Vizitați acum site-ul web Philips lighting. O variantă localizată este disponibilă pentru dvs.
Sugestii

  Premiile City.People.Light 
  2014

  Premiile City.People.Light 2014

  Vedeţi proiectele principale care au participat la ediţia din 2014 a concursului cu premii.
  Leipzig

  Primul premiu

  Oraşul Leipzig este câştigătorul premiului cel mare la City.People.Light 2014


  Oraşul Leipzig din Germania a primit premiul cel mare pentru regenerarea urbană a Richard-Wagner-Platz în cadrul celei de-a 12-a ceremonii anuale City.People.Light, pe 7 noiembrie 2014 din Dubrovnik, Croaţia. Proiectul sistemului de iluminat a fost realizat de biroul de proiectare de sisteme de iluminat Licht Kunst Licht Bonn/Berlin care a fost de asemenea premiat.

  Fondată pe locul unui târg din secolul al 10-lea care a dat naştere oraşului Leipzig, Richard-Wagner-Platz abundă în istorie politică şi arhitecturală din Evul Mediu până la căderea Comunismului. Atmosfera unică insuflată de sistemul de iluminat completează cu atenţie arhitectura oraşului, proiectând o lumină caldă pe clădiri, fântânile sculpturale şi un parc de skate. Rezultatul final a încorporat numeroase interese diferite pentru a obţine atmosfera potrivită cu ajutorul iluminatului modern contemporan cu LED, pentru a conserva şi a evidenţia instalaţiile istorice şi pentru a genera economii de energie semnificative pentru oraş.
  Leipzig
  Dl. Rainer Barth, reprezentantul oraşului Leipzig, a comentat: "Am dorit să aducem un omagiu rădăcinilor istorice ale oraşului Leipzig şi, din acest motiv, am organizat un concurs public pentru remodelarea iluminatului prin intermediul unui proces decizional democratic. Proiectul este un exemplu excelent pentru implicarea cetăţenilor şi a altor părţi interesate în elaborarea unui proiect de regenerare urbană".

  "Philips şi LUCI au lansat premiile City.People.Light în urmă cu peste zece ani pentru a sărbători cele mai sustenabile proiecte de regenerare urbană care folosesc creativ lumina pentru a îmbunătăţi viaţa şi experienţa cetăţenilor şi a vizitatorilor, în egală măsură," a declarat Vojislav Radovic, Director Philips Outdoor Lighting South District C&EE. "Proiectele depuse anul acesta au fost de o calitate excepţională şi au stabilit un nou standard pentru oraşele viitorului. Proiectul din Leipzig a fost inovator nu numai pentru că s-a bazat pe ideile adunate de la cetăţeni şi pentru că a vizat înfrumuseţarea şi siguranţa oraşului, dar şi pentru că a reuşit să obţină echilibrul delicat dintre comemorarea unui patrimoniu complex şi tehnologia de iluminat revoluţionară".

  Proiectare sistem de iluminat:
  Licht Kunst Licht
  www.lichtkunstlicht.com/en/
  Copenhaga

  Premiul doi

  Podul Bicycle snake, Copenhaga, Danemarca


  Bicycle Snake este un pod lung, sculptural, de culoare roşie destinat exclusiv bicicliştilor. Este un traseu unic şi incitant, aflat deasupra nivelului mării, care îi separă pe biciclişti de pietoni şi veghează peste debarcaderul de sub el. Noaptea, podul este iluminat delicat cu corpuri de iluminat încorporate în balustradă care îmbogăţesc peisajul cu un element vizual, luminos. Juriul din acest an a fost impresionat de sistemul de iluminat limitat care nu creşte consumul de energie cu efecte luminoase şi nu are nici efecte de orbire.

  Proiectul de arhitectură şi iluminat a fost elaborat de DISSING+WEITLING.

  Proiectare sistem de iluminat:
  DISSING+WEITLING.
  www.dw.dk
  Strasbourg

  Premiul trei

  Place du Château, Strasbourg, Franţa


  Place du Château este o piaţă emblematică învecinată cu Catedrala Notre Dame. Acest proiect viza transformarea pieţei într-un reper de vază al Grande-Île, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Juriul a fost impresionat de fel îmbinarea simultană a luminii pe suprafeţele verticale şi orizontale, o provocare executată într-un stil unic, sofisticat şi remarcabil. Procesul riguros de pregătire care a durat un an, a inclus conferinţe cu participarea cetăţenilor, tururi cu ghid, ateliere şi chestionare a sporit credibilitatea rezultatului final.

