Branduri

Facem senzaţie
pe o faleză pitorească

Macaralele Uljanik, Pula, Croaţia

 

Giganţii luminoşi din Pula au fost aprinşi pentru prima dată cu ocazia Visualia, festivalul luminilor, organizat în colaborare cu Agenţia pentru turism din Pula. Promenada nocturnă a atins punctul fulminant în faţa a mii de vizitatori de pe faleza din Pula, atunci când macaralele au fost iluminate dinamic pe ritmul muzicii.

Macaralele din şantierul naval - Giganţii luminoşi din Pula creaţie Skira

Ideea porneşte
în parte de la

timpul petrecut în tinereţe la antrenamentele de la clubul de canotaj, situat vis-a-vis de Uljanik. În fiecare zi priveam macaralele care dominau orizontul golfului din Pula. Cred că proiectul reuşeşte să glorifice acest simbol distinct al oraşului şi istoria sa industrială”.

 

-Dean Skira, Proiectant sisteme de iluminat, Lumenart Ltd

Macaralele iluminate cu sisteme de iluminat de la Philips creează impresii de neuitat
Macaralele de pe faleza din Pula, Croaţia iluminate frumos cu sisteme de iluminat exterior de la Philips

Proiect

 

Oraşul mediteranean Pula din Croaţia, de exemplu, este renumit pentru şantierul său naval Uljanik, unul dintre cele mai vechi şantiere în funcţiune din lume. Uljanik, fondat în 1856, domină orizontul cu cele opt macarale masive. Atunci când autorităţile orăşeneşti au lansat ideea relocării şantierului, proiectantul de sisteme de iluminat Dean Skira a propus în schimb scoaterea acestuia în evidenţă.

Iluminatul color de la Philips transformă macaralele din Pula, Croaţia într-un

Iluminatul potrivit

 

Noua dotare luminoasă la scară mare adaugă axa verticală orizontului marin luminos, creând o sculptură dinamică în peisajul nocturn. Această combinaţie de tehnologie şi istorie integrează trecutul de port şi şantier naval, celebrând generaţiile de muncitori care au pus bazele sufletului oraşului Pula.

 

Tehnicienii Uljanik şi Skira au iluminat macaralele cu 73 de reflectoare ColorReach Powercore gen2 cu LED de la Philips. Fiecare reflector conţine 64 de cipuri cu LED care pot fi programate să redea 16 mii de variaţii de culoare şi intensitate.

 

Astfel, sistemul de iluminat poate fi reglat în funcţie de diferitele ocazii şi sărbători. Au fost montate storuri pentru a preveni dispersia şi poluarea luminoasă inutilă şi pentru a crea efecte difuze suplimentare.

Avantaje

Avantaje
  • ColorReach Powercore gen2
    ColorReach Powercore gen2
    ColorReach Powercore este primul corp de iluminat cu LED-uri suficient de puternic pentru a ilumina strălucitor şi dinamic faţade şi structuri mari. ColorReach Powercore combină to...
  • iPlayer3
    iPlayer3
    iPlayer 3 este un controler de iluminat DMX care poate memora şi prezenta jocuri de lumini personalizate sau pre-programate Produsul iPlayer poate controla până la două sisteme com...

Monoliţi metalici
transformaţi în magie

Echipa

Agenţia pentru turism din Pula

Şantierul naval Uljanik

Dean Skira, Skira lighting design

Proiectare sistem de iluminat

Către site-ul web

Sponsori şi donatori

Ministerul Turismului din Croaţia

Skira

Lumenart

Arenaturist

Uniline

Kamgrad

Oraşul Pula

 

Fotografie

Goran Sebelic

Cazuri similare