Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Iluminatul spațiilor de evenimente, spectacole și concerte

   

  Fie că vorbim despre evenimentele de tipul nunților, botezurilor sau al petrecerilor private, fie despre spectacole, concerte, piese de teatru, conferințe, toate pot avea un real succes atunci când atmosfera este conturată nu doar prin echipamentele de sonorizare, ci și cu ajutorul luminilor. Credem în dezvoltarea unor soluţii de iluminat inovatoare, care ajută orice artist să trimită publicului energia și mesajul dorit. De aceea, discutăm în acest articol despre:

   

  ●       De ce trebuie să ții cont când alegi sistemul de iluminat pentru evenimente

  ●       Care sunt categoriile principale de sisteme de iluminat destinate evenimentelor

  ●       Avantajele sistemelor de iluminat LED

  iluminat evenimente, spectacole si concerte

  De ce trebuie să ții cont când alegi sistemul de iluminat pentru evenimente

   

  Orice eveniment dedicat divertismentului cere, pe lângă echipamentele de sonorizare profesioniste, și câteva soluții pentru iluminat, care vor ajuta în crearea atmosferei dorite. Alegerea echipamentului poate fi influențată de câțiva factori importanți:

  Iluminat exterior

  iluminat exterior

   

  Prima impresie contează, nu? Așa că atmosfera evenimentului trebuie transmisă înainte ca participanții să intre în sala de spectacol. Indiferent că vorbim de un concert, o piesă de teatru, un meci de fotbal sau de o conferință, evenimentul merită să aibă o prezentare ca la carte. Sistemul de iluminat exterior are acest rol, de a atrage spectatorii și de a-i introduce în lumea evenimentului. De aceea, el trebuie să poată fi personalizat în funcție de tipul de spectacol.

   

  Pentru iluminatul exterior, gama noastră de produse include o serie de proiectoare arhitecturale. Proiectorul UniFlood M este un proiector LED arhitectural, modular, special conceput pentru aplicații de iluminat ale fațadelor exterioare ale clădirilor cu mai multe etaje. UniFlood M este disponibil în alb, culori monocromatice, RGB, RGBW și alb reglabil, astfel încât oferă arhitecților și designerilor libertatea de a explora o gamă largă de concepte și un design fără limitări.

  proiector arhitectural

  Iluminat interior

   

  Dacă rolul iluminatului exterior este destul de ușor de intuit, când vorbim de sistemul de iluminat interior, lucrurile se complică puțin. În cazul sălilor de evenimente, spectacole, concerte, sistemul de iluminat are numeroase atribuții, pe lângă cele funcționale. Unul dintre cele mai importante roluri este acela că lumina poate aduce un plus de valoare conținutului și mesajului transmis de către artist publicului prezent. Însă, pentru a crea un eveniment de succes, este nevoie de o bună coordonare a tuturor echipamentelor ce țin de sistemul de iluminat. De regulă, în sălile de spectacol se pot folosi atât lumini statice, cât și dinamice, mașini de efecte cu lumini, lasere, cortine și perdele cu lumini LED.

  Care sunt categoriile principale de sisteme de iluminat destinate evenimentelor

  Sisteme de iluminat evenimente
  Când vine vorba de echipamentul dedicat evenimentelor, spectacolelor, concertelor sau conferințelor de orice fel, printre cele mai importante categorii de lumini regăsim:

  Lumini statice

   

  Gama luminilor statice pentru evenimente este destul de variată, iar una dintre cele mai populare soluții o reprezintă „Parabolic Aluminized Reflector” sau PAR. Pe locul următor se află barele de lumini arhitecturale LED, aranjamente de 500 – 1000 mm lungime, care se folosesc, de regulă, pentru setarea iluminatului ambiental general. De asemenea, din lista luminilor statice nu lipsesc proiectoarele și spoturile  de urmărire. De obicei, proiectoarele se pot utiliza în concerte și pentru iluminarea puternică pe o perioadă scurtă de timp, de câteva secunde, iar spoturile de urmărire au rolul de a evidenția cele mai importante scene din cadrul unui eveniment, fiind folosite, de regulă, la concerte și pentru piesele de teatru.

