Branduri

Iluminatul unui dragon:

un pod

către prosperitate

Podul Dragonului
Da Nang, Vietnam


Vedeţi cum a reuşit lumina să transforme Podul Dragonului din Da Nang într-un obiectiv turistic permanent.
LED-urile Philips aduc prosperitatea în Da Nang - iluminarea unui dragon

Noul reper turistic din
Da Nang

o lucrare de artă funcţională, în continuă transformare, care pune Vietnamul în rândul ţărilor ce se remarcă prin proiectarea sistemelor de iluminat”.
Prim plan cu capul dragonului
Un cuplu îşi savurează băuturile în timp ce admiră Podul Dragonului iluminat - Philips

Provocarea de la client

 

Podul Dragonului deschis de curând în Da Nang avea nevoie de lumini spectaculoase pentru a învinge noaptea cu statutul său emblematic. Fiind un susţinător înfocat al sustenabilităţii, consiliul municipal a căutat o soluţie economică pentru iluminarea acestui monument mitologic.

Iluminatul potrivit 

 

Podul dragonului recent construit ajută oraşul Da Nang să îşi croiască drum către prosperitate, facilitând deplasarea între aeroportul oraşului şi alte locaţii importante. Era nevoie de un iluminat extins pentru a asigura iluminarea puternică a dragonului şi vizibilitatea clară pentru şoferi. Totuşi, din cauza lungimii de 666 metri şi a celor şase benzi de trafic, numărul mare de instalaţii de iluminat necesare putea împovăra oraşul în privinţa consumului de energie.

Tehnologia LED a oferit soluţia adecvată. Versatilitatea de poziţionare a unităţilor ColorBurst PowerCore şi iluminatul ambiental puternic al unităţilor ColorBurst Reach reuşesc să dea strălucire dragonului cu efecte intense. Forma sculpturală a fost ornamentată cu un joc inspirator de lumini şi umbre, vizibil de la distanţe mari. În plus, au fost instalate şi lămpi Vaya Linear de-a lungul marginilor podului, conferindu-i o vivacitate acaparantă.

Pe lângă aceste realizări de natură estetică, consiliul municipal şi-a atins şi obiectivele de sustenabilitate. Longevitatea instalaţiilor şi consumul redus de energie înseamnă că oraşul va suporta cheltuieli mai mici cu întreţinerea comparativ cu iluminatul tradiţional. Sistemele de comandă flexibile permit schimbarea cu uşurinţă a culorilor cu ocazia sărbătorilor şi a festivalurilor, sporind astfel valoarea structurii.


Designul captivant al acestei soluţii de iluminat plasează fără echivoc Podul Dragonului pe poziţia de poartă de acces pentru Vietnam şi restul lumii în oraşul Da Nang.

 • ColorBurst Powercore
  ColorBurst Powercore
  ColorBurst Powercore este un corp de iluminat cu LED-uri exterioare, de putere mare, proiectat pentru iluminat de accent şi local. Corpurile de iluminat standard şi compacte în var...
 • ColorReach Powercore gen2
  ColorReach Powercore gen2
  ColorReach Powercore este primul corp de iluminat cu LED-uri suficient de puternic pentru a ilumina strălucitor şi dinamic faţade şi structuri mari. ColorReach Powercore combină to...
 • Vaya Linear LP
  Vaya Linear LP
  Philips Vaya Linear LP White & Mono este o instalaţie de iluminat cu LED, fiabilă şi economică, concepută pentru efecte de lumină statică albă sau monocoloră. Oferind o varietate d...

Cazuri similare