Acum vizitați site-ul web de Philips Lighting. O versiune localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Daţi energie locuinţei cu

  Becurile fluorescente compacte

  Becurile fluorescente compacte (CFL) de la Philips emit o lumină confortabilă, delicată, adecvată pentru crearea unei ambianţe plăcute. Becurile CFL sunt foarte performanţe, economice, au o durată mare de viață și sunt cele mai căutate pe piață. Becurile CFL combină energia iluminatului fluorescent cu confortul şi popularitatea corpurilor de iluminat cu incandescenţă.

   

  Becurile fluorescente compacte de la Philips sunt compatibile cu majoritatea corpurilor de iluminat clasice şi folosesc cu aproximativ 75% mai puţină energie. Becurile CFL durează de 6 până la 15 ori mai mult (6.000 – 15.000 ore). Becurile CFL sunt cele mai economice şi eficiente acolo unde este nevoie ca luminile să stea aprinse perioade îndelungate de timp.

   

  De la lămpile de masă şi încastrate până la corpurile de iluminat decorative, becurile fluorescente compacte au forme şi dimensiuni adaptate şi emit o lumină albă delicată, naturală similară luminii naturale.

   

  Vizualizaţi toate becurile CFL

       

  Istoric


  Becurile CFL au apărut la mijlocul anilor 1980. Performanţa, eficienţa (consum de energie cu aproximativ 75% mai mic decât becurile cu incandescenţă), preţul şi durata de viaţă (de 10 ori mai mare) au fost îmbunătăţite începând cu anul 1990. Becul CFL de la Philips este o alegere bună pentru iluminatul locuinţei. Becurile CFL au şi etichetă cu stea energetică.

   

   

  Cum funcţionează becurile noastre CFL

   


  Lumina unui bec fluorescent este creată iniţial de un curent electric transportat de un gaz inert care produce lumină ultravioletă, invizibilă pentru ochiul uman. Lumina ultravioletă, la rândul ei, interacţionează cu amestecuri speciale de luminofoare aplicate pe suprafaţa interioară a tubului lămpii fluorescente care convertesc eficient lumina invizibilă în lumină albă utilă. Becurile fluorescente au nevoie de o sursă de alimentare specială, denumită balast, care reglează curentul de operare al becului şi asigură o tensiune de aprindere compatibilă. Balasturile electronice execută aceeaşi funcţie ca şi balasturile magnetice dar performanţele lor sunt superioare celor obţinute cu produsele magnetice demodate deoarece operează la o frecvenţă foarte ridicată care elimină pâlpâirile şi zgomotul, sporind în acelaşi timp eficienţa. De asemenea, balasturile electronice sunt concepute astfel încât să permită funcţionarea mai constantă şi mai eficientă a lămpii, reglarea intensităţii luminoase a lămpii şi legarea în reţea a produselor de iluminat pentru un control avansat al sistemului de iluminat.

       

  Doriţi să alegeţi becurile CFL? Noi vă explicăm de ce


  Datorită becurilor noastre economice, vă puteţi bucura de lumină strălucitoare, energizantă, economisind în acelaşi timp energie şi bani. Ideale pentru iluminatul dedicat în birourile de studiu, în birourile de acasă şi în alte spaţii care au nevoie de luminozitate sporită, aceste becuri durează de 20 de ori mai mult decât becurile tradiţionale cu incandescenţă şi consumă cu până la 80% mai puţină energie
   

  Având forme şi dimensiuni foarte variate, puteţi găsi cu siguranţă becul potrivit pentru nevoile dumneavoastră:
   

  • Forma de tijă foarte populară este ideală pentru iluminatul funcţional, de regulă în combinaţie cu corpurile de iluminat simple, cu veiozele, unde becul este mai puţin vizibil

  • Forma de spirală compactă se potriveşte perfect cu corpurile de iluminat mai mici şi sunt prima alegere dacă aveţi nevoie de un flux luminos mai mare care să ilumineze puternic un spaţiu

  • Becul standard („forma A”) este cel mai cunoscut, este ideal pentru crearea de ambianţă şi a unei atmosfere confortabile şi este folosit cel mai adesea împreună cu lămpile de masă sau cu corpurile de iluminat pentru tavan.