  Lumini dinamice și efecte luminoase

   

  Dacă luminile statice sunt folosite pentru crearea ambianței generale, luminile dinamice creează anumite efecte în mișcare, atât în plan vertical, cât și orizontal și includ diverse funcții care pot fi controlate cu ajutorul controllerelor sau comenzilor dedicate luminilor. Printre tipurile de lumini dinamice se numără: scannerele, moving head beam, moving head matrix, moving head spot, moving head wash, iar în lista echipamentelor dedicate efectelor luminoase putem aminti: laserele, stroboscoapele, cortinele LED, echipamentele de iluminat UV.

   

  Dacă te-ai decis să începi producția de evenimente de divertisment și ai nevoie de echipamente profesionale pentru iluminat, atât lumini statice, cât și dinamice, care să te ajute  la realizarea ambianței vizuale dorite, vezi mărcile şi liniile noastre de produse consacrate în domeniu. Philips Vari-Lite, Philips Selecon, Philips Strand Lighting şi Showline au un portofoliu unic de soluții și instrumente dedicate iluminatului profesional creativ.

  Avantajele sistemelor de iluminat LED

   

  Dacă în trecut, în cadrul evenimentelor de orice fel se utilizau lămpile convenționale (cu halogen sau incandescență), astăzi, majoritatea producătorilor folosesc lămpi LED și asta din mai multe motive:

  Sunt mai economice

   

  În sala de concerte Bad Salzuflen din Germania, sistemul de iluminat, actualizat cu soluțiile LED, a redus consumul de energie cu 23.000 kilowați-oră şi emisiile de C02 cu 14 tone pe an. Luminile nu numai că sunt în conformitate cu reglementările impuse prin lege, ci și reduc costurile cu aproximativ 25.000 de euro pe an.

  Nu emană căldură

   

  Emițând mult mai puțină căldură, becurile LED au un risc mai mic de a provoca eventuale accidente sau incendii. Pentru sălile mici, dedicate evenimentelor de familie (nunți, botezuri), lămpile MASTER LEDcandle de la Philips sunt ideale. Au aceeaşi luminozitate precum becurile cu halogen, dar consumul de energie este cu 80% mai mic şi, practic, nu emană deloc căldură, facilitând, astfel, reducerea costurilor și menținerea unei atmosfere plăcute în sala de eveniment. În plus, emisiile scăzute de căldură ale LED-urilor permit instalației de aer condiţionat să fie mai eficientă, ceea ce reprezintă un atu nu numai din punct de vedere economic, ci și în ceea ce privește confortul participanților.

   

  De asemenea, există sisteme, cum este și ClearFlood Large, care, la temperaturi ambientale extreme, corpul de iluminat își poate reduce automat intensitatea luminoasă, pentru a proteja componentele.

  Au o durată de viață mare

   

  Durata de viaţă a lămpilor LED este de aproximativ 30.000 de ore, comparativ cu doar 2.000, în cazul becurilor cu halogen. Astfel, costurile de înlocuire sunt reduse considerabil.

  Permit controlul inteligent al iluminatului

   

  Menţinerea unei atmosfere primitoare este vitală, indiferent de tipul de eveniment. Pentru aceasta, este necesar ca sistemele de iluminat să poată fi reglate și programate în funcție de ambianța dorită și zonele de interes. De exemplu, dacă vorbim despre un teatru, lumina din sala de spectacol va fi diferită de cea de pe scenă sau hol. Avantajul sistemelor de iluminat de la Philips este că permit reglarea intensităţii luminoase prin aplicații software, astfel încât sistemul asigură o vizibilitate clară pentru vizitatori şi completează arhitectura sălilor de spectacol.

   

  În final, să nu uităm că, pe lângă informațiile tehnice ce țin de echipamentul pentru iluminat, orice producător de evenimente trebuie să adauge creativitate, să știe să combine și să păstreze un echilibru între efectele luminoase, lumina statică, cea ambientală, astfel încât participanții să se simtă excelent. De asemenea, sistemul de iluminat trebuie sincronizat în permanență cu mesajul evenimentului, cu atmosfera, cu tipologia participanților și cu așteptările pe care aceștia le au de la spectacolul respectiv. Toate acestea îmbinate, evenimentul va avea un real succes.

  Sursa foto: signify.com