Branduri

Transformăm clădirile  

în repere de lumină

Spitalul de Copii Phoenix,
Arizona, SUA


Aflaţi cum a devenit Spitalul de Copii Phoenix un loc mai plăcut pentru vizitatori datorită sistemului de iluminat interior color.
Un videoclip cu posibilităţile materializate la spitalul Phoenix

Doar gama Philips Color Kinetics
includea calitatea,

ofertele de produse specializate şi serviciile pentru clienţi necesare pentru materializarea viziunii noastre”.

 

- Scott Oldner, Scott Oldner Lighting Design

fetiţă cu un ursuleţ în braţe

Provocarea de la client


Spitalul de Copii Phoenix era supus unei renovări radiante. În cadrul extinderii de 538 milioane USD, planul viza transformarea clădirii într-un reper al căldurii, vizibil din orice direcţie. În interiorul clădirii, spitalul a căutat o soluţie prin care să distragă în mod plăcut atenţia vizitatorilor de la problemele medicale.
Zona de recepţie a Spitalului de copii Phoenix iluminată de Iluminat Philips

Iluminatul potrivit 

 

Vizitele la spital sunt neplăcute pentru copii şi familiile acestora. Ţinând cont de acest aspect, factorii de decizie ai spitalului au hotărât să folosească decorul interior pentru a distrage atenţia şi a-i antrena pe pacienţi. Planul iniţial includea o fântână de perete interioară cu apă reală dar din cauza costurilor prea mari a fost nevoie de o soluţie alternativă. S-au folosit în schimb corpuri de iluminat iColor Cove MX Powercore pentru a crea efecte asemănătoare apei cu nuanţe diferite albăstrii şi acvatice.


În holul de la intrare şi pe coridoare s-au instalat lămpi suplimentare care să inspire o ambianţă veselă. Aceleaşi lămpi iColor Cove MX Powercore au fost folosite pentru a culori vii şi a revigora atmosfera din spital. Nu mai este cazul să spunem că rezultatul este departe de mediul monoton tipic spitalelor.


Spitalul a primit şi la exterior acelaşi tratament plin de culoare. Ideea era să transformăm clădirea într-o emblemă de pozitivitate, respectând în acelaşi timp cerinţele de buget şi sustenabilitate. Gama iColor Accent Powercore a fost folosită pentru a evidenţia nervurile arhitecturale deosebite ale clădirii cu afişaje pline de culoare, artistice şi animate. Panglici lungi de lumină coboară pe faţada clădirii, contopindu-se cu proiecţiile din holul de la intrare.


Spitalul este acum un mediu distractiv şi reconfortant atât pentru vizitatori cât şi pentru pacienţi, datorită culorilor vibrante şi etalării magice a luminii.

  • iColor Accent MX Powercore
    iColor Accent MX Powercore
    iColor Accent MX Powercore is a direct view linear LED fixture ideally suited for creating long ribbons of color and color-changing effects. Variable resolution offers the precisio...
  • iColor Cove MX Powercore
    iColor Cove MX Powercore
    Corpurile de iluminat cu LED-uri iColor Cove MX Powercore, de intensitate mare oferă opţiuni nelimitate pentru umplerea alcovurilor interioare şi spaţiilor care trebuie accentuate ...

Cazuri similare