  • Formele deco (globurile, lumânările) sunt folosite împreună cu corpurile de iluminat mai decorative, unde becul este mai vizibil


  • Tuburile sunt folosite pentru iluminatul dedicat sau pentru a ilumina suprafeţe mari, cum ar fi coridoarele sau garajele

   

  Produse recomandate

  Vedeţi recomandarile noastre şi alegeţi becul potrivit


  Întrebări frecvente

   

  Doriţi să aflaţi mai multe despre becurile cu CFL? Aflaţi cu ajutorul primelor cinci Întrebări frecvente.

   

   

  1. Ce beneficii au lămpile CFL?

   

  Lămpile fluorescente compacte (CFL) durează mai mult şi consumă mai puţină electricitate decât becurile cu incandescenţă convenţionale. Sunt o alegere excelentă dacă doriţi o soluţie rapidă prin care să economisiţi energie şi să plătiţi facturi de curent mai mici.
   

  2. Cât timp vor dura?


  Becurile CFL au o durată de viaţă între 6.000 şi 15.000 ore de utilizare, astfel că trebuie înlocuite rar. Prin comparaţie, becurile cu incandescenţă tipice durează de obicei cel mult 1.000 ore.
   

  Durata de viaţă reală va fi influenţată de frecvenţa ciclurilor de aprindere-stingere şi de mediul de utilizare (temperaturile extreme pot scurta durata de viaţă).
   

  3. Unde trebuie să folosesc tijele?

  Lămpile foarte populare în formă de tijă sunt ideale pentru iluminatul funcţional, fiind folosite, de regulă, pentru iluminatul dedicat sau pentru iluminarea spaţiilor foarte mari precum coridoarele sau garajele, unde becul este mai puţin vizibil
   
  4. Unde trebuie să folosesc becurile spirală?

  Forma de spirală compactă este ideală pentru corpurile de iluminat mai mici şi este prima alegere în cazul în care aveţi nevoie de un flux luminos mai puternic pentru iluminarea unui spaţiu
   
  5. Unde pot folosi becurile standard sau cu forme decorative

  Becul standard („forma A”) are cea mai cunoscută formă, cea mai bună pentru crearea ambianţei şi a unei atmosfere plăcute şi este folosit cel mai des împreună cu lămpile de masă şi corpurile de iluminat pentru tavan. De asemenea, există p gamă variată de forme deco pentru corpurile de iluminat mai decorative, unde becul este mai vizibil.

  6. Ce trebuie să fac dacă lampa CFL nu mai funcţionează?

  Lămpile fluorescente compacte trebuie tratate ca deşeuri speciale. Trebuie predate la unităţile locale de colectare a deşeurilor pentru a fi reciclate.


  Ce trebuie să ştim

   

  Doriţi să alegeţi becurile CFL? Noi vă explicăm de ce

   

   


  Energy Savers sunt o alegere foarte economică.

  Folosesc cu până la 85% mai puţină energie decât becurile clasice, ……şi au o durată de viaţă de până la 15 ani, astfel că trebuie înlocuite foarte rar.

  Asigură gama ideală pentru iluminatul funcţional cu luminozitate mare, în zone precum spaţiile de lucru… bucătăriile … şi sufrageriile. Dar nu e numai atât!
   

  Gama CFL Energy Savers de la Philips include forme şi modele variate.

  De asemenea, au temperaturi de culoare diferite: de la tonurile reci, de lumină naturală puternică cu efect revigorant şi tonifiant, până la tonurile albe calde confortabile cu efect relaxant.
   

  Pe scurt:

  dacă căutaţi o soluţie rapidă pentru a economisi energie şi a reduce facturile de curent, energy savers sunt o alegere extraordinară… iar acum ştiţi că vă ajută să creaţi şi efectul de lumină potrivit şi o ambianţă adaptată la starea dumneavoastră.

   

  Portofoliul CFLi