Branduri

Un aspect demn

de un rege

Castelul Regal,
Varşovia, Polonia


Aflaţi cum prinde Castelul Regal din Varşovia viaţă datorită iluminatului de exterior cu LED
Iluminatul atractiv scoate în evidenţă Castelul regal din Polonia

Datorită noului
sistem de iluminat,

forma şi detaliile arhitecturale sunt evidenţiate pe timpul nopţii, iar frumuseţea castelului este astfel pusă în valoare”.

 

- Prof. dr hab. Andrzej Rottermund, Director Castelul regal din Varşovia

Exteriorul Palatului regal din Varşovia, Polonia iluminat frumos cu soluţii de la Philips

Provocarea de la client


Palatul Regal este mândria Poloniei. Construit în secolul 15, statuile sale regale şi faţada bogat ornamentată sunt o sursă de inspiraţie pentru toţi privitorii. Totuşi, reprezentanţii castelului doreau un nou concept de iluminat care să arate castelul conservat impecabil în cea mai bună lumină.

Iluminatul potrivit 


Castelul vechi avea de mult timp nevoie de un concept nou de iluminat. Reprezentanţii oficiali doreau un nou sistem care să evidenţieze arhitectura uimitoare a clădirii şi să păstreze culoarea faţadei. De asemenea, era important care luminile de exterior să nu fie vizibile de la distanţă şi să nu afecteze traficul rutier sau pietonal din Piaţa Castelului. Aşteptările erau pe măsura înălţimii zidurilor castelului.

 

Iluminatul LED era pregătit pentru provocare. Reflectoarele încastrate în sol însufleţesc acum castelul după lăsarea întunericului, cu o lumină albă şi curată, cu o redare excelentă a culorii. Nuanţa faţadei castelului a fost conservată impecabil iar luminile creează efecte de umbră dramatice care intensifică aspectul maiestuos al clădirii. Şi, pentru că instalaţiile sunt încastrate în sol, sunt discrete şi nu deranjează pe nimeni.

 

Iluminatul de accent suplimentar atrage privirile către acoperiş, unde corpurile de iluminat lineare eW Graze luminează statuile. Cu lumina cristalină care le luminează de dedesubt, siluetele capătă un aspect angelic care se imprimă în memoria privitorului. După apus, castelul arată categoric mai bine decât pe timpul zilei, încântându-i pe vizitatori cu arhitectura grandioasă şi efectele de iluminat arhitectural impresionante.

 

Utilizarea sistemelor LED pentru iluminatul de a redus consumul de energie cu 70%. În plus, reflectoarele au o durată de viaţă de 50.000 ore; ceea ce înseamnă în mare 10 ani de utilizare fără a necesita servicii de întreţinere.

  • eW Graze EC Powercore
    eW Graze EC Powercore
    Anumite detalii arhitecturale necesită o umplere a volumului cu lumină cu margini difuze. Graze EC Powercore combină acest flux luminos cu construcţia durabilă, verificată în pract...

Conservarea unui
aspect maiestuos

Echipa

Castelul Regal

Client

Piotr Linca (Xeno Lighting)

Proiectant sistem de iluminat

Cazuri similare