Branduri

Atenuăm anxietatea

cu ajutorul luminii

Spitalul de Copii Altona, Hamburg, Germania

 

Aflaţi cum iluminatul pentru spitale sporeşte confortul la Spitalul de Copii Altona, Germania

Mediul plin de culoare şi liniştitor de la Spitalul de Copii Altona iluminat cu soluţii de la Iluminat Philips

Un mediu plin de culoare
şi liniştitor

este esenţial pentru copiii şi tinerii grav bolnavi deoarece ameliorează stările de anxietate. Din acest motiv evit[m atmosfera tipic[ de spital. Soluţia de iluminat furnizată de Philips ne ajută să creăm o ambianţă pozitivă cu camere luminoase şi primitoare”.

 

-Swen Höpfner, Director administrativ asistent, Spitalul de Copii Altona (AKK), Hamburg

Saloane pentru pacienţi la Spitalul de Copii Altona iluminate cu soluţii de la Iluminat Philips

Provocarea de la client

 

Atunci când Clinica Bergmannsheil Buer a deschis o secţie nouă cu 31 de paturi, a încercat să creeze o atmosferă care să nu aibă aerul tipic de spital şi să semene mai mult cu un hotel. Echipa Philips era pregătită să ajute dar crearea unei ambianţe plăcute, decorative era doar o parte a provocării. Existau standarde ridicate de igienă şi tehnologie de respectat iar clinica trebuia să fie extrem de eficientă energetic şi să îşi recupereze rapid investiţia.

Iluminatul potrivit


Iluminatul cu LED era exact soluţia necesară. Pentru a furniza o soluţie economică la un preţ accesibil, am montat 128 de corpuri de iluminat DayZone în saloanele pentru pacienţi, în saloanele pentru părinţi, în saloanele rezidenţiale şi în zona de recepţie. Lumina plăcută, fără efecte de orbire generează o ambianţă primitoare şi confortabilă pentru personal şi pacienţi.

În băi, au fost folosite corpurile de iluminat economice, orientate în jos LuxSpace pentru a crea o ambianţă caldă, potrivită. Iluminatul de fundal de pe holuri şi din zonele de luat masa a fost realizat cu iW Cove Powercore care oferă efecte de iluminat colorate şi plăcute. Unitatea Powercore poate fi reglată în ceea ce priveşte temperatura de culoare şi intensitatea luminoasă, permiţând personalului să optimizeze atmosfera în viitor.
Pe exteriorul clădirii, am adăugat corpuri cu LED şi spoturi încastrate pe faţadă.

 

Unitatea are acum un aer relaxat atât la interior cât şi la exterior. Impresia este foarte diferită de spitalele tipice; culorile vii şi ambianţa revigorantă aproape că te fac să uiţi că te afli într-un spital.

Deoarece s-a folosit tehnologia LED, iluminatul este sustenabil şi, mai presus de toate, necostisitor, dată fiind nevoia redusă de întreţinere, consumul minim de energie şi durata de viaţă îndelungată.

  • DayZone
    DayZone
    Când vine vorba de iluminatul general pentru birouri, clienţii caută să capteze beneficiile oferite de tehnologie LED – durabilitate şi design proaspăt, atrăgător, fără compromis î...
  • iW Graze MX Powercore
    iW Graze MX Powercore
    Multe structuri arhitecturale necesită un sistem liniar capabil să ilumineze mai multe etaje de la o distanţă minimă. Proprietarii/utilizatorii finali au nevoie de un produs contro...

Cazuri similare