Branduri

Siguranţă rutieră sporită

în Tunelul Meir, Marea Britanie

Tunelul Meir,
Stoke-on-Trent, Marea Britanie


Aflaţi cum este asigurată siguranţa permanentă a şoferilor în Tunelul Meir cu ajutorul sistemelor pentru iluminatul tunelurilor cu LED
Tunelul Meir iluminat cu sisteme de iluminat cu LED de la Philips

Recomand
cu căldură

instalarea sistemului T-line LED. De când am montat sistemul de iluminat cu LED T-line, costurile generale de întreţinere au scăzut, am economisit sume mari de bani pentru energie, am redus amprenta de carbon şi riscurile pentru personalul de operare”.

 

- Paul Diamond, Director de planificare şi operaţii Tunelul Meir, Amey

Sistemele Philips iluminează eficient tunelul Meir, sporind siguranţa la volan
Corpurile de iluminat cu LED de la Philips iluminează eficient tunelul Meir

Provocarea de la client

 

Tunelul Meir avea nevoie de un sistem de iluminat inovator. Vechiul sistem de iluminat, format din lămpi fluorescente şi cu descărcare în vapori de sodiu de înaltă presiune, era ineficient energetic şi defectuos. Era nevoie de un sistem de iluminat modern care să diminueze problemele de trafic din tunel.

Automobil în trecere prin tunelul Meir

Iluminatul potrivit

 

Cu o lungime de 248 metri, tunelul Meir avea nevoie de un sistem de iluminat robust care să garanteze siguranţa şoferilor. Sistemul de iluminat anterior fusese instalat în conformitate cu un standard de reglementare vechi dar corpurile de iluminat era neperformante, provocând întreruperi frecvente de trafic.

 

Corpurile de iluminat T-line LED de la Philips au fost lumina de la capătul tunelului. Au fost alese de antreprenorul autostrăzii pentru excelenta lor performanţă ecologică, calitate a luminii şi longevitate. A fost luată decizia să se demonteze vechiul sistem şi să se instaleze 600 de corpuri de iluminat T-line. Noul sistem urma să folosească două versiuni de corp de iluminat pentru a forma o schemă de iluminat lineară. În acest fel, dacă se defectează vreuna dintre ele, impactul asupra iluminatului general este minim.

 

Tehnologia LED asigură acum numeroase beneficii. Iluminatul cu LED porneşte instant după o pană de curent, eliminând perioadele de răcire periculoase necesare pentru lămpile cu descărcare în vapori de sodiu de înaltă presiune. În plus, sursele de lumină LED sunt mai puţin sensibile la temperaturile scăzute care pot reduce semnificativ fluxul luminos al lămpilor fluorescente.


Intensitatea lămpilor din tunel este redusă sau crescută automat în funcţie de lumina de afară, pentru ca ochii şoferilor să nu necesite timp de ajustare îndelungat la intrarea sau ieşirea din tunel. Deoarece şoferii nu trebuie să încetinească, traficul este fluent iar siguranţa este sporită.

Reducem riscurile
cu ajutorul luminii 

Echipa

Amey din partea Agenţiei pentru Autostrăzi

Client

SPIE WHS

Partener de proiect

Tunelul Meir

Locaţie

Cazuri similare