Branduri

Mai puţin stres 
la naştere

Spitalul Nordsjællands,

Hillerød, Danemarca

 

Aflaţi cum iluminatul pentru spitale ajută mamele să nască la Spitalul Nordsjællands, Danemarca

Asistentă cu un bebeluş în sala de naşteri de la spitalul Nordsjællands

Totul a decurs
chiar foarte bine.

Aveai senzaţia că intri în altă lume, într-o bulă de siguranţă. Indicaţiile pentru respirat au fost utile – Acum, când mă uit la perete, îmi vine să exersez tehnicile de respiraţie. Incredibil. Te relaxezi şi trăieşti clipa”.

- Pacientă a spitalului
Salon pentru pacienţi iluminat portocaliu
Salon pentru pacienţi iluminat acuamarin

Provocarea de la client

 

Spitalul Nordsjællands are grijă de mamele de nou născuţi. Pentru ca experienţa dureroasă a naşterii să fie mai uşoară şi mai puţin stresantă, instituţia a căutat soluţii care să amelioreze travaliul cu ajutorul luminii şi al sunetului. În colaborare cu Philips şi Wavecare, spitalul a creat două săli de naştere speciale.

Bebeluş la spitalul Nordsjællands

Iluminatul potrivit

 

Noile săli de naştere au fost create în cadrul PPI (Proiect de inovaţie în parteneriat public-privat). Scopul era reducerea stresului la naştere cu ajutorul luminii şi al muzicii liniştitoare. În plus, instalaţia a fost proiectată astfel încât să le ajute pe femei să respire prin proiectarea unor efecte de lumină pe care să le poată urmări.
 

"Departamentul a dorit să elimine „experienţa de spital” din sălile de naştere", afirmă Bjørn Wennerwald, manager de proiect la Wavecare. "Am încercat să creăm o atmosferă asemănătoare unui salon de relaxare şi am considerat că noile textile luminoase de la Philips ar fi adecvate în acest sens. Însemna că sosise momentul ca proiectul să beneficieze de pe urma cunoştinţelor ample ale companiei Philips privind iluminatul dinamic”.
 

Experienţele senzoriale au fost împărţite în trei etape, toate combinând lumina colorată, sunetele liniştitoare şi imaginile dinamice. Există un program de întâmpinare, un program de respiraţie şi un program de relaxare. Datorită noilor sisteme instalate, femeile se relaxează şi se concentrează mai uşor pe respiraţie. "Nu cred că a existat vreo femeie care să nu se fi bucurat cu adevărat de experienţă", a declarat moaşa Mette Monsrud.

Sistemele audiovizuale au un efect liniştitor asupra mamelor în travaliu dar şi personalul spitalului declară că nivelul de stres suportat este mai mic. Toate corpurile de iluminat cu LED au un consum scăzut de energie iar durata de viaţă de 50.000 ore reduce la minim costurile cu întreţinerea şi materialele.

Luminous Textile

Pereţi care strălucesc cu culoare şi lumină

Vizualizare produs

Cazuri similare