  Sistemul de iluminat a fost proiectat de l’Acte Lumiere.

  Proiectare sistem de iluminat:
  l’Acte Lumiere
  www.acte-lumiere.com
  Wellington

  Menţiune specială

  Wellington, Noua Zeelandă


  Iluminatul interactiv previne infracţionalitatea cu ajutorul designului ecologic. O stradă îngustă şi întunecată a devenit un loc sigur şi amuzant pentru pietoni pe timp de noapte datorită acestei scheme de iluminat interactiv creative. Senzorii de prezenţă declanşează scheme de iluminat nostime cu tipare animate şi culori mate care amuză şi dau viaţă locului. Acest proiect reliefează capacitatea luminii de a spori confortul, siguranţa şi vizibilitatea unei străzi cu ajutorul iluminatului interactiv conectat, prin generarea unor scenarii multiple sau a unor "jocuri de lumină" declanşate de senzorii care interacţionează cu trecătorii. Instalaţia de senzaţie este un mare candelabru suspendat deasupra aleii pe care sunt proiectate efecte de lumină care creează o ambianţă feerică. În plus, proiectul i-a impresionat pe juraţi pentru prevenirea atentă a efectelor de orbire şi a risipei de lumină. Proiectul sistemului de iluminat a fost dezvoltat de Stephenson & Turner NZ Ltd.

  Proiectare sistem de iluminat:
  Stephenson & Turner NZ Ltd.
  www.stephensonturner.com
  Pula

  Menţiune specială

  Iluminatul macaralelor vii, Pula, Croaţia


  Acesta a fost singurul proiect de iluminat al "patrimoniului industrial" care a participat la concursul City.People.Light, în onoarea şantierului naval al oraşului. Uljanik este unul dintre cele mai vechi şantiere navale funcţionale din lume. În loc să scoată şantierul din centrul peisajului, proiectul l-a adus în prim plan, celebrând acest reper din istoria oraşului care a fost motorul dezvoltării economice a regiunii. Acest proiect unic scaldă macaralele maiestuoase în lumina LED-urilor de la Philips programate să emită 16.000 de variaţii de culoare şi intensitate pentru a evidenţia patrimoniul industrial al oraşului Pula. O dotare luminoasă la scară mare adaugă o axă verticală orizontului marin luminos, creând o sculptură dinamică pe faleză. Macaralele iluminate sunt un exemplu şi pentru alte oraşe cu porturi sau programe noi de dezvoltare urbană. Transformând şantierul naval într-un reper viu, proiectul de iluminat urban s-a făcut remarcat datorită deciziei îndrăzneţe de a conserva elementele din patrimoniul industrial care au adus prosperitatea în oraş. Un reper distins care a revitalizat faleza din Pula. Proiectul sistemului de iluminat a fost realizat de Skira lighting design.

  Proiectare sistem de iluminat:
  Sikra lighting design
  www.skira.hr/
  Ankara

  Câştigătorul premiului People’s Choice 2014

  Planul general de iluminat, Ankara, Turcia


  Premiul People Choice reprezintă o categorie nouă, unde publicul poate vota pentru proiectul de iluminat urban favorit. În competiţia pentru acest nou premiu intră primele 16 proiecte înscrise în competiţia City.People.Light care sunt selectate de un juriu profesional independent. Oraşul Ankara a primit cele mai multe voturi din partea publicului. Parţial, Ankara a câştigat deoarece a promovat premiul People Choice în reţeaua proprie de socializare.
  Ankara
  Armonia arhitecturală a fost atinsă prin integrarea structurilor din oraş într-un singur plan general de iluminat. Ambianţa caldă şi elegantă respectă peisajul nocturn cu ajutorul unei varietăţi de tehnologii cu lumină albă şi colorată conectate. Schema a avut un impact pozitiv asupra locuitorilor şi vizitatorilor, creând zone atractive sigure cu siluete moderne care accentuează identitatea oraşului. Acest tip de proiecte de iluminat urban la scară largă este rar întâlnit iar juriul a fost convins că era exemplul perfect pentru crearea şi implementarea unui plan de iluminat general complet care să includă bunurile şi infrastructura unui întreg oraş. Rezultatul reprezintă o îmbunătăţire semnificativă a imaginii şi confortului unui oraş.

  Proiectare sistem de iluminat:
  UVA Lighting & Engineering
  www.uva.com.tr/