Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Iluminatul unui magazin de bijuterii - importanță și recomandări utile


  Magazinele de bijuterii cu tradiție folosesc decorul și sistemele de iluminat inteligente pentru a pune în valoare eleganța detaliilor și finețea bijuteriilor, fiind chiar o strategie de marketing dovedită în urma studiilor de specialitate (1), cu un rol crucial în decizia finală de cumpărare.

   

  Dacă sunt dispuse corect, luminile scot în evidență unghiurile cele mai avantajoase ale bijuteriilor. În vitrinele magazinelor, bijuteriile cu pietre naturale prețioase au nevoie de lumină care să le valorifice tăietura, forma și finisajul perfect, iar corpurile de iluminat cu LED te ajută să le pui în valoare, dar și să economisești energie.

   

  • Importanța iluminatului optim într-un magazin de bijuterii

  • Amplasarea luminilor în magazinul de bijuterii

   • Intensitatea luminii

   • Temperatura culorilor

   • Cum alegi temperatura corectă?

  • Recomandări și costuri

  Importanta iluminatului optim într-un magazin de bijuterii

  iluminatul-magazinului

  Într-un magazin de bijuterii se iau, de obicei, decizii de cumpărare costisitoare, iar clienții care aleg să investească o sumă de bani într-o bijuterie prețioasă au cerințe ridicate, dorind să se bucure de o experiență plăcută în magazinul de unde fac cumpărăturile, iar lumina are acest efect de a crea atmosferă și de a sublinia frumusețea brandului. Cu ajutorul luminii, clienții observă mai ușor detaliile bijuteriilor, iar spațiul transmite ideea de confort și de încredere.

  Un magazin de bijuterii are scopul de a pune în valoare întreaga colecție de accesorii prețioase pe care le are la vânzare, astfel încât clienții să observe bijuteria în toată splendoarea ei. Diamantele, de exemplu, reflectă într-un mod unic lumina și sunt cele mai avantajate de un sistem de iluminat special gândit să le pună în valoare personalitatea.

   

  Adevărul pe care toți bijutierii îl cunosc este că piesele unice sunt aduse la viață de lumina potrivită, iar alegerea unui sistem bine gândit este cel mai important aspect dintr-un magazin de bijuterii, pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când amenajezi un astfel de spațiu.

   

  Amplasarea luminilor în magazinul de bijuterii

  iluminatul magazinului de bijuterii

  Vitrina unui magazin de bijuterii este locul în care brandul este introdus trecătorilor și o punte de atracție a acestora în interior pentru a descoperi mai multe obiecte interesante. Arhitectura, designul și luminile captează atenția eventualilor clienți, iar vitrina este spațiul cu cel mai mare potențial, care trebuie planificat cu atenție, astfel încât să prezinte cele mai atrăgătoare obiecte.

   

  Într-o industrie efervescentă, care adoptă schimbările cu ușurință, cum este cea a retailului de lux, nu este ușor să ieși în evidență, dar cu ajutorul unei echipe de specialiști care să te sfătuiască în ceea ce privește sistemul de iluminat, decorul și designul, vei reuși să captezi atenția oricui prin simplitate și prin delicatețea conceptului.

   

  Pentru o experiență pozitivă a clientului în magazin, asigură-te că există armonie în conceptul de design interior, iar luminile completează firesc decorul, în timp ce bijuteriile sunt piesa centrală a spațiului, fiind expuse cu grijă.

   

  • Intensitatea luminii

   

  O lumină strălucitoare și foarte intensă nu este neapărat cea mai înțeleaptă decizie când vine vorba de evidențierea unor casete cu bijuterii. Detaliul de care trebuie să ții cont în alegerea intensității luminii este suprafața pe care sunt așezate bijuteriile.

   

  Dacă bijuteriile sunt expuse pe o suprafață lucioasă, care reflectă lumina, o sursă de lumină prea intensă va avea un efect invers decât cel pe care ți-l dorești, iar clienții vor fi orbiți, la propriu, și nu de frumusețea bijuteriilor.

   

  • Temperatura culorilor

   

  Culoarea luminii este foarte importantă în amenajarea unui magazin de bijuterii, pentru că aceasta are un efect semnificativ asupra pieselor expuse. De exemplu, în timp ce un anumit tip de lumină (caldă sau rece) pune în evidență mai bine platina sau diamantele, alt efect va avea același tip de lumină asupra pietrelor colorate din montura inelelor și asupra brățărilor delicate din aur roz.


  Citește și Cum folosim lumina albă ajustabilă pentru a crește confortul și productivitatea la locul de muncă

  Cum alegi temperatura corectă?

  iluminatul magazinului de bijuterii

  Cum te asiguri că faci cea mai bună alegere? Pentru început, ar trebui să optezi întotdeauna pentru lumina albă, în detrimentul celei colorate. Spectrul de culoare predominant din pietrele naturale îți indică ce temperatură trebuie să aibă lumina folosită în expunerea bijuteriilor.

   

  Unitatea care măsoară temperatura luminii este Kelvinul (K). Cu cât temperatura exprimată în kelvini este mai ridicată, cu atât mai rece este culoarea luminii, iar cu cât temperatura este mai joasă, cu atât lumina din încăpere este mai caldă. De exemplu, o lumină de 3000K este percepută de ochi ca fiind caldă, iar una de 4000K trece în spectrul culorilor reci.

   

  Pe măsură ce temperatura crește, culoarea se apropie de spectrul bleu, ajungând ca la o temperatură de la 5500K-6500K să fie percepută de ochi ca fiind bleu.

   

  • Dacă vrei să scoți în evidență nuanța aurului, cea mai bună alegere este o lumină albă caldă, de aproximativ 3000K. Aceeași intensitate se aplică și în cazul bijuteriilor cu pietre în tonuri calde.

   

  • Pentru a evidenția metalele argintii, clare sau cu pietre în tonuri reci, e de preferat o lumină albă rece, la o intensitate de 6500K. Aceasta va potența nuanța naturală a pieselor și va face ca diamantele expuse să strălucească precum stelele de pe cer.

   

  Recomandări și costuri  

  campus

  Înălțimea tavanului este foarte importantă în stabilirea tipului de sistem de iluminat potrivit, care să aibă un impact vizual asupra spațiului și să îl facă să arate cu adevărat spectaculos. Luând în calcul înălțimea spațiului, vei putea calcula intensitatea luminii de care ai nevoie. De asemenea, vei ști care sunt obiectele de iluminat potrivite - de exemplu, un candelabru arată perfect într-un spațiu cu un tavan înalt.

   

  Pentru că iluminatul poate atinge costuri ridicate, este foarte important să alegi un sistem inteligent, care să reducă din costurile cu energia electrică. Îți recomandăm sistemele de iluminat cu lumină LED, adaptate nevoilor tare, care îți oferă posibilitatea de a seta intensitatea și temperatura luminii.

   

  Becurile cu LED consumă mai puțină energie electrică și au o durată de viață mult mai mare, iar tu vei avea costuri de întreținere mai scăzute dacă optezi pentru această variantă de iluminare.

   

  Un sistem de iluminat special gândit pentru magazinul tău de bijuterii te ajută să ai o mai bună vizibilitate, să atragi mai mulți clienți și să îți pui produsele în valoare.

   

  Surse:

  1. https://www.researchgate.net/publication/256431765_The_influence_of_in-store_lighting_on_consumers'_examination_of_merchandise_in_a_wine_store

   

  2. https://issuu.com/luminous.international.lighting.magazine/docs/luminous-13-lighting-mag-2014-int?e=0/40076669

   

  Sursa foto: Shutterstock