Sugestii

  Un somn mai odihnitor 

  pentru pacienţi

  Infirmeria regală Bradford,
  Bradford, Marea Britanie


  Vedeţi cum iluminatul a îmbunătăţit starea pacienţilor ajutându-i să doarmă la Infirmeria regală Bradford.
  Studiu de caz Healwell - Infirmeria regală Bradford

  Soluţiile 
  de iluminat au

  ameliorat aspectul general al secţiilor, acestea fiind acum mai luminoase, mai vesele şi mai primitoare. Am observat o schimbare clară a impresiei lăsate asupra pacienţilor; aceştia afirmă că sunt mai relaxaţi şi mai calmi."
  fetiţă cu un ursuleţ în braţe
  Ambianţă mai liniştitoare în saloanele pentru pacienţi - Philips

  Provocarea de la client

   

  Până şi cei mai puternici oameni găsesc că este dificil să faci faţă demenţei. În încercarea lor de a găsi o soluţie pentru ameliorarea stării şi confortului pacienţilor pe durata internării, Bradford Royal a colaborat cu Philips pentru a folosi proprietăţile terapeutice ale luminii.

  Iluminatul potrivit 

   

  Deoarece numărul de pacienţi afectaţi de demenţă este din ce în ce mai mare, autorităţile din domeniul sănătăţii încearcă să găsească soluţii care să asigure o mai bună îngrijire a pacienţilor. Secţia pentru pacienţii suferinzi de demenţă de la Infirmeria regală Bradford, avea în desfăşurare un proiect de promovare a serviciilor medicale centrate pe persoane, de îmbunătăţire a interacţiunii dintre pacienţi şi personal şi de diminuare a episoadelor de agitaţie. De asemenea, se urmărea şi îmbunătăţirea stării mentale atât a pacienţilor cât şi a personalului.

   

  Philips era în măsură să dea o mână de ajutor. Am putut ameliora condiţiile pentru pacienţi prin instalarea sistemelor de Iluminat dinamic care creează o ambianţă veselă pe timpul zilei care îi ajută pe pacienţi să stea treji pentru a dormi mai bine noaptea. Acest lucru este util în special pentru pacienţii care suferă de demenţă deoarece aceştia dorm deseori în timpul zilei iar noaptea sunt neliniştiţi. Pe lângă faptul că îi ajută pe pacienţi să se odihnească, lumina clară şi puternică a sistemului de Iluminat dinamic, împreună cu corpurile de iluminat orientate în jos LuxSpace LED Compact nou instalate, este benefică şi pentru personalul medical care îşi menţine vigilenţa şi concentrarea.

   

  Alături de aceste aplicaţii de modernizare, am instalat sisteme HealWell în saloanele pentru pacienţi din secţie. Sistemele reduc sau cresc automat intensitatea luminoasă pe parcursul zilei, imitând tiparele luminii naturale care influenţează ciclurile de somn ale oamenilor. Mai mult, pacienţii pot regla nuanţa luminii din pat, ceea ce le conferă o stare de confort datorită posibilităţii de a controla mediul ambiental. Rezultatul final este reducerea stărilor de agitaţie, un somn mai liniştit şi uşurarea muncii personalului.

   

  În privinţa infrastructurii unităţii, avem avantajul că totul merge de la sine, după ceas iar în cele 11 - 12 luni de când am instalat soluţia, nu a fost nevoie să venim să facem verificări sau să reparăm ceva”, a declarat Shane Embleton, Manager de proiect la Estates Design.

  Cazuri similare