercetării, am dezvoltat o rețetă LED dedicată alimentelor proaspete, cu reglaj spectral, numită Champagne, care se traduce prin:

  • Prezentați brânzeturile într-un mod atractiv.
  • Ajută la păstrarea prospețimii.

Contact

Apelați la centrul local de contact dacă aveți întrebări sau doriți informații.

Descărcări

Mai multe despre iluminatul pentru...