Branduri

Transformarea unui perete în centru de divertisment urban

Faţadă media interactivă,

Madrid, Spania

 

Descoperiţi cum poate îmbunătăţi un afişaj LED pentru exterior aspectul unei zone

imagine redusă video

LED Action
Façade este o

infrastructură proiectată ca mediu interactiv capabil să promoveze responsabilitatea socială, implicarea civilă, transmiterea de informaţii, interacţiunea socială şi experienţele de recreere”.

 

- María Langarita şi Victor Navarro - Langarita Navarro Architects

Oameni admirând un afişaj LED pentru exterior de la Philips
Prezentarea lucrării unui artist pe o faţadă media interactivă

Provocarea de la client


Consiliul oraşului Madrid duce înfrumuseţarea urbană în viitor. Programul său non-profit Medialab-Prado încurajează tinerii să producă, să studieze şi să disemineze cultura digitală. Dar cum poate aduce programul aceste activităţi într-un spaţiu public, îmbunătăţind în acelaşi timp popularitatea unei zone urbane?
Prezentarea lucrării unui artist pe o faţadă media interactivă

Iluminatul potrivit

 

Consiliul orăşenesc din Madrid nu a ratat oportunitatea de a pune tehnologia digitală la muncă în favoarea oraşului. A contractat firma Langarita Navarro Architects pentru a concepe şi a proiecta o faţadă „LED Action Façade”. Ideea era să construiască un ecran digital mare care să poată fi poziţionat cu uşurinţă pe o parte a clădirilor, pentru ca municipalitatea să poată afişa o serie de materiale media.

 

Philips Color Kinetics a fost instrumentul ideal pentru această acţiune. Fiind format dintr-o matrice de LED-uri RGB, poate fi folosit foarte uşor la construirea unui dispozitiv de vizualizare cu geometrie adaptabilă. Echipa a folosit această tehnologie pentru a crea un ecran color mare care poate fi setat să afişeze lucrarea unor artişti şi designeri din întreaga lume. Şi, pentru că ecranul este interactiv, poate fi folosit pentru conţinut de divertisment şi jocuri adresate publicului.

 

Proiectul a fost un succes pe toate fronturile. Ecranul este folosit constant pentru afişarea lucrărilor digitale ale tinerilor talentaţi iar localnicii pot juca jocuri interactive pe ecran, sub privirile prietenilor. În consecinţă, piaţa aglomerată din Plaza de las Letras a devenit un punct de atracţie principal iar numărul de persoane care doresc să locuiască în zonă a crescut.

 

Cât timp va fi în funcţiune LED Action Façade, putem fi siguri de un singur lucru: peretele tradiţional „madrileño” va prinde viaţă într-un mod minunat, în repetate rânduri.

Cazuri similare